Rusia nu e dușmanul nostru, nu avem de ce să plătim 2% din PIB pentru Apărare

Aflat în plină campanie electorală Victor Ponta cere să nu ne respectăm angajamentul față de NATO și să nu mai 2% din PIB pentru Apărare, pentru că Rusia nu este duşmanul României şi nu e nevoie de înzestrarea Armatei.

Fostul premier încercă astfel să justifice ultimele pomeni electorale ale PSD. Într-o postare pe contul său de Facebook, Ponta afirmă că dacă acești bani nu ar mai fi cheltuiți pentru apărare ar exista banii pentru ipoteticele măriri salriale votate de parlamentarii PSD.

”Klaus Iohannis ( și implicit Dacian Ciolos și PNL) susțin că trebuie să creștem cheltuielile militare până la 2% din PIB ca să îndeplinim cerințele NATO și să ne apăram de Rusia!
Daca vă uitați pe datele oficiale și în 2016 România aloca deja mai mulți bani decât țările vecine : Bulgaria 1,3 %, Ungaria , Slovacia și Cehia circa 1% din PIB.
Dar puteți să și vedeți că România trebuie să facă un mare efort de peste 1 miliard EURO ca să reziste Rusiei ( care are un buget militar anual de peste 50 miliarde!!!) în condițiile în care principalul nostru aliat NATO în Marea Neagră Turcia (care alocă peste 15 miliarde) are deja o relație privilegiată cu Rusia!
Domnul Iohannis a dat de înțeles prin mesajul său că alegerea lui Donald Trump implică o decizie a noastră de creștere a alocărilor pentru armată – părerea analiștilor internaționali este exact inversă în sensul în care tensiunea fară precedent din 2015-16 dintre SUA și Rusia are toate șansele să fie inversată!”, a scris ponta pe rețeaua de socializare.

Fostul premier încercă să-și explice poziția spunând că pentru PSD și ALDE prioritățile sunt Sănătatea și Educația, domenii în care majorările salariale se impun pentru realizarea reformei. Totodată el recunoaște că din aceste majorări 30% se întorc la stat ”prin TVA și alte taxe”.

După prezentarea acestor enunțuri, Ponta amestecă merele cu perele și îi încercă să-i determine pe români să aleagă între Apărare și salarii ”dacă banii disponibili sunt limițati ce consideri prioritar”, se întreabă fostul premier la finalul postării sale pe Facebook.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.