Victimele Ebola se înmulțesc

Numărul persoanelor care au contractat virusul Ebola în Africa de Vest a depășit 5.000, în timp ce numărul deceselor a ajuns la 2.622, a informat joi Organizația Mondială a Sănătății (OMS), citată de agențiile de presă internaționale, preluate de Agerpres.

Numărul cazurilor suspecte sau confirmate este de 5.335 în Guineea, Liberia și Sierra Leone, a precizat agenția ONU, oferind ultimele date disponibile.

Țara cel mai grav afectată este Liberia, unde numărul cazurilor de infectare și decese se află în creștere în capitala Monrovia, potrivit OMS.

Organizația pentru sănătate a ONU a afirmat că epidemia continuă să facă ravagii în Guineea, Sierra Leone și Liberia, și s-a extins și în Nigeria și Senegal, precizând că nu există încă semne de încetinire a răspândirii acestei boli mortale.

Miercuri, statele membre ale Uniunii Europene s-au angajat să aloce încă 78 de milioane de euro pentru a ajuta la combaterea maladiei Ebola. Contribuțiile naționale se vor adăuga celor aproximativ 150 de milioane de euro deblocate de Comisia Europeană pentru a sprijini cele mai afectate trei state — Nigeria, Liberia și Sierra Leone.

Fondurile necesare combaterii eficiente a Ebola au fost estimate de către Organizația Mondială a Sănătății la 1 miliard de dolari (770 milioane de euro).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.