Stelian Tănase: Băsescu nu mai dă autografe

România e în cumpănă. Cineva îl invocă pe Dumnezeu cînd e vorba de leu și banca națională. Numai EL ne mai poate salva chiar dacă la Iași se fac pregătiri pentru Sfînta Parascheva. La București Băsescu a ieșit inopinat la cumpărături într-un un mall. Asta da stare de spirit antiapocalips ! A mai făcut figura asta de cîteva ori, dar atunci cu succes. Acum, nu i-a reușit. L-am văzut luînd poza omului obișnuit, în tricou, relaxat. Vezi Doamne, neprotocolar, a ieșit să își cumpere cafea, zahăr ulei, ca orice amărît. Fraternizează, bre, cu lumea. Îi cunoaște durerile, nu s-a rupt de mase! Cam ăsta e mesajul. A fost o reprezentație ieftină.

A împins preț de cîteva minute la tv căruciorul. Nu a fost băgat de nimeni în seamă, dar a fost păzit strașnic de bodigarzii SPP. Dacă se apropia careva de dl. președinte, ce credeți că i-ar fi zis acesta !? vă întreb. Dacă mă gîndesc bine, ceva gen „tigancă împuțită!” sau „găozarule”. Așa se răstea cînd era mare și tare. Acum își vede de treabă. Bine că lumea nu l-a huiduit, să mai vedem cine știe ce distracție. Ce panaramă, ce bîlci! Cumpărătorii nimeriți la supermarket au preferat să îl ignore dînd dovadă de sobrietate. Cred că dialogul cu Băsescu e închis. Nu are ce să mai spună poporului. Nimeni nu mai crede o iotă.

Cînd ai 11% la popularitate e bine să taci. Nimeni nu se mai înghesuie să îi soarbă cuvintele de pe buze ca altădată. Agenții SPP erau degeaba prin mall să îl apere de mulțimile entuziaste. Degeaba și-au stricat duminica. Cred că supravegheau să nu apară cumva un aruncător de ouă clocite. Nu s-a întîmplat nici măcar atît. Agenții nu au avut cum să se evidențieze, să mai ia și ei o tinichea, un grad, un plus la salariu. Indiferența a fost totală pentru că repertoriul prezidențial este arhicunoscut. Nu știu dacă mai este cineva dornic să îl asculte debitînd scheciuri răsuflate la care rîde singur. Sau cîntînd romanțe de cînd era elev în școala de marină. Pur și simplu mesajul său este epuizat. L-am văzut prin supermarket. Privea lumea ca o fostă vedetă căreia nimeni nu îi mai cere autograful.

http://www.stelian-tanase.ro/la-zi/basescu-nu-mai-da-autografe/

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.