Victor Ponta, implicat în lupta pentru şefia PDL

A trecut aproape necomentată declaraţia premierului USL, Victor Ponta, cu privire la viitorul politic imediat al preşedintelui PDL al României, Traian Băsescu. Domnul Ponta a spus că a avut o serie de întâlniri cu lideri europeni şi că i-a asigurat pe aceştia că până la alegerile prezidenţiale nu va fi provocată nicio criză politică în România. În traducere, asta înseamnă că, indiferent ce ar spune şi ce ar face domnul Băsescu, nu va fi declanşată o nouă procedură de suspendare a acestuia din funcţia de preşedinte al ţării.

Aşa stând lucrurile, nici nu este de mirare că Traian Băsescu îşi permite să se amestece cu nonşalanţă în campania electorală pentru alegerile din interiorul PDL, să atace membri ai Guvernului şi să forţeze numirea anumitor persoane la conducerile Parchetelor.

Aparent din senin, ministrul USL de Externe, Titus Corlăţean, a afirmat că dacă România nu fi primită nici acum în spaţiul Schengen, atunci ţara noastră nu va mai fi interesată de acest proces. Victor Ponta a declarat că Titus Corlăţean nu a vorbit de capul lui, ci în numele Guvernului. Domnul Ponta a sărit în apărarea domnului Corlăţean imediat ce domnul Băsescu i-a cerut acestuia să-şi retragă declaraţiile referitoare la Schengen.

Puţini dintre români înţeleg despre ce este vorba, dar discutându-se atât de mult despre dorinţa României de a fi primită în Schengen, concluzia este că neacceptarea ţării noastre în acest spaţiu e ceva de rău. Dacă premierul şi ministrul de Externe nu ar fi avut o astfel de abordare, atunci preşedintele nu ar fi avut o nouă ocazie de a ieşi la bătaie. În loc să-l lase să stea la Cotroceni şi să citească „Levantul”, liderii USL îi oferă lui Traian Băsescu posibilitatea să-şi facă simţită prezenţa în spaţiul public, pentru a demonstra că încă este o persoană care contează şi de care România are în continuare nevoie. Asta trebuie să înţeleagă românii de rând, dar mai ales cei 5.000 de români de la sate şi oraşe care pe 23 martie vor fi aşteptaţi la Bucureşti pentru a-l vota pe şeful PDL.

Prin atitudinea sa, domnul Ponta îl ajută pe domnul Băsescu să fie activ în lupta pentru conducerea PDL. Acum, nu e clar dacă Victor Ponta face asta pentru că o admiră în taină pe Elena Udrea sau fiindcă este convins că, dacă protejata lui Traian Băsescu va prelua şefia PDL, atunci partidul va fi mai uşor de distrus.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Sorin Avram 756 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.