Tăriceanu: „Nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să reducem mai puţin TVA”

Copreședintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu a reiterat într-un interviu acordat RFI că vrea TVA redus la 19%, nu 20 de procente. Acesta spune că nu vede nici un motiv pentru care TVA-ul ar trebui redus mai puţin decât s-a stabilit iniţial.
Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri că este de acord cu reducerea TVA la 20%, faţă de 19%, cât prevede Codul Fiscal.

Întrebat de ce susţine ALDE reducerea TVA la 19%, Tăriceanu a apus: „Această variantă a întrunit unanimitatea Parlamentului, e un angajament pe care practic Parlamentul şi l-a luat şi mi se pare normal să rămânem consecvenţi pe această linie”.

În opinia sa, discuţiile din prezent pe tema Codului Fiscal sunt pur politice. „Discuţiile care au loc în acest moment mie mi se par că sunt pur de natură politică, nu au nimic cu fondul problemei, ci una dintre părţi încearcă să obţină ceva capital politic şi din acest motiv nu văd de ce am reveni la ceea ce am hotărât odată”, a apreciat președintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu crede că „aşa cum este formulat Codul Fiscal, el este extrem de dorit şi de aşteptat de mediul de afaceri şi impresia mea este că cetăţenii vor fi în primul rând beneficiarii Codului Fiscal, pentru că fiecare categorie socială va avea de profitat de pe urma reducerii TVA-ului”. „Nu văd nici un motiv pentru care ar trebui să reducem mai puţin TVA-ul, eu cred din contră, că este nevoie pentru economie să repornim motorul consumului, care a fost grav afectat în perioada crizei economice de măsurile întreprinse de cuplul Băsescu-Boc. De aceea, cred că reducerea la 19% este obiectivul dezirabil în acest moment şi nu atenuarea acestei reduceri a TVA-ului”, a afirmat acesta.

Copreşedintele ALDE a comentat și îndemnurile BNR la prudenţă: „Eu înţeleg îndemnurile la prudenţă, dar dacă am merge întotdeauna numai să strângem banii care se produc în plus, pot să pun întrebarea când facem transferul de bunăstare între creşterea economică şi cetăţean?”.

Reprezentanţii partidelor parlamentare participă joi la o discuţie tehnică privind Codul Fiscal. Parlamentul se reuneşte în sesiune extraordinară pe această temă în perioada 24-26 august.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.