Viktor Orban: Liderii europeni sunt incapabili să-și protejeze propriii cetăţeni

Aflat la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, premierul ungar Viktor Orban a critica atitudinea Uniunii Europene față de criza imigranților. În opinia sa, prezența a un milion de imigranți pe continent este o amenințare fundamentală, iar reacția blocului comunitar în raport cu aceasta este una slabă.

De asemenea, Orban l-a lăudat pe Donald Trump, candidatul republican la președinția Statelor Unite, spunând despre acesta că a formulat mai multe propuneri viabile de combatere a terorismului, informează Reuters,

„Nu sunt un promotor de campanie al lui Donald Trump. Nu m-am gândit niciodată că voi începe să cred că, dintre toate opţiunile, Trump ar fi cea mai bună pentru Europa şi pentru Ungaria. Dar l-am ascultat pe candidatul la preşedinţia SUA şi trebuie să vă spun că a făcut propuneri de combatere a terorismului. Iar eu, în calitatea de european, cu greu aş fi formulat mai bine ce este necesar pentru Europa”, a declarat Orban.

Referindu-se la propunerea lui Trump de a crea „cea mai bună organizaţie de informaţii din lume”, Viktor Orban a susținut că și Europa are nevoie de cea mai bună reţea de agenţii naţionale de spionaj.

”În al doilea rând, acest curajos candidat la preşedinţia SUA a vorbit despre renunţarea la politicile de exportare a democraţiei. Nici eu nu aş fi putut spune mai precis acest lucru”, a conchis Orban.

Liderul ungar a susținut că Europa a devenit victima afluxului de imigranți deoarece Occidentul a înlăurat regimuri nedemocratice, dar stabile din Libia, Siria și Irak, fără a garanta stabilitatea postconflict. În plus, el a acuzat Europa că nu susține regimurile care încearcă să deţină controlul în state afectate de conflicte din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu, ba chiar le critică pentru deficiențele democratice.

Viktor Orban a mai spus că UE ar trebui să pună capăt tuturor iniţiativelor de a prelua atribuţii de la statele membre.

„A venit vremea să încetăm să idealizăm Europa, deoarece liderii europeni au eşuat. Sunt incapabili să protejeze propriii cetăţeni şi frontierele externe”, a insistat Orban, potrivit MTI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Paul Dumitrescu 5138 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.