Tăriceanu dezvăluie cu ce argumente invită primarii la traseism

Președintele PLR, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni seară că primarii PNL sunt liberi să se înscrie în partidul său de vreme ce PNL „a abandonat identitatea liberală”.

„Eu cred că fiecare dintre primari își va face o analiză, un proces de conștiință. Nu cred că este un proces simplu de făcut, dar este alegerea lor să o facă. O să discut, probabil, cu primarii care doresc să se întâlnească cu mine (…) și le voi transmite clar: Sunteți liberali. V-ați înscris în PNL pentru forța și atractivitatea ideilor liberale și cetățenii v-au votat din acest motiv. Alegerea logică pe care ar trebui să o faceți, alegerea corectă și morală este să rămâneți liberali. În momentul în care PNL a hotărât să abandoneze identitatea liberală, atunci aveți libertatea să vă înscrieți în PLR (partidul său -nr.), singura formațiune de centru-dreapta liberală în momentul de față în România”, a declarat luni seară, la TVR1, Călin Popescu Tăriceanu, întrebat cu privire la numărul de primari care s-ar putea înscrie în PLR ca urmare a Ordonanței privind aleșii locali.

Acesta a adăugat că, la acest moment, îi este greu să spună dacă va fi „unul dintre principalii beneficiari” ai Ordonanței privind aleșii locali.

„Mi-e greu să spun în momentul de față (dacă este „unul dintre principalii beneficiari” — n.r), dar aici nu e o problemă de beneficiu pentru că în momentul în care partidul își schimbă identitatea și primarii hotărăsc să rămână cu aceeași identitate, nu cred că putem să vorbim de un beneficiar. Beneficiar trebuie să fie, în final, cetățeanul care să spună: „Am votat primarul liberal, primarul a rămas liberal. Nu mi-a înșelat încrederea”. (…) Un candidat la prezidențiale are de câștigat, fără îndoială (în urma efectelor OUG privind aleșii locali — n.r.). Bineînțeles”, a mai spus Tăriceanu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8516 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.