Traian Băsescu atacă Justiția

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns joi la Ministerul Justiţiei, unde participă la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei.

La reuniune sunt prezenţi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul de interne, Traian Igaş, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă.

Updade: Preşedintele  Băsescu i-a atenţionat joi pe judecători spunând că pe viitor aceştia vor decide cine este preşedintele ţării.

„Atenţie la echilibrul puterilor în stat. Mâine-poimâine veţi decide prin hotărâri judecătoreşti cine este preşedintele României. Noi nu avem niciun mecanism de stabilire a echilibrului între executiv, legislativ şi justiţie”.

Dacă am pune în aplicare hotărârile judecătoreşti, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă. Dacă abordarea este „nu-mi pasă de lege şi de cum poate funcţiona statul” degeaba facem coduri noi şi legea micii reforme.

Dacă am pune în aplicare hotărârile judecătoreşti, România ar fi într-o situaţie extrem de dificilă. Dacă abordarea este „nu-mi pasă de lege şi de cum poate funcţiona statul” degeaba facem coduri noi şi legea micii reforme.

Cum se poate pune justiţia în situaţii atât de delicate?

Atenţie la echilibrul puterilor în stat. Mâine-poimâine veţi decide prin hotărâri judecătoreşti cine este preşedintele României. Noi nu avem niciun mecanism de stabilire a echilibrului între executiv, legislativ şi justiţie.

Cine afectează bugetul de stat indică sursa, iar corect ar fi ca magistraţii, când dau hotărâri, să ne spună şi sursa de finanţare. Nu se întâmplpunerea continuă a statului în dificultate, ci nerespectarea soluţiilor judecătoreşti. Mesajul meu este legat de respectarea echilibrului constituţional între puterile statului. Sunt legi şi pentru judecători, pe care aceştia trebuie să le aplice.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.