Voiculescu, deranjat că este sunat de 3–4 ori pe zi pentru a fi întrebat unde este și ce face

Anchetat sub control judiciar fiind acuzat de şantaj, Dan Voiculescu a cerut ridicarea restricţiilor.

Omul de afaceri a declarat marți, la Curtea de Apel Bucureşti, că se simte deranjat pentru că trebuie să vină în fiecare joi şi vineri la poliţie, dar și pentru că este sunat de 3 – 4 ori pe zi pentru a fi întrebat unde este și ce face.

Întrebat dacă este deranjat de măsura controlului judiciar, Dan Voiculescu a răspuns: „Nu mă afectează decât dintr-un punct de vedere. De plecat în străinătate oricum nu vreau să plec, concediul meu a fost dat peste cap. În legătură cu prezentarea la Curtea de Apel, la Tribunal, nu am nicio problemă, mă supun legilor. Singurul lucru care mă deranjează e că trebuie să vin în fiecare joi şi vineri la poliţie, mă sună domnul comisar de 3 – 4 ori pe zi, mă întreabă unde sunt, ce fac. Asta într-adevăr mă deranjează”.

Dan Voiculescu este acuzat de şantaj, iar DNA a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar, începând din 3 iulie.

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, Voiculescu „a ameninţat direct, sau prin intermediari, oameni de afaceri şi administratori a trei companii că, în situaţia în care nu vor încheia contracte de publicitate cu trustul de presă (Intact – n.r.) pe care, în fapt, îl conduce, va declanşa o agresivă campanie de discreditare”.

Sub această ameninţare, susţin anchetatorii, unul dintre oamenii de afaceri, denunţător în cauză, i-a achitat lui Dan Voiculescu suma totală de 900.000 de euro, sub forma a cinci contracte de publicitate, încheiate cu trusturile de presă aparţinând acestuia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Julieta Tarnovan 4245 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.