UE va analiza noua constituţie a Ungariei

Comisia Europeană a reacţionat prudent la reformele constituţionale adoptate vineri de Parlamentul ungar în pofida avertismentelor preşedintelui său Jose Manuel Barroso, mulţumindu-se să precizeze că va ‘le va evalua impactul juridic’, relatează Agerpres.

‘Vom evalua impactul juridic al noii legislaţii’ raportat la dreptul european, a explicat pentru France Presse un purtător de cuvânt al Comisiei Europene. El a precizat că executivul UE, care îşi va relua lucrările începând cu 3 ianuarie, nu intenţionează să publice un comunicat consacrat acestei probleme.

Purtătorul de cuvânt a amintit că Comisia Europeană, care l-a pus în gardă pe premierul conservator Viktor Orban în legătură cu cele mai controversate reforme – în special cea referitoare la Banca Centrală -, şi-a ‘reiterat îngrijorările cu privire la autorităţile ungare’ în ultimele zile. ‘Comisia Europeană rămâne pregătită să ajute Ungaria să se conformeze dreptului UE’, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.