Vulnerabilitatea ofiţerului acoperit

Cea mai mare vulnerabilitate a unui ofiţer acoperit este soţia. Chiar dacă nu-i mărturiseşte soţiei, niciodată, absolut nimic despre acoperirea sa (ar fi infracţiunea cea mai gravă în orice stat), aceasta poate face multe deducţii.

În cazul Condrea, avem două ”ingrediente” în plus: moartea soţului şi relaţia de iubire transformată în ură din partea soţiei.

Laura Georgescu are multe de răzbunat, dar n-a făcut gafa de a declara: ”Soţul meu era ofiţer SIE, mi-a spus el”. Dacă ar fi spus aşa, l-ar fi aruncat, post-mortem, sub infracţiunea de trădare, iar Magda, fata lor, ar fi trebuit să trăiască cu amintirea unui tată care a trădat secrete de stat. Nu. Laura e răzbunătoare, dar nu e deloc proastă. A găsit ieşirea din dilema ”să tac, sau să-l compromit în ochii Magdei?”. A declarat că ea a dedus din comportamentul soţului ei că acesta devenise ofiţer SIE.

La ce foloseşte o astfel de declaraţie? La nimic. Nu va putea fi dovedită. Va fi negată de SIE, dacă acest serviciu va trebui să depună o mărturie sub jurământ, în justiţie. Dar nu se va ajunge acolo decât dacă SIE (ca instituţie) ar fi acuzată de complicitate la eventuala omorâre a lui Dan Condrea. Dacă, prin absurd, se ajunge acolo, procesul nu va fi public iar derularea lui va fi clasificată.

Din păcate, Laura Georgescu este un martor juridic nul. Cândva, ea a dat peste documentele unei operaţiuni foarte, foarte speciale, aflate în computerul soţului ei. A înţeles că e ceva grav şi a copiat acele documente spre a le preda SRI-ului. Ca să nu poată fi martor credibil i s-a aranjat un diagnostic de boli mintale. Niciun procuror nu va putea să utilizeze, în niciun dosar, mărturiile Laurei Georgescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioan Buduca 1112 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.