Un deputat PSD vrea să desfiinţeze radarele formate din echipaje de poliţie

Deputatul PSD Cătălin Marian Rădulescu a scris, pe Facebook, că doreşte să iniţieze un proiect legislativ pentru desfiinţarea radarelor formate din echipaje de poliţie, motivând că românii „s-au saturat de aceşti pândari, care în loc să aibă rol de prevenţie, stau ascunşi ca nişte şobolani să dea amenzi”.

„Voi iniţia imediat după Paşte, o iniţiativă legislativă de desfiinţare a radarelor formate din echipaje de Poliţie. M-am săturat şi cred că toţi românii s-au saturat de aceşti pândari, care în loc să aibă rol de prevenţie ca în orice stat civilizat şi european, stau ascunşi ca nişte şobolani, ca să dea amenzi şi să penalizeze românii, având salarii din banii noştrii ai românilor. Iar în fiecare săptămană auzim ştiri cum sunt reţinuţi , anchetaţi pentru mită, şpăgi şi abuzuri”, a scris deputatul PSD pe pagina sa de Facebook.

Cătălin Rădulescu a mai afirmat că în afară de a se purta „abuziv” cu fiecare conducător auto, „dur”, „neelegant”, nesociabil şi a avea singura menire de a da amenzi şi a lua puncte, poliţiştii de la radarele rutiere nu mai au nici un rol.

„Vom face aşa cum e în alte ţări europene – radare fixe după ce conducătorii auto sunt preveniţi prin tabele electronice care anunţă existenţa radarului. Voi avea nevoie de susţinerea tuturor conducătorilor auto. Aşa că le doresc Paşte fericit miliţienilor pândari, că vor avea un ultim paşte ca pândari de radar. E timpul să mai eliminăm un abuz. Nişte şpăgari şi unii care trăiesc pe banii noştri, ai românilor”, a precizat deputatul social-democrat.

Poliţistul Marian Godină i-a răspuns deputatului Cătălin Rădulescu, cel care vrea să iniţieze un proiect legislativ pentru desfiinţarea echipajelor de pe radare, ironizându-i greşelile gramaticale pe care le-a făcut şi propunându-i să facă o lege care să interzică ocuparea funcţiei de deputat de către persoane agramate.

„Domnule deputat, sunt convins că o asemenea postare vă va aduce mulţi susţinători. Dar ce aţi spune dacă aţi iniţia o lege care să facă imposibilă ocuparea unei funcţii de deputat de către o persoană care scrie «paşte» cu «p» mic, «noştrii» cu doi «i» şi «nici-un» cu cratimă? Nu de alta, dar mie, miliţian pândar, care îmi iau salariul degeaba şi nu am «nici-un» rol, mi se pare ruşinos ca, în România, persoane care nu ştiu să scrie corect să poată iniţia legi. E «decât» o sugestie”, a scris, pe pagina sa de Facebook, poliţistul Marian Godină.

Acesta a publicat şi postarea deputatului în care sunt vizibile greşelile gramaticale.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu, care vrea un proiect legislativ pentru desfiinţarea radarelor formate din echipaje de Poliţie, a primit în ultimii ani aproximativ 40 de sancţiuni pe legea circulaţiei, în trei situaţii fiind prins băut la volan şi alegându-se cu permisul suspendat, informează Mediafax.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.