Viitorul liderului care pregăteşte temniţe

Dacă sunt reale, şi aparenţele le confirmă fără dubiu, informaţiile recente că preşedintele turc Erdogan este un susţinător din umbră al Statului Islamic, viitorul acestuia poate fi uşor decriptat. Pregătind o amnistie care pune în pericol siguranţa publică în Turcia, şi însăşi autoritatea justiţiei, pentru a pregăti încarcerarea oponenţilor politici, şansele avariatului stat de drept sunt reduse la zero. O asemenea putere şi un asemenea lider în NATO pun în dificultate însuşi echilibrul planetar, transformându-l pe Vladimir Putin într-un simplu copil teribil. Dacă nimeni nu a luat în calcul măsuri concrete împotriva regimului Erdogan, în speranţa unei rătăciri de moment a acestuia , probabil ceva important va trebui să se întâmple după vizita înaltului oficial american. Fie numai arsenalul nuclear de la Incirlik şi e suficient pentru luarea unor măsuri de siguranţă, oarecum imposibile! Erdogan are deja un comportament psihotic demn de internare urgentă într-o clinică de psihiatrie. A pune contextul şi aservirea prin care acest personaj vrea să treacă drept patriot, şi a i se permite, astfel, distrugerea unei ţări cu articulaţii destul de limpezi, ar fi o greşeală de nepermis pentru cei care au pus umărul la această evoluţie pozitivă a Turciei.

Situaţia din Turcia este extrem de gravă, fapt luat prea puţin în serios, amintind de căderea Constantinopolului. Cei care cer în mari adunări publice pedeapsa cu moartea sunt persoane fără discernământul necesar, urmând solicitarea unui lider care, el însuşi, prin manifestările sale, nu este în toate minţile. În acest ritm şi cu o asemenea agendă, Turcia se armează ca o teribilă armă de distrugere a stabilităţii zonale, aliniindu-se unor forţe provocatoare şi criminale. Erdogan nu se află într-o schimbare, el aplică ceea ce îl animă în fapt de când s-a afirmat pe scena politică, având probabil complicităţi mult mai mari. Este inadmisibilă poziţia generoasă a oficialităţilor române faţă de criza actuală din Turcia, permiţând contacte propagandistice cu guvernul de la Ankara, care se află într-un proces de islamizare şi distrugere a democraţiei. Nu ştiu ce s-ar putea discuta cu un asemenea guvern, fără mandatul aliaţilor.

SUA şi NATO au în acest moment un subiect care poate fi rezolvat democratic pe cale juridică, în regim de urgenţă, cu atât mai mult cu cât Turcia vrea să rămână în alianţă. Toate închisorile pe care le pregăteşte Erdogan pentru Opoziţie ar fi prea puţine pentru încălcarea tratatelor semnate de Turcia în aceste săptămâni. Lovitura de stat este limpede că îi aparţine, indiferent cum ar fi fost ostilităţile puciului pentru îndepărtarea sa de la putere. Observând derularea evenimentelor, dreptatea se află de partea celor care au vrut să blocheze distrugerea unei ţări acum schimbându-şi identitatea politică. Pentru că lucrurile nu mai pot fi discutate sub aspect democratic, iar conducerea Turciei seamănă tot mai mult cu înfiorătorul Stat Islamic, inculparea lui Erdogan este unica soluţie de a salva o ţară şi stabilitatea internaţională pusă pe jar.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Vieru 1329 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.