Simulare de jaf la o bancă din Capitală

Poliţia Capitalei a organizat vineri o simulare de jaf la sucursala unei bănci din Capitală, un agent de la o companie de pază sosind pentru intervenţie în circa nouă minute.

Potrivit comisarului-şef Dănuţ Găvan, şef serviciu Ordine Publică în cadrul Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB), citat de Agerpres, timpul în care a sosit agentul de la compania de pază de la apăsarea butonului de panică se înscrie în limitele legii, deoarece conform Hotărârii de Guvern 301/2012 intervenţia în mediul urban trebuie să se realizeze până în 15 minute.

„În contractul dintre bancă şi prestatorul serviciului de pază, timpul poate fi mai mic. Aici am înţeles că timpul prevăzut pentru o intervenţie este de 10 minute, aşa că agentul s-a încadrat. Nu ştiu câte persoane trebuiau să intervină, trebuie citit planul de pază al obiectivului”, a afirmat comisarul-şef de poliţie Dănuţ Găvan.

El a precizat că în cazul în care nu se respectă normele legale privind măsurile de securitate, Poliţia îi poate aplica o amendă directorului băncii respective iar în cazul în care o agenţie de pază are plângeri în mod repetat, se poate ajunge şi la suspendarea licenţei de funcţionare.

Dănuţ Găvan a explicat că fiecare funcţionar are mai multe sertare cu bani, în cel superior aflându-se sume mici, în timp ce sumele mari sunt în cele inferioare, care sunt prevăzute cu temporizator care are timpul de deschidere de 10 minute.

Poliţia verifică sistemul de securitate de la mai multe bănci după ce un jaf armat a avut loc în seara zilei de 23 decembrie, la o bancă din Capitală din zona Pipera.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.