Tragedie AVIATICĂ în statul american Illinois

Cinci persoane au murit în urma unui accident aviatic în statul american Illinois, din cauza ceții, informează Daily News citat de b1TV.

Avionul ușor de de tip Cessna 414 avea la bord cinci persoane care se întorceau de la un campionat din Indianapolis (statul american Indiana), prâbușindu-se în apropierea localității Bloomington.

Direcţia americană pentru Siguranţa Transporturilor (NTSB) a confirmat accidentul, însă numărul victimelor a rămas incert.

Tragediile cu avioane ușoare de pasageri nu sunt tocmai rare în SUA.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, în iunie anul trecut, în timp ce încerca să decoleze de pe un aeroport din apropiere de Boston (Massachusetts, nord-estul Statelor Unite), au anunţat duminică oficialii şi presa americană. În urma accidentului, șapte oameni au murit.

Potrivit autorităţilor aeroportuare locale, accidentul s-a produs la LG Hanscom Field, un aeroport situat la nord-vest de Boston.

Accidentul, care s-a produs sâmbătă seara, „implică un avion privat care pleca din Hanscom”, a declarat Bedford-Massachusetts Port Authority într-un comunicat.

Agenţia naţională pentru securitatea transporturilor (NTSB) a anunţat că va ancheta cauzele accidentului.

Un avion taxi s-a prăbuşit, în iulie 2013, pe aeroportul Soldotna din Alaska, duminică, provocând moartea celor zece persoane aflate la bord, au anunţat serviciile centrale de urgenţă.

„Erau zece persoane în avion şi au murit toate”, a declarat căpitanul Lesley Quelland, informează CNN, potrivit Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.