105 milioane de euro de la buget pentru patru stadioane de rezervă

UEFA a decis, în decembrie 2012, că România va găzdui patru meciuri din Campionatul European 2020. Partidele respective se vor juca pe „Național Arena“. Autoritățile române au găsit însă de cuviință să transforme această decizie într‑un veritabil ,,tun“ de circa 105 milioane de euro.

În urmă cu patru ani, UEFA a stabilit că Bucureştiul va găzdui trei meciuri din faza grupelor şi unul din optimile de finală ale Campionatului European, ediția din 2020. O decizie deosebit de importantă atât pentru viitorul fotbalului din țara noastră, cât și pentru dezvoltarea infrastructurii Capitalei. Încă de la început, experții UEFA care au analizat candidatura Bucureştiului au pus în evidență o serie de probleme pe care țara noastră trebuia să le rezolve, pentru ca organizarea să fie impecabilă. Una dintre cele mai importante a fost lipsa unei legături directe între stadion și Aeroportul Otopeni: „Aeroportul, centrul oraşului şi stadionul sunt mai degrabă slab legate între ele de liniile de autobuz, iar numărul acestora trebuie sporit în mod considerabil. Totuşi, principala problemă este dată de faptul că nu există o linie de metrou care să lege oraşul de aeroport“.

Deosebit de optimist, raportul UEFA menționează că „este în plan ca o nouă linie să fie construită pentru 2020“. Este vorba de ,,Magistrala 6“, care, teoretic, ar urma să fie pusă în funcțiune în perioada 2017-2018 și care ar urma să coste 1,05 miliarde euro. Practic, deși ne aflăm aproape de sfârșitul anului 2016, nu prea există semne că „Magistrala 6“ va apuca să fie terminată la timp.

Citiţi articolul integral în ediţia tipărită de marţi, 22 noiembrie, din noua serie Cotidianul

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.