Unde s-a dus Traian Băsescu la 55 de minute după plecarea de la Cotroceni

Iniţial se anunţase că Traian Băsescu va merge după ceremonia de la Palatul Cotroceni la o berărie împreună cu Elena Udrea şi câţiva membri ai PMP. Traian Băsescu a avut însă o altă destinaţie.

La exact 55 de minute după ce a ieşit pe poarta Palatului Cotroceni, Traian Băsescu s-a dus în redacţia ziarului Evenimentul Zilei. „Aici mi-am început mandatul de preşedinte în 2004, aici am venit, am făcut primul drum, după terminarea mandatului”, aa declarat Băsescu. Fostul preşedinte a fost întâmpinat de întreaga redacţie – jurnaliştii erau aliniaţi precum garda de onoare de la Palat, iar două veterane din redacţie au venit şi i-au solicitat un autograf pe ediţia de acum 10 ani a ziarului. După ce a semnat „pe chelie”, Traian Băsescu s-a aşezat la o masă şi a început să dea autografe jurnaliştilor pe respectivul număr de ziar din decembrie 2004.

Relansare în ianuarie?

Traian Băsescu nu a venit pentru un interviu în redacţia EVZ. A participat la o discuţie informală cu jurnaliştii, care evident i-au pus mulzte întrebări. Traian Băsescu nu a spus însă nimic concret privind viitorul său politic. În schimb, din discuţii a rezultat că „s-a mutat” pentru a doua decadă a lunii ianuarie un interviu „special”. Este posibil ca respectivul interviu să reprezinte relansarea în politică a fostului preşedinte. În rest, între hăhăiueli, Băsescu a făcut mai multe afirmaţii de genul:
– aş vrea să mi se spună domnule comandant, nu domnule preşedinte (conform cutumelor, un fost preşedinte sau un fost ministru este apelat cu numele funcţiei chiar şi după ieşirea din mandat – n.a.) pentru că nu mai sunt preşedinte. Comandant mai rămân.
– Am văzut o schimbare de discurs la Ponta. A renunţa la formula DNA-ul lui Băsescu. Dacă ar fi ajuns preşedinte nu vedeam această schimbare şi interesul lor era să pună mâna pe justiţie.
– E nasol să devii propria ta secretară (în timpul discuţiilor Băsescu a răspuns la mai mulote apeluri pe telefon – n.a.)
– Voi da autografe pentru băsiştii cu „B mare”
– Nu mi s-a părut emoţionat Klaus Iohannis (la ceremonie – n.a.)
– Cum să rămână valabil pactul de coabitare pentru Iohannis. Nu cred că şi-l asumă.
– Dacă ai regreta toate prostiile pe care le-ai făcut, ai sta să plângi tot timpul
– N-am vrut să fac propunere la SIE

Selfie-uri cu cei de la Libertatea

După ce a terminat întâlnirea informală, Traian Băsescu s-a dus în redacţia ziarului Libertatea (din acelaşi trust cu EVZ) şi şi-a făcut selfie-uri cu jurnaliştii de acolo. Aici a stat cca 10 minute, după care a anunţat, printre hăhăituri că merge acasă să se schimbe, după care urma să se vadă cu Udrea & co la cea mai mare berărie din Bucureşti.

Vizita în cele două redacţii a fost transmisă integral în direct de către B1TV.

„Acum am redevenit om normal”

La orele 15.40, Traian Băsescu a ajuns la berăria din Herăstrău. Nu mai era la costum, ci în geacă şi pulover. A fost întâmpinat evident de Elena Udrea la intrare. În incintă câteva sute de simpatizanţi. A urmat clasica baie de mulţime. „Timp de 10 ani am vrut să fiu şi om normal. Acum am redevenit un om normal”, au fost primele cuvinte spuse de Băsescu celor care îi scandau numele. A primit o cadou o machetă de vapor, după care s-a aşezat la masă. Practic, imediat după ce a părăsit pentru ultima oară Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a început relansarea pentru o nouă carieră politică. Nu este primul care porneşte la drum dintr-o berărie. Ferească Dumnezeu de vreun traseu similar cu al precedentului politician care a ales o berărie celebră pentru a intra în politică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.