Victor Ponta îşi produce singur pagube în scandalul „ofițer acoperit”

Scandalul „Ponta fost ofiţer acoperit SIE” a intrat într-o nouă fază. A început să se rostogolească întrebarea „vor fi afectate procentele Ponta în urma acestei acuzaţii?”. Cele mai multe opinii – şi nu mă refer la analiştii sau ziariştii aflaţi de o parte sau alta a baricadei – converg spre un „NU”. Sunt puse pe tapet trei argumente:


1. Dezvăluirea vine din partea unei persoane (Traian Băsescu) care nu mai este de mult credibilă, iar susţinerea pe faţă – de fapt este chiar un fel de manager – a Elenei Udrea îi conferă şi o doză uriaşă de subiectivism.


2. Este foarte greu de adus probe pentru deconspirarea lui Victor Ponta.


3. Cazul scandalului „Ponta plagiator”, unde efectele au fost nule în ceea ce l-a privit pe premier, deşi dovezile au fost pertinene. La cele trei argumente se mai adaugă şi gradul redus de instrucţie (edicaţie) a unei mari părţi a electoratului român, care nu poate descerne într-un astfel de scandal.


Da, lucrurile aşa stau. Ţinând cont de aceste argumente şi mai sunt şi alte aspecte, am să prezint doar unul (extraordinara maşină de propagandă a lui Victor Ponta vs destul de fragila forţă de reacţie a liberalilor, şi inepţiile pe care le aruncă pe piaţă ceilalţi contracandidaţi) în mod normal, scandalul nu va atinge procentele lui Ponta.


Şi totuşi există o posibilitate ca Victor Ponta să sufere ceva pagube la nivelul procentelor. Dar numai din cauza lui, mai precis din modul în care gestionează acest scandal. Victor Ponta a păşit cu stângul în acest scandal. A „decretat” că totul este o minciună încă de la primele ore ale zilei a doua a scandalului, iar mai pe seară a lansat teza unei lucrături a „cooperativei” Băsescu-Johannis. De ce spun că reacţiile lui Ponta îi pot produce pagube. Pentru că premierul şi cei care stau în spatele lui au căzut în capcana lui Traian Băsescu. Aşa cum am mai scris, Traian Băsescu şi-a susţinut acuzaţia, dezvăluirea, atacul, luaţi-o cum doriţi, prezentând doar trei INDICII:

  1. elaborarea HG 223/2013 prin care s-au pus la adăpost şi foştii acoperiţi;

  2. o interpelare adresată premierului de senatorul Valer Marian în care Victor Ponta este ÎNTREBAT dacă între 1997 şi 2001 a fost ofiţer acoperit al SIE;

  3. ascensiunea formidabilă a unui procuror (Victor Ponta) proaspăt ieşit de pe băncile facultăţii care a sărit direct de la Parchetul de sector la Parchetul General.

Deci Victor Ponta spune că tot ce a spus Băsescu la Realitatea TV a fost minciună. O prostie mai mare nu putea face. Există HG 223/2013 cu reglementările care au fost prezentate? Există. Există interpelarea senatorului Valer Marian? Există. A ars procurorul Victor Ponta toate etape şi a sărit direct de la Parchetul de sector la Parchetul general? Da, informaţia există în CV-ul său. Deci unde sunt MINCIUNILE? De pomană îl apăra pe premier cele două portavoci Gabriela Vrânceanu Firea Pandele şi Dan Şova (amândoi în pană mare de credibilitate), dacă el îşi dă autogoluri. Repet, indiciile prezentate în emisiune nu sunt probe privind fosta calitate (pe care de fapt o bănuia multă lume şi nu de azi de ieri) a lui Victor Ponta, ci doar nişte lucruri care există, care pot fi văzute, citite, „pipăite”. Nu sunt minciuni. Decât în mintea lui Victor Ponta. Tocmai negarea evidenţelor – totul pe un ton arogant – de Victor Ponta l-ar putea priva de o serie de procente. Mă refer la cele ale neutrilor cu relative simpatii de stânga. Scandalul „Victor Ponta fost ofiţer acoperit SIE” va continua şi va ecrana tot ce mai este de spus în această campanie, dar, până acum, nu adversarii îi pot produce pagube lui Ponta, ci el singur şi le produce.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Lucian Gheorghiu 3052 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.