×
×
Noi
Citite
Recomandate
Ultima oră
Actualizat acum 8 ore
24 Ore
7 Zile
30 Zile
24 Ore
7 Zile
30 Zile
Data
Sâmbătă, 23 septembrie 2017, 06:51
EUR (€)
-0.0037 ↘
4.5950 RON
USD ($)
-0.0277 ↘
3.8316 RON
• • •
Unde sunt urmele?
Ioan Buduca
Ioan Buduca

Pe listele speciale, la alegerile prezidenţiale, votează, de regulă, sub 5% din electorat. În 2009, acest procent a fost de 10% (un milion de voturi). Cine putea coordona aceste secţii de vot pe liste speciale? Secţiile aveau un preşedinte şi cinci delegaţi de partid. Numai unul era al partidului care îl susţinea pe Traian Băsescu. Cine îi putea face pe toţi ceilalţi patizani ai lui Geoană ”adepţi” ai înfrângerii lui?

Nu puteai manipula miile de secţii normale. Cele speciale, da, erau mai puţine. Aveai timp să-i studiezi informativ pe cei cinci şi să-i prelucrezi. Îţi trebuia şi un argument puternic, pe lîngă elementele de şantaj. Probabil acel element a fost inspirat de călătoria secretă a candidatului PSD la Moscova.

Dacă ar fi rămas 5% acel procent, ai fi avut 500 de mii de voturi repatizate aproximativ juma-juma. La 10%, puteai avea 500 de mii de voturi în plus repartizate la Băsescu. Un procent înseamnă 100 de mii de voturi, la 10 milioane de votanţi. 500 de mii de voturi în plus înseamnă plus de 5 procente. Cum le obţineai în lipsa ceor 500 de mii de alegători reali? Aveai nevoie de 500 de CNP-uri reale ale unor persoane care sigur nu mergeau la vot nici în ţară, nici în străinătate. Cin’ să fie, cin’ să fie? Romi plecaţi în străinătate şi fete intrate în reţele de prostituţie vest-europene. Cine să rezolve problema? Ministerul de Interne.

De aceea, după alegerile parlamentare din 2008, am avut o luptă grea pentru acest minister. De aceea PSD-ul l-a pierdut în 2009 şi a părăsit coaliţia de guvernare PDL-PSD. Acum, avem în arhive listele cu votanţii din aceste secţii speciale: un milion de CNP-uri.

Ce ar însemna studierea lor? O muncă de cercetare pe teren care ar bloca activitatea Ministerului de Interne pentru câteva luni. Circa 20 de mii de CNP-uri pe judeţ. Ce ai afla? Că 500 de mii de purtători ai acelor CNP-uri nu erau în ţară în 6 decembrie 2009, dar apar pe listele speciale din ţară.

În 2009, PSD a început demersuri de contestare a rezultatelor alegerilor pe 7 decembrie. La ora aceea, BEC nu anunţase încă numărul voturilor de pe listele speciale. Când o va face, peste câteva zile, demersurile de contestare erau deja blocate de CCR, care n-a aprobat decât renumărarea voturilor nule. Acele voturi nule fuseseră aranjate să indice o fraudă pro-Geoană. Aceea a fost lovitura magistrală concepută de cooperativa fraudei. Opinia publică şi-a pierdut interesul pentru renumărarea voturilor. Când BEC a anunţat cifrele oficiale, nu s-a mai mirat nimeni de cantitatea fără precedent a voturilor pe liste speciale.

Ce a urmat? PDL îl avea la mână pe Traian Băsescu. N-a mai oprit nimeni expansiunea accelerată a corupţiei politice la vârf.

Ioan BuducaPublicat Joi, 18 mai 2017
2640
 | 23
 | 12
+Adaugă
Comentarii
2000
Trimite
??????
0
Remarcați totuși că domnul Nicolicea nu a dat o explicație politică, împreună cu comisia din care face parte, "deciziei politice" a ministrului Bejenariu ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
??????
+4
Ce opinie aveți despre faptul că Vasile Blaga era ministru MAI la acea vreme , în guvernul Boc, iar în guvernul Eugen Bejenariu, cel pentru care domnul Nicolicea face eforturi, era ministru la MAI domnul Săniuță ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Țăranul @ ??????
+4
Săniuță , cel care a fugit în tabăra băsăului ... ! Dl Nicolicea nu face eforturi pentru X sau Y , d.lui face eforturi pentru actul în sine de a nu mai fi utilizată preferențial imunitatea ... și de a se evita poliția politică ... ! Dacă Președintele , oricare ar fi el , dacă șeful DNA , oricine ar fi .... dacă nimeni nu va mai fi protejat de către această parșivă imunitate , da ... , să meargă toți , cu mic cu mare ... așa cum o țin ca proasta în pridvor cei de la PNL și USR , sa-și dovedească nevinovăția ... ! Pentru că ... , nimeni nu a mai presus de lege ... ! Pînă una , alta , Nicolicea nu face altceva decît să respecte legea ... ! Iar dacă ajungem să invocăm moralitatea ... , primii care ar trebui să fie dați cu capul de pereți ar trebui să fie Johanis și Koveși ... . Clar , nu-i așa ?
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
pcr1946
-23
deci singurul care putea fura voturi a fost psd.
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Țăranul @ pcr1946
+6
Dacă atît te duce mintea , da ... !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Ţăranul
+24
Excentă construcție logică ... ! Nea Ioane , jos pălăria și , o spun ori de cîte ori am prilejul ... , mă bucur pentru șutul în c ... r aplicat lui Bogdănel tv și falimentarei sale televiziuni Realitatea ...
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Valahu
+30
D'apoi .....Dumnezeu sa-i bata nea Ioane si..... "Nu exista dreptate cu Basau in libertate" !
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
SOBOLANU
0
INTERESANT DAR LAS COMENTARIILE PENTRU CAND VOR APAREA PARALEL SAU NU ANCHETELE PROCURATURII SI PARLAMENTULUI SA FACEM DIFERENTA !!!!!!!!PROBLEMA CARE MI AM PUS O MEREU ESTE DE CE A FOST GEAONA LA MOSCOVA SI II ROG PE COLEGII DE PE FORUM SA MI RASPUNA MAINE EVENTUAL PENTRU SOBOLANU !!!!!!!!CU STIMA CELUI CARE MA LAMURESTE SI O SEARA FRUMOASA ATAT CAT POATE FI EA IN ROMANIA ANULUI 2017!!!!!!!CU NAVETISTUL CARE NU FACE NIMIC PENTRU TARA SI CARE NU IUBESTE RO SI NICI PE ROMANI PAREREA MEA !!!!!!!
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
anado tauriga
+24
cum datele sunt informatizate, cu un simplu querry, afli în câteva zile şi laptele pe care l-au supt. Problema e că nu se doreşte aflarea adevărului...
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
Țăranul @ anado tauriga
+4
Acesta este tristul adevăr , nu se dorește !
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Poli 21
-17
Ce mai faci, batrine, te-ai trezit din betie ?
Publicat Joi, 18 mai 2017
+Răspunde
v-a dat de gol @ Poli 21
0
ardeleanul vost; da' nu de tot, ca nu pomeneste niica de Rusz , aburcat la Interne pe vremea aia.
Publicat Vineri, 19 mai 2017
+Răspunde
Recomandate
Lavrov, despre sancțiunile SUA impuse Iranului
Publicat acum 21 ore şi 10 minute
Consultare națională despre planul Soros
Publicat acum 13 ore şi 45 minute
Pop, trântă dură cu baronilor manualelor
Publicat acum 17 ore şi 32 minute
Centrul Atenţiei
alarm off
Dosar Cotidianul
5 articole/ Actualizat Sâmbătă, 09 septembrie 2017
alarm off
Mostra de la Veneţia
7 articole/ Actualizat Duminică, 10 septembrie 2017
alarm off
Cotidianul cititorilor
20 articole/ Actualizat Miercuri, 20 septembrie 2017
Ioan Vieru

Oficializarea excesivă a persoanelor şi a diverselor contexte se produce pe fondul unei crize publice cum greu şi-ar fi imaginat cineva în anii '90.

Ioan VieruPublicat acum 10 ore şi 44 minute