Vizite importante ale fostului premier Vlad Filat la Berlin şi Washington

Partidul Liberal Democrat din Republica Moldova a difuzat un comunicat de presă în care se spune că liderul Vlad Filat, va întreprinde o vizită de scurtă durată la Washington, la invitaţia Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA. În cadrul vizitei, Vlad Filat va participa la sesiunea comună a Congresului cu privire la situaţia din Ucraina şi va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu senatorii John McCain şi Ben Cardin.

Vlad Filat a efectuat marţi, 16 septembrie, o vizită fulger în Germania unde s-a întâlnit cu cancelarul Angela Merkel. La sfârșitul zilei, departamentul comunicare al PLDM a emis un comunicat în care a anunțat cu superficialitate scopul acestei întrevederi.

Vizitele lui Filat, liderul celui mai important partid din coaliţia pro-occidentală, vin în contextul alegerilor ce vor avea loc per data de 30 noiembrie, cruciale pentru viitorul ţării. Comuniştii lui Vladimir Voronin conduc, ca de fiecare dată, în sondaje, însă pro-occidentalii s-ar putea coaliza din nou pentru formarea guvernului.

„La 18 septembrie curent, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va întreprinde o vizită de scurtă durată la Washington, la invitaţia Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA. În cadrul vizitei, Vlad Filat va participa la sesiunea comună a Congresului cu privire la situaţia din Ucraina şi va avea întrevederi cu mai mulţi oficiali, inclusiv cu senatorii John McCain şi Ben Cardin”, se arată într-un comunicat al PLDM.

„Zilele următoare sunt foarte importante, în contextul dezbaterilor privind politica externă a SUA pentru regiunea noastră şi este esenţial ca Republica Moldova să fie reprezentată la această dezbatere. Sunt fericit să susţin cauza viitorului european al Republicii Moldova şi să pot contribui la promovarea sprijinului american pentru ţara noastră”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a accentuat că parteneriatul şi susţinerea SUA va fi una esenţială pentru paşii imediat următori pe care Republica Moldova îi va întreprinde în parcursul său european.

„PLDM crede cu tărie în viitorul european al Republicii Moldova şi este important ca acest proces să continue în perioada electorală în care intră ţara”, a menţionat Vlad Filat.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.