Secretarul general al NATO, apel la Rusia

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a îndemnat sâmbătă Rusia să acţioneze „în mod responsabil” şi să respecte „deplin” spaţiul aerian al Alianţei Nord-Atlantice, imediat după ce Turcia a anunţat că un avion rus i-a încălcat vineri spaţiul aerian.

„Îndemn Rusia să acţioneze în mod responsabil să să respecte deplin spaţiul aerian NATO”, afirmă Stoltenberg, citat într-un comunicat.

„Rusia trebuie să adopte toate măsurile necesare pentru a se asigura că asemenea încălcări nu se repetă”, mai spune secretarul general al Alianţei.

Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul rus în această țară pentru a-i comunica „condamnarea fermă” a faptului că un avion rus i-a încălcat spațiului aerian, a anunțat sâmbătă MAE turc, denunțând „o atitudine iresponsabilă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.