Tăriceanu, despre dosarul Rompetrol II

Călin Popescu Tăriceanu crede că președintele Klaus Iohannis „a făcut foarte bine” că a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală pentru patru foști miniștri în dosarul Rompetrol II.

Copreședintele ALDE este de părere că acest lucru este un mesaj pentru viitorii miniștri, precizând însă că deciziile politice nu pot fi cenzurate de Parchet.

„Să știți că a făcut foarte bine domnul Iohannis, e un mesaj pentru toți cei care vor să mai devină miniștri să-și bage mințile-n cap. Atâta înțelegem noi din ceea ce înseamnă statul de drept. Deciziile politice nu pot fi cenzurate de Parchet, asta vă spun, în baza principiului separației puterilor în stat. Pentru deciziile politice, responsabilii politici, miniștrii sunt ținuți la respect până la urmă, ca să folosesc o altfel de formulă, de cetățeni prin votul pe care îl dau ei”, a arătat Tăriceanu, potrivit Agerpres.

Acesta nu a dorit să comenteze acuzațiile formulate pe acest subiect de către o serie de lideri ai PNL potrivit cărora ar fi fost la curent, alături de conducerea PSD, cu acțiuni despre care se vorbește în dosarul Rompetrol II.

„Întotdeauna, la orice sunt eu la curent cu domnul Dragnea și cu domnul Ponta (…) Pot să fiu la curent ca orice om care urmăresc viața publică (…) Nu am să comentez pentru că nu cunosc subiectul și pentru acțiuni care sunt derulate la mulți ani după încheierea mandatului meu. Ce să comentez eu despre implicarea mea? Nu vă dați seama că este o absurditate?”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.