Studiourile de la Buftea – în atenţia lui Bobby Păunescu

Studiourile Media Pro de la Buftea, deţinute în prezent de americanii de la Central European Media Enterprises (CME) , îşi pot schimba proprietarul în perioada imediat următoare.

Bobby Păunescu (regizor, producător şi acţionar la B1 TV) discută preluarea studiourilor, împreună cu parteneri americani, potrivit informaţiilor paginademedia.ro. Întrebat dacă este adevărată informaţia conform căreia doreşte să cumpere studiourile Media Pro de la Buftea, Bobby Păunescu ne-a declarat: „Ca orice producător de film, vreau să am, să deţin nişte studiouri, dar momentan nu este cazul. Ştiu că se vehiculează tot felul de informaţii, dar nu este nimic din ce puteţi lua în seamă”.

În această perioadă, el este ocupat cu un proiect foarte important, compania sa, Mandragora Movies, pregătind lansarea unui film despre viaţa marelui muzician Ennio Morricone. Pelicula produsă de Bobby Păunescu, „Viaţa lui Ennio Morricone”, este regizată de Giuseppe Tornatore, câştigător al unui premiu Oscar pentru „Nuovo Cinema Paradiso”. Printre cei care vor apărea în film se numără marii regizori Steven Spielberg şi Martin Scorsese. Acesta nu este singurul proiect al lui Păunescu în ceea ce priveşte producţia de film, în ultima lună el fiind văzut de mai multe ori în compania cunoscutului actor american Steven Seagal.

Familia Păunescu, din care face parte şi Bobby, fiul lui George Constantin Păunescu, are o avere de aproximativ 250 milioane de euro, acumulată din activităţi de media, energie, producţie film, imobiliare.
În urmă cu 2 ani, compania americană Solar Entertainment Group şi Mandragora Studios (deţinută de Bobby Păunescu) au semnat un parteneriat cu omul de afaceri Dragoş Săvulescu, care tocmai achiziţionase Studiourile Kentauros. Dragoş Săvulescu s-a făcut remarcat în ţară din poziţia de acţionar al clubului de fotbal Dinamo. El şi-a vândut în 2013 toate acţiunile de la Dinamo, unui alt afacerist autohton, Ionuţ Negoiţă, fiind decis să lase sportul pentru cinematografie. Aflate în localitatea Ştefăneşti, studiourile Kentauros au găzduit mai multe producţii cu distribuţie internaţională, dar şi numeroase show-uri de televiziune.

Central European Media Enterprises (CME) este o companie înregistrată în Bermude şi listată la bursa NASDAQ din New York cu simbolul CETV, precum şi la Bursa de Valori de la Praga. Compania a fost înfiinţată de omul de afaceri american Ronald Lauder, în anul 1994. CME deţine în România posturile PRO TV, PRO TV Internaţional, Acasă, PRO Cinema, Sport.ro şi MTV România.

În iulie 2009, CME a cumpărat integral de la Adrian Sârbu divizia MediaPro Entertainment din grupul Media Pro, adică afacerile de producţie TV şi de cinema. Tranzacţia a fost estimată la 97,6 milioane dolari. În acelaşi an, Adrian Sârbu a fost numit Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale CME, funcţii din care a demisionat în 2013.

Sursa: Bursa

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.