Valls: Există bazele unui acord cu Grecia

„Există bazele unui acord” pentru salvarea financiară a Greciei, a declarat marți premierul francez Manuel Valls, adăugând că nu trebuie să fie „subiecte tabu” în ceea ce privește reeșalonarea datoriei publice a Atenei, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Franța este ‘convinsă’ că „nu ne putem permite riscul unei ieșiri a Greciei din zona euro”, „din motive economice (…), dar în special din motive politice”, a declarat el la postul de radio RTL.

Ieșirea, în premieră, a unei țări din zona euro ar constitui „un risc pentru creșterea economică mondială”, a adăugat Manuel Valls.

„Europa este în joc”, a subliniat el, îndemnând guvernul grec „să facă tot posibilul pentru a găsi un acord”.

La două zile după respingerea de către greci prin referendum a propunerii de acord din partea creditorilor internaționali, ţările din zona euro se reunesc marți la Bruxelles pentru un summit extraordinar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.