„The Interview”: Coreea de Nord are dreptate să fie supărată

Filmul „The Interview”, care tratează satiric o tentativă de asasinat asupra liderului nord-coreean Kim Jong-un, a provocat reacția dură a Phenianului și un atac cibernetic împotriva Sony Pictures, companie de producție și distribuție de film și televiziune, care a renunțat în cele din urmă la difuzarea peliculei. Cotidianul The Washington Post analizează în ce măsură sunt sau nu îndreptățite reacțiile stârnite de acest film, transmite AGERPRES.

Pornind de la subiectul filmului, ziarul american propune un exercițiu de imaginație, și anume că această farsă de asasinat a fost realizată nu la Hollywood, ci în Coreea de Nord sau la Moscova, și liderul asasinat în film este președintele Statelor Unite.

Sau că filmul a fost făcut de Iran, iar liderul asasinat este prim-ministrul Israelului. Că acolo unde „The Interview” se bazează pe stereotipuri despre izolaționismul ridicol, dar terifiant al Coreii de Nord, ipoteticul film imaginat face glume despre afro-americani și evrei — poate despre incompetența unui președinte de culoare la Casa Albă sau despre dreptul Israelului de a exista.

Fapt care nu ar fi deloc amuzant, comentează Justin Moyer, semnatarul articolului. Versiunea nord-coreeană, rusă sau iraniană a filmului „The Interview” ar fi numită rasistă sau antisemită, după caz. Și unii ar putea spune chiar că îi încurajează pe psihopați.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.