Turcia și Rusia – relații tot mai strânse

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, efectuează o vizită în Turcia, unde va purta discuții cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan. Discuțiile se vor concentra în jurul ultimelor evoluții din Siria și Irak și a deciziei Turciei de a achiziționa un sistem de apărare antirachetă construit de Rusia, informează Associated Press.

Vizita de astăzi a lui Vladimir Putin marchează o intensificare a relațiilor ruso-turce, după o perioadă de tensiuni între cele două state. Rusia și Turcia au susținut tabere rivale în conflictul din Siria, iar relațțile dintre Moscova și Ankara au fost aproape de un punct critic, în 2015, când Turcia a doborât un avion rusesc care survola spațiul său aerian.

În prezent, Rusia și Turcia, împreună cu Iran, lucrează pentru detensionarea unor zone din Siria, care ajută la reducerea luptelor. În ceea ce privește situația din Irak, Turcia s-a opus cu fermitate referendumului de independență a Regiunii Kurde din Irak, situație în care Rusia nu a exprimat o opțiune clară.

O parte dintre aliații Turciei prin Tratatul Atlanticului de Nord și-au exprimat îngrijorările cu privire la decizia Turciei de a achiziționa sistemul rusesc de apărare anti-rachetă S-400.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Gabriel Zamfir 22 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.