Un medic legist cerea şpagă între 300 şi 1.000 de lei pentru o autopsie

Medicul din Târgu Mureş riscă să stea 12 ani după gratii pentru că a luat mai multe şpăgi.

Un medic legist a strâns o mică avere din atenţiile primite de la clienţi. Acesta cerea aparţinătorilor sume cuprinse între 300 şi o mie de lei pentru fiecare autopsie pe care o făcea.

„În perioada 2005 – 2008 a pretins şi a primit de la mai multe persoane diverse sume de bani. Practica era următoarea: de la fiecare persoană pretindea sume cuprinse între 300 şi o mie de lei, intelegeţi? deci suma era variată” a spus un procuror criminalist.

Şeful Institutului de Medicină Legală Mureş nu ştia nimic de activitatea subalternului său. A încercat să-l confrunte, dar acesta nu a vrut să comenteze în niciun fel.

„El niciodată nu mi-a spus nimic, nici în legătură cu alte cazuri, nici în legatură cu situaţia în care se afla”, a spus şeful IML Mureş, Hecser Laszlo.

Dacă va fi găsit vinovat, legistul va petrece până la 12 ani după gratii.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.