Record de pacienţi la ATI: 1.172 de cazuri grave

În ultimele 24 de ore au fost raportate în România 9.460 de cazuri noi de coronavirus, iar bilanțul total al infectărilor a ajuns la 353.185

Potrivit datelor oficiale, au fost consemnate și alte 129 de decese.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.434 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 8.813 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 13.11.2020 (10:00) – 14.11.2020 (10:00) au fost raportate 129 de decese (73 bărbați și 56 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Teleorman, Vâlcea și Vaslui.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 30-39 de ani, 5 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 31 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 48 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 32 decese la categoria de peste 80 de ani.

120 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 6 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 12.919. Dintre acestea, 1.172 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.667.896 de teste. Dintre acestea, 37.040 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 21.204 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 15.836 la cerere.

Pe teritoriul României, 48.129 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.207 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 79.532 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 23 de persoane.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

5 Comentarii

  1. Umflarea cifrelor cu numarul bolnavilor de covid se face pentru a se impune cumpararea unui vacin si vaccinarea obligatorie a populației crestin-ortodoxe din Romania?Vaccinul anticovid se testează pe cetatenii romani?

  2. @Cetatean:
    Ce bine zici!, oauuu!
    Ia sa vedeti cum vor scadea rapid numarul prin multi de alte boli si cativa coro! Deh, vin alegerile si oricum, s-a fumat cacealmaua incat nu mai pute decat urletul „vaccin” si alegeri!

  3. Totusi asa cum Liderul a (ordonat) constatat la TV, dansul si Partidul s-au miscat bine si iata ca numarul de cazuri din statistici scade cf indicatiilor si intereselor politice ale conducerii de Partid si Stat. Si va continua sa scada pana la alegeri, cea ce arata competenta si grija conducatorilor nostrii fata de romani, in special fata de copii si pensionari. D-ul Lider ar putea sa ne spuna deacuma cate cazuri vor fi zilnic pana la alegeri, dar in modestia sa ii lasa pe loialii scribi din GCS sa-si merite salariile.

  4. Numărul de pozitivi se ține sub 10.000, cifra lui Johannis! Huuo jigodiilor care raportați pozitivii din burta. Pe morți nu-i puteți ascunde!

  5. 25% din testele efectuate sunt pozitive. E un numar urias care inseamna ca se testeaza doar cei care manifesta acut boala. Probabil nu se mai face testarea contactilor si izolarea lor din lipsa de resurse dau considerente politice: alegeri. Cei care au virusul incep sa fie contagiosi cu 24-48h inainte de primul simptom. Pozitivii netestati umbla cu boala prin populatie de aici transmisia accelerata. Cu cat umbla mai multi oameni cu boala intr-un magazin de ex cu atat concentratia de virus e mai mare si probabilitatea de a lua boala e mai mare. Asa se ajunge la trasmisie masiva, blocarea spitalelor si a sectiilor ATI( pt ca bolnavii covid stau mult in spital) si implicit mortalitate mare. Atunci carantinarea totala devine unica solutie. (boala se raspandeste unde oamenii stau ore intregi impreuna in spatii inchise adica la serviciu).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.