Scăpat de urmărirea penală, Oprea nu scapă şi de furia cetăţenilor

Nemulţumiţi de votul dat de senatori pentru fostul ministru al Afacerilor Interne Gabriel Oprea, oamenii ies în stradă.

Mobilizaţi pe Facebook, cetăţenii se arată indignaţi că aleşii au respins prin vot cererea DNA ca Oprea să fie urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină.

„Haideţi joi la 18:00 la Palatul Parlamentului să protestăm! Aşa ceva este intolerabil! Acest parlament practic ne spune că atât timp cât eşti parlamentar nu răspunzi în faţa justiţiei! Ne sfidează pe faţă!, se arată în mesajul postat pe reţeaua de socializare.

Senatul a respins luni seară cererea DNA de urmărire penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul decesului polițistului Bogdan Gigină.

Au votat împotriva cererii 75 se senatori, în timp ce 45 au fost pentru avizarea solicitării, iar 6 voturi au fost anulate. Votul a fost secret cu bile.

Înainte de votul dat în Senat, Oprea le-a cerut colegilor săi parlamentari să voteze împotriva cererii DNA.

Laura Codruța Kovesi a susținut miercuri că, în urma votului din Senat, procurorii nu mai pot să stabilească răspunderea penală în cazul fostului vicepremier Gabriel Oprea şi că votul este unul politic care blochează justiția.

Procurorul-șef al DNA a amintit şi de cazul fostului ministru de Externe, Titus Corlățean, precizând că au mai fost precedente.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Rares Constantinescu 2670 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.