Victoria lui Mircea Vulcănescu împotriva noilor bolșevici: bustul rămîne pe soclu

Doar 9 din cei 26 de consilieri locali de la Sectorul 2 au votat pentru demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu, amplasat în „Piața Sfîntul Ștefan”! În aceste condiții, a fost respinsă pentru a treia oară acțiunea inițiată de noii susținători ai Tribunalului Poporului, bolșevicii de azi, care susțin că sentințele date în primii ani ai comunismului ar fi valabile și azi.

„Cotidianul TV” a realizat cu sprijinul colegilor de la „Active News” un colaj care cuprinde principalele momente ale ședinței Consiliului local al Sectorului 2. Luările de cuvînt sînt semnificative și arată că nu se mai acceptă bătaia de joc a unor personaje sinistre sau a unor instituții plătite din bani publici la adresa personalităților culturii noastre, care au suferit ani grei în închisorile comuniste, sub sentința odiosului Tribunal al Poporului din epoca bolșevică.

În ședința respectivă, unii vorbitori au spus că inițiativa acestui proiect ar aparține Institutului „Elie Wiesel” (care fusese inițiatorul acțiunii de acum cinci ani), alții că inițiativa ar aparține lui Alexandru Muraru, consilierul Primului ministru pe probleme de antisemitism.
Imediat după ședință, Institutul „Elie Wiesel” a dat un Comunicat semnat de Alexandru Florian, prin care nega această acuzație, precizînd totuși că „Guvernul a adoptat ‘Strategia naţională pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului instigator la ură’, dar că această politică publică rămâne numai pe hârtie câtă vreme criminali de război, membrii ai guvernului Antonescu, continuă să fie trataţi de către autorităţi drept modele civice”, ceea ce arată că ar fi vrut ca bustul lui Mircea Vulcănescu să fie demolat!

În schimb, Alexandru Muraru tace chitic, mai ales că sursele noastre spun că Silviu Feroiu, consilierul care a semnat ca inițiator al proiectului, coleg de partid cu Muraru, ar fi recunoscut că dumnealui ar fi generat acțiunea în care a fost angrenat atît Prefectul Toni Greblă (care spune că a fost victima justiției nedrepte, dar care vrea să dărîme statuia lui Mircea Vulcănescu, adevărat martir al justiției bolșevice!), cît și ministrul de Interne, Lucian Bode. Declarația lui Feroiu ar fi trebuit să facă parte din materialul difuzat de „România cultural”, dar a fost „tăiată” de cineva și n-a mai apărut!
Filmul realizat pentru „Cotidianul TV”:

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 18
Ion Spânu 1818 Articole
Author

28 de Comentarii

 1. La scrutinul electoral locale din 2024, USR/PNL la sect2., sa-si noteze ca, vor incasa fix 3% din voturile locuitorilor sect.2, pedeapsa pt incercarea bolsevica oribila, de demolare a statuii filozofului, poetului, scriitorului de exceptie, care a fost Mircea Vulcanescu. Recomandam nevolnicilor consilieri sect.2, sa curete gramezile de gunoaie din spatele blocurilor, de pe strazi, din parcurile Circului, sa mature – macar o data pe saptamana, aleile din spatele blocurilor Sos. Stefan cel Mare, si, le transmitem urarea stramoseaca: Huooo! La munca cinstita, bai, golanilor !

 2. a fi las este normal ,isus si-a iertat dusmanii …isus este modelul de viata al crestinilor …

 3. Ce e asa greu de inteles. Demolatorii de azi sunt nepotii satrapilor bolsevici de ieri. Filiatii de cele mai multe ori usor de stabilit.
  Daca am scapat de Pactul de la Varsovia si am intrat in NATO, nu inseamna decat ca am cazut din lac in put. Libertatea e la fel de dispretuita in NATO ca si in imperiul sovietic, pentru ca ideologia este esentialmente aceeasi: a demolatorilor, in dauna oricaror valori nationale de referinta. Pentru ca in globalism, natiunile trebuie sa dispara.
  Putina libertate gustata de acest popor a fost doar in interregnum-ul dintre mamutii geopolitici, 1990-1997. Atunci a existat si o presa cat de cat libera. Intre timp calcaiul tehnologic de fier zdrobeste incet-incet orice urma de independenta. Presa a devenit megafonul puterii.

 4. Fericiti cei prigoniti . net – Mircea Vulcanescu – Fericiti cei prigoniti – Mircea Vulcanescu in constiinta contemporanilor sai

 5. Bolsevicii actuali vor reveni. Il vor acuza pe Vulcanescu pentru ca a avut mama si tata, in loc de parinte 1 si 2, si ca nu a finantat deschiderea unei scoli pentru homosexuali.

 6. Toată stima pentru domnul academician Teodorescu care a luat atitudine publica impotriva acestei actiunii, dar și pentru cei care au fost prezenți în fata primariei la momentul dezbaterii.
  Ps. Cineva, intr-un alt cotidian, se intreba” unde ne sunt intelectualii și marii patrioti care se plimba prin tara sau se perinda la televiziuni și ne vorbesc despre sfinții închisorilor sau despre ființă profunda a acestei nații”. Oare Dan Puric nu era și el printre ei? Sincer, cred ca nu au avut timp sa protesteze public din cauza sarmalelor, a carnatului, tobei și cartabosului. Un adevărat intelectual trăiește la maximum spiritualitatea acestor preparate și nu are timp de lupta pentru păstrarea memoriei unor adevărați intelectuali naționaliști care au sfințit prin jertfa lor spiritul acestui popor.

 7. „Sobolanii”daca nu pot sa darime ceva in vazul lumii ,incearca pe ascuns . Cu tot felul de tertipuri. Si alexandru florian ( intentionat scris asa) este „un mare aparator al legii „. Nu ti-e rusine mai adulator si inchinator de osanale lui Ceausescu sa mai „bizii „? Dar licheaua tot lichea. Ia-te de mina cu cel ce facea „apelul catre lichele”. Adica la cei de teapa voastra .Nu-i asa morarule ? Ca cel ce a facut cererea este un biet „paduche”ce se vrea si el in ( pe) frunte .

 8. Nu o mai dati cotita, khazarii ce conduc aceasta lume occidentala sunt cei care au ordonat javrelor ce conduc astazi Colonia Romania ca toate statuile victimelor altor khazari ce au condus Romania in perioada 1945-1965 cand a fost trimisa la moarte in lagarele si inchisorile Securitatii condusa tot de khazarii toata fruntea intelectualitatii romanesti, sa fie demolate. Dupa epurarea facuta de Ceausescu in randul lucratorilor de partid si de stat in 1965, criminalii khazari pusi pe liber au emigrat in Israel iar statul roman le-a platit pensii grase si cei care mai traiesc le primesc si astazi. Si aceasta epurare facuta de Ceausescu in acei ani a fost una din cauzele pentru care sotii Ceausescu au fost impuscati in timpul Lovitura de Stat din Dec.89 data de Oculta Modiala Khazara. Si odata intorsi ca stapani in Romania alta generatie de criminali khazari a inceput sa darame statuile intelectualilor romanii pe care calaii khazari, ce detineau toate functiile de conducere in statul roman in perioada respectiva, i-au ucis in lagarele si inchisorile Securitatii.

 9. Sfanta Treime alege si indeparteaza toata neghina khazara care stapaneste azi Sfanta Noastra Romanie pe care o fura si o batjocoreste. Fa ca praful si pulberea sa se aleaga de toata puterea Ocultei Mondiale Khazare ce a ingenunchiat in aceste timpuri grele tara noastra. Amin.

 10. Sunt cetățean obișnuit,am citit o carte despre ,Mircea Vulcănescu,cum a fost arestat,cum a suferit, cred că a fost un român adevărat…. și merită cinstit,nu batjocorit, rușine cozilor de topor…..

 11. Incredibil că, în ciuda luărilor de cuvânt argumentate și de bun-simț pentru respingerea ticălosului proiect de hotărâre, s-au găsit nouă cârpe care să voteze pentru adoptarea acestuia. Rușine și palme, sper, din partea locuitorilor Sectorului 2, la primele alegeri locale și naționale.

 12. Mircea Vulcanescu secretar de Stat in guvernul Ion Antonescu a participat si a semnat mii de sentinte privind deportarea si exterminatea romanilor care nu erau pe placul dictaturii fascist legionare antonesciene. A fost absolut corect condamnat ca si Criminal ce Razboi in 1946 si reconfirmat in 2017…..Faptul ca a murit in inchisoare nu il face martir…… Fascistii si legionarii de azi ai Romaniei au castigat inca o data prin mentinerea Statuii unui mare Criminal de Razboi. Insa in Romania sunt ridicate azi Statui ale unor criminali genocidari si mai mari. Cum ar fi Ionel Bratianu sau Carol I…

 13. @axon/Du-te bey in tarana mortilor tai cu imbecilitatile tale pe cale le debitezi cu nerusinare pe acest forum.

 14. pt. ala de-si zice „axon” : nu convingi pe nimeni, analfabetule functional, doar enervezi si provoci o imensa scarba, pt minciunile ordinare de USR ist/PNL ist ce drak’ esti! Solicitam lista celor 9 nemernici de consilieri, care, au votat ticalosia cu demolarea filozofului si poetului, si patriotului Mircea Vulcanescu.

 15. Javrele astea au votat pentru demolarea bustului lui Mircea Vulcănescu, deci lista rușinii:

  Andrei Panaitescu – USR
  Pellegrini Marius – USR
  Feroiu Silviu – PNL
  Dinu Alexandru – PNL
  Claudiu Săftoiu (fost șef SIE) – PNL
  Badea Anda – USR
  Croitoru Angel – USR
  Radu Nedelcuț – USR
  Alexandra Chirilă – USR
  Romani nu uitati ca noi pa popor si tara suntem in razboi miselesc pe care Oculta Modiala Kazara il poarta impotriva noastra s-a Sfantei Noastre Romanii. Si intr-un razboi nu trebuie s-ai mila de satanistii externi si cozile lor de topor care conduc acum tara. De aceea trebuie sa ne rugam la Sfanta Treime sa-i piara pe toti dusmanii nostri interni si ecterni care isi bat joc de Sfanta Noastra Romanie. Si hai sa incepem cu javrele de mai sus care au votat pentru demolarea statuii lui Mircea Vulcanescu.

 16. @ je- iată lista rușinii naționale în cazul Vulcanescu.
  1. Săftoiu Claudiu- PNL
  2. Dinu Alexandru – PNL
  3. Feroiu Dumitru – PNL
  4. Chirila Alexandra -USR
  5. Pelegrini Ovidiu- USR
  6. Budea Anda – USR
  7. Negrut Radu – USR
  8. Croitoru Angel – USR
  9. Panaitescu Tudor – USR

 17. Majoritatea useristilor și penelistilor au fost pentru, DAR si pesedistii s-au abținut!
  Nu a avut un singur roman sânge în vana sa spună, baaa, la mine acasă, fac ce vreau EU!

 18. Pentru lista rușinii, vezi filmul atasat articolului lui Ion Spanu

 19. Eu cred ca semnatarii pro s-au prostituat sau au fost santajati .Luati urma banilor si veti intelege decizia .Trist este faptul ca urmasii bolsevicilor adusi cu tancurile sovietice nu-l lasa nici in mormant sa stea linistit ! Ce ura au urmasii bolsevicilor fata de tot ce reprezinta romanescul ?

 20. S- a testat de catre comunisti de fapt care este reacția romanilor fata de oamenii de valoare romani , patrioți , care 75 de ani au fost ,,zoiti” cu invective de criminali criminali de război . Aceste valori ca Vulcănescu , filolog, filosof, publicist si politician de dreapta au fost cei care au dus Regatul României la nivelul regatului Belgiei. Dar ce ne facem cu acești politicieni ca Ciolan , Buzatu , Stanescu, Gheorghiu, Orbán si miniștrii , Bode , Barna T., Daea, mincinosul Grindeanu, Predoiu, Budai, Rafila, Firea, Romascanu, Novak, Cadariu, Spătarul, care nu se ridica la nivelul celor din Occident de unde primim finantari imense , chiar si nerambursabile , iar treaba in România merge mai prost . Exsita in diaspora valori , dar nu sunt comunisti si nu admit sa lucreze cu submediocritatile care populează ,,sistemul” din România. Schimbarea nu poate veni decat cu asentimentul UE si SUA . Nu putem accepta sa avem premieri ca Ciolan care umbla cu traducătorul dupa el iar consilierii sunt cei care gândesc pentru ei. Nu ne putem întoarce la comunism când guvernul era populat cu oameni politici fara nicio valoare , astfel ca in 1981 , RS România intrase in incapacitate de plati. Iar poporul roman a ajuns muritor de foame , fara medicamente , lipsiti de condiții de viața civilizata.

 21. Axoane, nu ma dezamagesti.
  Esti la fel de stupid(sau chiar mai stupid)ca in perioada de post cand nu aveai dezlegare la alcool.
  …Blegule, Vulcanescu a fost subsecretar de stat in Ministerul de Finante.
  De unde stii tu, rumegatorule, ca a semnat mii de documente de deportare si exterminare pentru „romanii care nu erau de acord fascisto-antonescian-legionara”!?
  Ai fost de fata, sau ce?
  …Vezi ca miroase a prost pe langa tine, fa la un fel.
  Antonescu nu era defel un aliat al legionarilor.
  Incurci borcanele, ca de obicei si nici cifrele nu prea te plac, scoti niste numere prea mari din palarie, pe care nu le intelegi.
  Nu ne mai impartasi lăturile care tin loc de cunoastere pentru tine!
  Gata, ne-am saturat!

 22. Axoane, nu ma dezamagesti.
  Esti la fel de stupid(sau chiar mai stupid)ca in perioada de post cand nu aveai dezlegare la alcool.
  …Blegule, Vulcanescu a fost subsecretar de stat in Ministerul de Finante.
  De unde stii tu, rumegatorule, ca a semnat mii de documente de deportare si exterminare pentru „romanii care nu erau de acord cu dictatura fascisto-antonescian-legionara”!?
  Ai fost de fata, sau ce?
  …Vezi ca miroase a prost pe langa tine, fa la un fel.
  Antonescu nu era defel un aliat al legionarilor.
  Incurci borcanele, ca de obicei si nici cifrele nu prea te plac, scoti niste numere prea mari din palarie, pe care nu le intelegi.
  Nu ne mai impartasi lăturile care tin loc de cunoastere pentru tine!
  Nu te mai intreb ce genocid a initiat MS Carol Intâiul sau Bratianu, ca n-ai ce sa zici…
  Stai departe de Istorie, ramai la „Povesti Nemuritoare”!
  Gata, ne-am saturat!

 23. Am scapat acum. Doar Dumnezeu stie ce ne asteapta, pentru ca astia nu se lasa. S-a mai spus in sedinta ca placuta mizerabila de pe statuia lui O Goga din Iasi a fost inlaturata. Bine ca mai exista oameni curajosi in tara noastraa

 24. Dl. av. Claudiu Saftoiu PNL este rasplatit de aduntaura, Johanis l-a numit pe Tudor Saftoiu – fiul, la o ambasada, aasa ca, tat-so, ar daram-o de pe socul, si pe ma-sa ! Neonorabilul PNL ist Saftoiu, este rasplatit, pt votul jegos impotriva unui roman patriot, ucis in temnitele bolsevice.

 25. Tot pomeniți aici de temnițele bolșevice! Nu, fraților, erau temnițele strămoșilor Institutului Extremist, cei care au ucis și pe Iuliu Maniu și alți făuritori ai Unirii, oameni care nu erau legionari. Acești derbedei nu luptă contra antisemitismului, ci luptă împotriva românismului. Să ne fie clar!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.