Un nou cutremur în Nepal

Un nou cutremur cu magnitudinea de 6,7 s-a produs duminică în Nepal, la o zi de la seismul devastator ce s-a soldat cu peste 2.000 de morți în regiune, a anunțat Institutul american de geofizică (USGS), relatează AFP, potrivit Agerpres.

Update ora 19.00: Cel puţin 2.500 de oameni au murit şi peste 5.000 au fost răniţi în urma cutremurului de sîmbătă. Printre victime sunt și 22 de alpiniști.

Update ora 18.44: Ministerul de Externe anunțat că în Nepal au fost identificaţi 28 de cetăţeni români și că toți sunt în siguranță.

Update, ora 13.50: Potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor, 2.200 de persoane au murit şi 4.700 au fost rănite în urma cutremurului de sîmbătă.

La tabăra de bază a plecărilor spre Muntele Everest, alpinistul român Alex Găvan a anunțat într-un mesaj pe Twitter că replica a declanșat trei avalanșe, notează Reuters.

Acest al doilea cutremur a lovit o zonă situată la nord-vest de Kathmandu, în apropiere de granița cu China, a precizat USGS. Replica a fost resimțită până în Muntele Everest, potrivit alpiniștilor din zonă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.