Reacţii la prima vedere - În loc s-o demită pe Kovesi vrea demisia lui Dăncilă

Iohannis a încurcat demisiile

kovesi-iohannis-dancila

Dacă mă surprinde ceva cu adevărat nu este cererea lui Iohannis privind demisia Vioricăi Dăncilă, ci faptul că nu i-a cerut şi lui Benjamin Netanyahu să-şi dea demisia din funcţia de Premier al Israelului! Nu aşa spunea Iohannis despre vizita lui Dragnea în Israel, că avut „înţelegeri secrete cu evreii”? Şi atunci, de ce doar Dăncilă să-şi demisia?

Dar, toţi cei care am crezut că Iohannis este incapabil să se enerveze trebuie să recunoaştem că ne-am înşelat. O demosntrează cu vîrf şi îndesat această declaraţie a sa, prin care spune că-i retrage încrederea Vioricăi Dăncilă şi solicită demisia acesteia. Lipsite complet de conţinut juridic, ambele idei nu sînt altceva decît expresia unei enervări teribile după ce Primul ministru i-a dat cu tifla atît în legătură cu vizita din Israel, cît şi cu acel refuz de a se duce la medierea unui conflict inexistent.

Răspunsul la întrebarea: de ce s-a expus Klaus Iohannis acestei situaţii penibile poate fi înţeles doar dacă ne amintim de Traian Băsescu, cel pe care Iohannis pare că ar vrea nu numai să-l copieze, dar este dispus chiar să-i repete aventurile. Astfel, ne amintim că şi Traian Băsescu a cerut demisia premierului de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, escaladînd conflictul cu acesta pînă cînd, în 2007, a trebuit să se vadă suspendat! Înconjurîndu-se de foştii PDL-işti şi de slugile lui Traian Băsescu, Klaus Iohannis este, probabil, sfătuit de aceiaşi oameni să facă aceleaşi gesturi pe care le-a făcut Traian Băsescu atunci cînd nu i-a convenit Guvernul votat de Parlament. Chiar dacă nu-l credeam pe Iohannis capabil de prea multă raţiune în luarea unor decizii, mă aşteptam, totuşi, ca în situaţii speciale, dramatice, de risc major, preşedintele „să nu pună botul”, cum se zice în popor, la astfel de sfaturi iresponsabile şi să manifeste măcar puţină prudenţă. Noi l-am avertizat încă de la începutul mandatului despre acest risc la care s-a expus prin atragerea alături de dînsul a oamenilor din siajul lui Băsescu, dar Iohannis n-a vrut să ţină cont de asta!

Astfel, cum este posibil ca însuşi Preşedintele României, despre care Constituţia spune la art. 80, al. 2 că: „veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice”, să nu-şi dea seama că, prin retragerea sprijinului pentru Viorica Dăncilă şi cererea demisiei acesteia, tocmai încalcă această Constituţie?

Să revedem cîteva articole din Constituţia României, pe care Iohannis trebuia să le cunoască şi să le respecte, indiferent ce i-au spus consilierii lui:

Ce aflăm din acestea? Să facem o sinteză chiar şi pe înţelesul cuiva care nu prea are această capacitate:

– Preşedintele României nu îl poate demite pe primul-ministru

– Votul de încredere pentru Guvern îl dă Parlamentul, nu Preşedintele României. Pe cale de consecinţă, nici retragerea încrederii nu este de competenţa Preşedintelui, ci a Parlamentului

– Pentru activitatea Guvernului nu există nici o responsabilitate a Preşedintelui, Guvernul răspunzînd doar în faţa Parlamentului

– Demiterea Guvernului este apanajul strict al Parlamentului, care-i poate retragere încrederea doar prin moţiune de cenzură

– Guvernul, deci şi Prim-ministrul, are obligaţia să se prezinte în faţa Parlamentului atunci cînd i se solicită prezenţa, însă Constituţia nu prevede o astfel de obligaţie la solicitarea Preşedintelui.

Tot Constituţia este cea care defineşte şi relaţiile dintre Preşedintele României şi Guvernul României. Astfel, la art. 86, se precizează că „Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită”. Cu alte cuvinte, dacă era interesat, Iohannis (potrivit art. 87 din Constituţie) putea chiar să participe la o şedinţă de guvern şi acolo să-şi spună punctul de vedere şi să ceară ce considera de cuviinţă. Că vrea să-l vadă pe Prim-ministru neapărat la Cotroceni pare a fi doar o chestiune de orgoliu, ceea ce nu este deloc în regulă, mai ales că „medierea” dintre BNR şi Guvern s-a dovedit a fi doar un pretext, din moment ce ambele instituţii au negat existenţa unui conflict între ele!

Aşadar, oricum ar întoarce-o, Iohannis nu are nici o scuză pentru aceste declaraţii iresponsabile care sînt complet în afara Constituţiei României! Aici nu este vorba despre Viorica Dăncilă (pe care, la urma urmei, nu eu am desemnat-o pentru a ocupa funcţia actuală), ci de Prim-ministrul României, iar Klaus Iohannis, că vrea sau nu!, trebuie să-l trateze conform prerogativelor pe care i le conferă Constituţia, nu conform declaraţiei lui de acum cîţiva ani, cînd spunea că vrea „Guvernul Meu”!

Dar, ceea ce amplifică la maxim gravitatea acestor solicitări neconstituţionale din partea lui Klaus Iohannis este declaraţia sa de acum cîteva zile, cînd, fără să gîndească o clipă, a spus: „Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii”! Neamţ fiind şi autodeclarat ca moştenitor al „Grupului Etnic German” (care a fost o organizaţie fascistă) din partea FGDR, organizaţie pe care a condus-o ani de zile, Klaus Iohannis trebuia să sufle şi în iaurt cînd vorbeşte despre „evrei” în aceşti termeni peiorativi, mai ales cînd este vorba despre o întîlnire dintre Premierul României şi Premierul Israelului! Cu atît mai mare trebuia să fie prudenţa, cu cît se ştie că această declaraţie a fost făcută în curtea societăţii Aerostar SA Bacău, firmă în care între asociaţi este şi firma ELBIT din Israel!

Dacă, aşa cum se spune, Iohannis a declanşat în aceste zile campania electorală pentru al doilea mandat şi voia s-o înceapă spectaculos, printr-o demisie pe care s-o ceară cuiva, avea la îndemînă pe birou o solicitare venită de la ministrul Justiţiei Tudorel Toader: aceea a Laurei Codruţa Kovesi! Atunci s-a opus, deşi multe voci spun că era obligat să îndeplinească formal solicitarea lui Toader, punîndu-se singur în faţa unui posibil conflict constituţional!

Iohannis a încurcat, însă, demisiile şi s-a gîndit că este mai în folosul său să ceară demisia Vioricăi Dăncilă pentru că ar avea „înţelegeri secrete cu evreii”, în loc să ceară demisia Codruţei Kovesi, care avea „înţelegeri secrete cu SRI”!

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 41
Ion Spânu 1818 Articole
Author

71 de Comentarii

  1. Domnule Spânu Dvs sunteți intelectual și noi care vă citim încântați articolele pe lângă faptul că le apreciem, avem și pretenții. Conform Dex online „evreu” este definit astfel „ Populația actualului stat Israel; (și la sg.) persoană care face parte din această populație” sau „persoană care face parte din populația de bază a Israelului sau este originară din Israel” Cu ce au fost jigniți locuitorii și nelocuitorii statului Israel prin afirmația „…înțelegeri secrete cu evreii”? Că înțelegerile au caracter secret? De ce? Nu există înțelegeri secrete între state, guverne de state, etc? Unde este această jignire? Singurul jignit în această propoziție este poporul român nu poporul evreu pentru că un demnitar sau reprezentant al statului nostru se plânge guvernului altei țări că șeful statului greșește, că el personal are o opinie dar șeful statului are alta, că vina o poartă șeful statului, etc. Jigodisme demne de don Livache și de o neindividă care apără interesele șefului personal pe linie de partid fără a pune în balanță interesele țării sale.

    • Problema este ca Dragnea sau Dancila nu au dreptul sa incheie nici un fel de acorduri de politica externa nici secrete si nici la vedere. Politica externa in Romania este atributul Presedintelui, fie ca s-a numit Iliescu, Constantinescu, Basescu, iar acum Iohannis. Deci astia doi au calat Constitutia la modul cel mai grosolan, pe motiv ca ei pot, ei isi permit, pentru ca ei reprezinta partidul totalitar!

    • Sînteţi un om inteligent, deci puteţi sesiza nuanţa peiorativă folosită de preşedinte! Ce „înţelegeri secrete cu evreii” se pot face într-o întîlnire oficială cu premierul Israelului? Aceste puseuri sînt reminiscenţe de la FDGR, moştenitoarea „Grupului Etnic German”!

    • Votul democratic a adus majoritate parlamentara PSD. Majoritatea face un guvern care e executivul,ce administreaza tara si prin Ministerul de Externe are atributii de politica externa a tarii printre care si infiintarea de ambasade. Asta e democratia care trebuie acceptata ca principiu indiferent daca ne convine sau nu partidul de la putere.
      Mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim inaintea altor state (pentru ca incet incet toti o vor muta) serveste interesului Romaniei. Cunoscatorii de politica externa stiu ca avem de castigat ca tara din aceasta mutare simpla. Daca partenerul strategic SUA a mutat-o de ce Iohanis se opune? de ce vrea sa fie Gica contra? ce interese serveste el? In afara de prostie, aroganta si agresivitate plus o turma de consilieri marginiti mosteniti de la Basescu nu identific nimic la acest presedinte. Astept de 4 ani sa ne spuna ce a facut cu Schengen, ca de-aia l-au votat romanii ca are trecere la Merkel a carei limba o si vorbeste, cand colo nimic. Am dat sute de milioane de euro la firmele nemtesti degeaba pentru ca Iohanis ca si Basescu nu e in stare sa faca un lucru simplu. PSD a bagat tara in UE si NATO iar Basescu si Iohanis se screm de 14 ani si n-au reusit sa bage Romania in Schengen…asta e marea realizare a lui Iohanis. In rest contracte cu firme de armament de miliarde (pe care le platim noi romanii) fara a cere nimic in schimb oricine e in stare sa semneze. Iar acum cand in sfarsit diplomatia romana face un lucru inteligent iese Iohanis si ii da la cap. Intrebarea simpla este: ale cui interese serveste Iohanis?

    • Votul democratic a adus majoritate parlamentara PSD. Majoritatea face un guvern care e executivul,ce administreaza tara si prin Ministerul de Externe are atributii de politica externa a tarii printre care si infiintarea de ambasade. Asta e democratia care trebuie acceptata ca principiu indiferent daca ne convine sau nu partidul de la putere.
      Mutarea ambasadei Romaniei la Ierusalim inaintea altor state (pentru ca incet incet toti o vor muta) serveste interesului Romaniei. Cunoscatorii de politica externa stiu ca avem de castigat ca tara din aceasta mutare simpla. Daca partenerul strategic SUA a mutat-o de ce Iohanis se opune? de ce vrea sa fie Gica contra? ce interese serveste el? In afara de prostie, aroganta si agresivitate plus o turma de consilieri marginiti mosteniti de la Basescu nu identific nimic la acest presedinte. Astept de 4 ani sa ne spuna ce a facut cu Schengen, ca de-aia l-au votat romanii ca are trecere la Merkel a carei limba o si vorbeste, cand colo nimic. Am dat sute de milioane de euro la firmele nemtesti degeaba pentru ca Iohanis ca si Basescu nu e in stare sa faca un lucru simplu. PSD a bagat tara in UE si NATO iar Basescu si Iohanis se screm de 14 ani si n-au reusit sa bage Romania in Schengen…asta e marea realizare a lui Iohanis. In rest contracte cu firme de armament de miliarde (pe care le platim noi romanii) fara a cere nimic in schimb oricine e in stare sa semneze. Iar acum cand in sfarsit diplomatia romana face un lucru inteligent iese Iohanis si ii da la cap. Intrebarea simpla este: ale cui interese serveste Iohanis? Ca ale Romaniei nu.

    • Aveti mare dreptate domnule Spanu, domnul Presedinte foloseste cuvinte din astea jignitoare cum ar fi evrei? Sa-i fie rusine la obraz!Cuvintele aste ar trebui interzise.

    • Dle Lupulache sau Wolfache, problema nu e asa de simpla cum pare la simpla citire… intelectuala ! O suspiciune… branzoveneasca trimite adesea la interpretari de fapte ce vin din istorie. Va amintiti de ideea criminala a lui Hitler de a justifica antisemitismu-i feroce ? Amin !

    • Domnule Wolf, ai bunul simț când dai un citat să nu îl deformezi prin trunchiere: ”evreu, ~ee [At: PSALT. SCH. 200 / V: (înv) ~breu sm / Pl: ~ei, (înv) ~ee / E: slv єβрєину] 1-2 smf, a (Persoană de religie mozaică) ce face parte din populația originară prin tradiție din Iudeea antică. 3 smp Popor răspândit în aproape toate țările de pe glob, urmaș al populației din Palestina antică sau al altor neamuri care au adoptat religia mozaică. 4-5 smf, a (Persoană) care face parte din populația de bază a actualului stat Israel. 6-7 smf, a (Om) originar din Israel. 8 smp Popor care locuiește pe teritoriul actualului stat Israel. 9 sf (Rar) Limbă vorbită de evrei (8). 10-13 (Înv; rar la feminin) Evreiesc (1-4).” După cum vezi, dacă dispui de un minim bun-simț, Chiolannis a greșit grav, exprimându-se în limbaj jignitor, amintind de limbajul din vremurile ticăloase ale holocaustului nazist.

    • Dl Baltazar are perfecta dreptate
      Atitudinea dnei Dancila in complicitate cu PSD este de tradatori ai Romaniei.
      Este o actiune foarte rusinoasa pentru un prim-ministru!!!

    • Va pierdeti timpul cu dl. Spanu,el are ori „sarcina de partid” ori sarcina de servici sa-l atace pe dl. presedinte Iohannis!Altfel ar fi inteles ce a vrut sa spuna dl. Iohannis: Dragnea si „supusa” Dancila PM ,au plecat pe blat in Israel,deci probabil au vrut sa faca ceva de care sa nu stie presedintele si opinia publica! Cu cine : cu seful guvernului evreilor sau,ca sa nu o lungeasca, „cu evreii”(ca nu putea sa zica „cu Bibi-anchetatul”)! Ca si nemtii s-au inteles in secret cu rusii ,adica Hitler cu Stalin!

    • Ai un tupeu fără măsură! Logica asta este de Videle acum asociată cu privitul libidinos prin gaura cheii!
      Calomniază po
      ate rămâne ceva!

  2. Si tu ce vrei, tov ziarist, ca presedintele sa taca atunci cand prim-ministrul incalca grav Constitutia? Presedintele Romaniei,(care,fie vorba intre noi, are de 2 ori mai multe voturi decat intreg parlamentul) tocmai asta a facut azi. Nu mai poate avea incredere intr-un om care a facut ceea ce a facut. Si inca ceva, Romania este o tara democratica, cu legi clare si cu oameni care au votat sa fim capitalisti nu comunisti, sa respectam Constitutia tarii si tot ce deriva de aici. In momentul in care se vede cu ochiul liber ca ne indreptam spre o dictatura parlamentara deocamdata si totala in viitorul apropiat nu e normal ca presedintele si sper,poporul sa actioneze si ferm? Asta spre cultura ta personala. Apropos…in democratie si cei alesi trebuie sa respecte CONSTITUTIA tarii. Ei au un program de guvernare si niste promisiuni. Niciunde nu s-a spus de catre cei alesi ca daca ii vom vota vor duce tara spre DICTATURA si COMUNISM. Daca spuneau existau 2 variante: ori nu erau votati ori acum nu mai aveam ce comenta! In rest…trezeste-te la realitate ca altfel COMUNISMUL ne mananca in 5 ani.

    • Editat, „Nu mai poate avea incredere intr-un om care a facut ceea ce a facut.” Ne poți lumina și pe noi ce anume a făcut așa de rău premierul? Poate suntem noi mai proști și nu pricepem.

    • @Andrei Lasa-l in plata Domnului ca-i nestiutor si Domnul zice : Ferice de cei saraci cu duhul ……

    • @Ion Spânu Acelasi raspuns am vrut sa-l dau eu pina nu vazusem comentariul tau .

    • @Andrei Elimina „poate” din ultima propozitie, si ai adevarul!

    • Scutule, nu se înțelege nimic din ce scrii! Diplomația din perioada socialista era net superioară pupătorilor de dosuri și clanțe ale ambasadelor de acum. Bine ar fi ca ăștia din PSD să-și dorească economie planificată și un stat cu rol activ in economie, față de ce e acum, ar fi parfum, dar PSD e social democrație și nu partid socialist, nunanță de care habar nu ai din câte se vede și aberezi!
      Învață de la un tânăr, diagnosticul greșit pe o problemă înseamnă agravarea problemei!

    • -Aveti un comentariu asa „pro-democratic” cum doar la sedintele pcr de combatere a capitalismului incheiate cu ovatii si aplauze la adresa „marelui carmaci” se mai vedeau…Se vede ca-l iubiti pe soros, nici el nu-l iubeste pe bibi…

    • Nea… Dreptatzila, toate bune si la locul lor dar de unde chestia cu… dictatura care ne paste? Un partid sau o coalitie de partide infaptuieste politica pe care poporul a dorot-o votand acest partid sau coalitie. Si de unde ca raspunderea fata de politica externa ar fi exclusiva a Presedintelui,cum se afirma adesea? Guvernul tarii asigura si INFAPTUIESTE prin programul sau INTREAGA politica a tarii, inclusiv cea externa. Ca de aceea e guvern… Cititi cu atentie Constitutia Scutul Dreptatii presupune un simt al corectitudinii desavarsit.drepru-i sa Vezi cu ochiul liber, cum zici matale, scutule, ca nu e vorba de nici-o aplecare macar spre dictatura, ci doar o… vedenie a voastra mai degraba motivata de dorinta bolnavicioasa de a nu fi ce ste si de a confunda vointa voastra cu falsa idee de… dreptate sociala
      <
      ,

    • Nu, homunculus securicius, noi vrem in primul rand ca Presedintele Romaniei sa nu auda si sa nu vada Statul Paralel(statul paralel nu exista,citat opere complete KWJ,in curs de editare la Humanitas). Ii platim excursiile la Tenerife, Miami, Bahamas, si pe unde vrea el,numai sa nu vada incalcarile grave ale Statului de Drept prin Protocoale Secrete(nu este treaba mea !op.cit.KWJ).Sa nu vada nici incalcarile grave ale Constitutiei executate de Lula DNA si de Brigada ei de Elita (can-canuri,nu am citit si nu ma intereseaza !).Si mai ales il tinem in vitrina la Muzeul Cotroceni ca sa nu darame sandramaua neo-bolshevica,chipurile de Dreapta , adica sa nu o revoce pe Lula,sub nicio forma(nu m-ati convins! argumentele sunt ridicole! procedura este completa. op.cit. KWJ) .

    • Chiar daca despre cum stie statul Israel sa trateze pe arabii palestinieni, avem pozitii diferite, iata doamna ca este a doua zi cand va impartasesc opinia…

    • Hei ilushcka, iar nu-ti ajunge cat catigi la chibbutz si ai plecat la cershit un „leu gramada” de la Daddy? Apropos, la tine se vede ca-i adevarat vorba aia, ca „nu conteaza cat este unul de netot ori ticalos, intodeauna se gaseste o multzime care-l aproba si-l urmeaza”!

    • Corect,surprinzator,de nota 10.Nu problema ambasadei din Israel e cheia,ci protocoalele secrete,demiterea Codrutei,justitia aservita diverselor servicii.Care or fi alea,ale lor,alor noastre,ce mai conteaza.Colonie sa ramanem.Iohannis presteaza la greu pentru asta.

    • Va potriviti ca o manusa. Interpretati in mod comunist Constitutia. Bine a zis Robin, ”diagnosticul gresit duce la agravarea problemei” A cere unei persoane demisia nu inseamna revocare. Revocarea o face cineva sau o entitate si nu se discuta, se aplica. A cere demisia presupune ca o persoana a creat deservicii uriase unei entitati si pentru ca n-are onoare sa-si dea demisia, orice persoana care compune acea entitate ii poate cere demisia, o poate da in judecata, poate cere daune etc. Orice cetatean al acestei tari ii poate cere demisia premierului roman, o poate da in judecata, poate cere daune morale si pecuniare. poate cere demisia si cancelarului german, poate cere demisia si lui Putin, care-i problema? Puneti mana pe carte.

    • Bucura-te scorpie, Dragnea lucreaza pentru Rusia! Nu-i nici un dubiu. Sa spuna SRI. Rusia nu are suficienta forta militara, dar dispune de suficienti agenti care sa saboteze si sa provoace haos in lume cu ajutorul unor cozi de topor ca Dragnea si Tariceanu, continuatori ai politicii lui Iliescu.

  3. joiannis îl imită pe vărgatul chior, iar vaxilica, pe tăriceanu. Niciunul din ei nu se ridică nici măcar la genunchiul broaştei…din fericire, nu defilăm cu ei, mai ales de 1 mai…

  4. Constitutia Romaniei, domnule Spanu, nu interzice absolut niciunui cetatean roman dreptul de a cere demisia premierului ori de a-si exprima opinia in mod liber despre orice imunoglobina ajunsa vremelnic la conducerea tarii. Desi li s-au urcat functiile la cap, ar fi bine ca si membrii ciumei rosii sa isi aminteascaca ca nu sunt decat niste cetateni romani care se supun Constitutiei ca restul poporului.

    • Dar demisia dl. pres , se poate ? Sau , el are ‘trei d-alea ‘ si numai el poate orice ? Decat sa bati campii , mai bine taceai ! ‘ Mai bine sa taci si sa pari prost , decat sa vorbesti si sa inlaturi orice indoiala ‘ . N-asa ?

    • Membrii ciumei rosii nu se supun nici legilor si nici Constitutiei, ei le schimba dupa bunul plac. Daca poporul vrea sa traiasca in mizerie, asa sa fie. Poporul i-a ales, sa se spale cu ei pe cap. Acum insa pentru ca sunt legile muuult mai permisive, a venit momentul ca si poporul sa dea cu ei de pamant, pentru ca poporul nu mai risca nimic, cel mult puscaria de duminica daca poporul schilodeste vreun nemernic corupt, talhar politic sau tradator de tara, ca sa-l faca sa-i iasa fumurile din cap. Orice pasare pe limba ei piere. Coruptii din politica au schmbat legile, atunci vor fi primii beneficiari ai schimbarii. Coruptii mai intra la puscarie, dar nici cei care-si vor face singuri dreptate si care-i vor lovi unde-i doare mai tare nu vor mai intra la puscarie! Distractie placuta, ticalosilor! Sunteti in vizorul natiunii!

  5. – in fapt, crima organizata esede face ca imposibilul sa devina legal

    • Care „pozitionare” !? Vrei sa fi ironic, probabil…eu care nu sunt asa subtil as marsa si as spune ca d.kwi are o pozitie asemanatoare cu cea a partii dorsale asezate in doua luntrii, care merg in directii opuse…deci impotriva legilor fizicii…

    • Lupascule, wolf, etc sustii supozitarea presedintelui? interesant …

  6. Nea Spanu nu vede ca acu cu on-line-ul nu ii mai asigura nimeni o paine , dadea in Liiceanu, dadea in Plesu din individe pur literara , dar acu noroc cu Nea Livache , el da grosul la ziar. Ii creste pe baietzii astia ca pe copii lui , sa ii dea PSD-u la cat mai multe tunuri prin Diliorman si prin Romanica.

  7. Domnul Iohanis…nu mai mult decat un alt basist. Si acesta trebuie suspendat !

    • Cat mai urgent ! Si redeschise dosarele de la Sibiu, de catre Parchetul General.

  8. Sunt curios daca tovarasii care se manifesta revoltati pentru ca Dragnea si Dancila AR FI INCHEIAT nu stiu ce acorduri pe care n-ar fi avut dreptul sa le incheie, si-au manifestat indignarea atunci cand Johannis A INDEMNAT OAMENII LA INCALCAREA CONSTITUTIEI, el insusi incalcand-o grosolan. V-ati revoltat, atunci, tovarasi?!? Sau, atunci n-ati avut voie, iar acuma vi s-a ordonat sa va manifestati?!

    • In primul rand d-l presedinte nu a indemnat sa fie incalcata Constitutia si nu cunosc cine sunt cei care au incalcat Constitutia. In final este nepotrivit apelativul de tovaras pentru cei care se opun neo-comunismului prezent in majoritatea partidelor prin mentalitatile si metodele oamenilor politici. Acesta poate fi folosit pentru fostii privilegiati ai regimului comunist care au devalizat Romania.

    • dle Mihailescu, dta cam incurci borcanele cand te referi la devalizarea Ronmaniei. Apoi, apararea lui geaca rosie care instiga la tulburari (care chiar s-au produs), asta cum ramane?

  9. Nelutu, tu compari libelula cu prefectura? Tu compari pe una care vorbeste 2 ore liber in fata jurnalistilor, cu una care nu stie sa citeasca 2 cuvintele de pe hartie, cu o „privelegiata”, o „parlamentala” 20 20? Cam cine crezi tu ca face de ras institutia in care lucreaza, si tara?

  10. Ce nu se stia ca Klus este iute de palton zvarlitoriu? Da problema nu e asta. Ar fi inteles o scena in particular, niste expres8i buruienose,urlete siceva spart. Insa pana sa iasa pe stecla trebuia sa se potoleasca si sa fie atent ce zice! Da nu .. Tine cu tot diadinsu sa o faca ,..
    Ma rog i ca e bine – ca nu a cerut abrogarea leg8i gravitatiei sau a celor termodinamice…

    • Ha, ha, ha, felicitari…romanul sugubat din fire…dar cine stie poate si le-a scris pe un protocol cu dna…Natura!

    • Bizonule nebunatic, iar ai baut toata sticla de vodca Zubrowka! Iti place tie iarba bizonului din sticla.

  11. Domnule Ion Spanu , avem opinii diferite dar,fara sa fac polemica cu d-vs, ma voi referii totusi la o singura propozitie din editorialul d-vs. si anume faptul ca apreciati gestul d-nei prim-ministru ca… i-a dat cu tifla presedintelui in legatura cu vizita in Israel. Din punctul meu de vedere , cu tot respectul, acesta propozitie prceum si intreg esafodajul jurnalistic va coboara din punct de vedere profesional. D-vs precum si numerosii editorialisti care publica la Cotidianul nu va respectati probitatea de ziarist independent. In opinia mea gestul d-nei prim- ministru- nu reflecta numai nerespectarea obligatiei constitutionale, institutionale dintre Guvern si Presedintie dar reprezinta si o lipsa de bun simt elementar. Referitor la d-na prim-ministru Dancila nu pot sa nu sesizez lipsa de educatie scolara, care se reflecta in ceea ce spune, cum nu este in stare sa lege doua fraze fara sa citesca iar engleza dansei nu este nici macar la nivel elementar desi a stat 9 ani la Bruselles. Pot sa va argumentez pe multe pagini impostura, toxicitatea, haosul financiar al gvernarii PSD-ALDE, dar nu doresc sa ocup spatiul editorial.
    PS. Eu consider ca toate partidele sunt de sorginte neo-comunista cu oameni politici fara competente, majoritatea borfasi politici, fara dragoste de Tara care a condus la dezastrul actua l din Romania observat de orisicine.Sper sa nu fiu cenzurat si eventual sa-mi raspundeti daca v-am deranjat prin comentariul meu.

  12. Cu toata dragostea ..Monser!.. Spanu, si pentru Orbul din Braila se vede cu ochiul liber !! cum Palaria [[Caciula ]] este mult prea mare pentru capsorul domnului KJW !. Calca in strachini cu fiecare aparitie publica flacaul din varful dealului cotroceni! Mai abitir decat fostul Basan.. Nenorocirea este alta. Romania este pusa intr-o situatie mai mult decat stanjenitoare pe plan international , datorita tampeniilor gavarite pe cerul guri de catre impricinat. Stelu

    • Sant curios sa vad cine are mai multa influenta in Romania: cia sau mossadul?

    • Buccy, pui aiurea problemele! BND sau Mossad este dilema noua, aia veche, e la topit.

    • @Pulheria&Lili Lamuritorul, ca tot esti acelas. Mai bine de mine. Tu esti pe creier.

  13. Ce este ciudat , si Iohannis si Dragnea au acum doua probleme identice ,Iohannis ar vrea sa scape de Kovesi ca joaca la doua capete si nu stie cum, si Dragnea care vede cum gafele Vioricai ii fac mult rau lui si mai ale imaginii partidului , nu are variante. Ambii isi vor purta cruceea pana la capat. Eu vad la anul o finala la prezidentiale dintre doi iepuri scosi din palarie (Ciolos- Cretu).Iohannis presedinte la UE.

  14. Iohanis este incompetent pt. acaesta functie si rudimentar in gandire si actiune in plus slujeste interese straine antiromanesti _ SOLUTIA UNICA ESTE SUSPENDAREA lui din functie !!!

  15. Sa spuna Joiahnnis ce intelegeri secrete a incheiat cu omologul sau Reuvlin si cu Prim-ministrul Netaniahu la vizita sa in Israel in 2016, vizita care nu a fost precedata si nici urmata de vreun comunicat oficial…

    • S-a dus dracului responsabilitatea fata de interesele statului! In statul ala socialist, hulit de toti, orice demnitar, fie el si prim ministru, la intoarcere dintr-o vizita oficiala sau privata, facea un comunicat de presa, facea o Nota de Convorbiri, ceva! Acum, oficiali ai statului roman, bat lumea in lung si-n lat, inclusiv functionarasi marunti si primari de comune, pe bani publici si nu fac nicio raportarea a deplasarii, sa se vada utilitatea! Iar Presedintele dadea un comunicat de pResa cu rezultatele vizitei! A facut Klaunul asa ceva?

  16. 20 20 se duce la beci.Vine ea vremea decontului si pentru neconflictuala lu’ peste…ma intreb eu cu ce s-o „impusca” gospodina cand i-or lua la numarat scheletii din dulap?cu crosetul?cu o soseta de lana?

  17. Foarte corect! A incurcat numele cand a cerut demisia. Ei, nici nu-i de mirare! O palarie prea mare pentru el, cea de presedinte.

  18. Am mai facut-o de cateva ori si o fac inca o data pentru cei care citesc Constitutia cu susul in jos! Asadar: „ARTICOLUL 102(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.” Confuzia vine de la o decizie a CCR care a stabilit ca Presedintele si nu Primul-ministru trebuie sa participe, din partea Romaniei, la adunarile Consiliului European. Constitutia Romaniei nu spune niciun cuvant despre faptul ca Presedintele ar avea vreun fel de atributii in domeniul politicii extene. El are doar un rol de reprezentare, nu este factor de decizie. Politica externa a Romaniei este infaptuita de Guvern pentru motivul foarte simplu ca el poarta raspunderea guvernarii si pentru care raspunde in fata Parlamentului, nu fata de Presedinte.

    • Aveti dreptate! de acolo pleaca confuzia, de la Basel Scaraoschi, care nu dorea ca mincinosul dottore sa participe la lucrarile CE sau UE! Acum toti cititorii de fb si carti de telefon, isi dau cu parerea despre Constitutie! Unul mai revolutionar, cere chiar anchetarea penala a premierului si a lui Dragnea, pentru tradare de tara!

  19. Oricum ai da-o, Johannis a „rupt-o in fericire”. Adio al doilea mandat, adio presedintia Consiliului European. Inapoi la meditatiile la fizica !!

  20. Ce nu stiu românii si nici sasul plimbăret si dolofan din sibiu (consilierii foarte, foarte slabi), nepoții lui Donald Trump, presedintele actual al S.U.A sun EVREI. Fata cea mare a lui Trump, Ivanka, este convertită la iudaism iar soțul ei Jared Kushner face parte din comunitatea ultraortodoxă evreiască, cei doi au trei copilasi evrei de toată frumusețea. Cuvântul EVREU spus de sas poate să il supere si pe Soros, un cunoscut finantator al ong-urilor românesti.

    • ei , na, gabone, si-or sa iasa ong-stii #rezist pe strazi cu urlete contra lui Joinannis? in doua cuvinte : ie-sclus!

    • gigi, lautaru’ sa-nchinam paharu’ pentru profesoru ‘ cu laboratoru’de fizica! m-ai uns pe suflet cat esti de devotat cauzei! te avansam la exceptional, caporal de schimb la pupitrul Bunkerului.

  21. Stiri pe scurse arata ca analfabeta si neinstruita Vasilica a dorit sa-si dea demisia, dar a fost amenintata de dragnea cu represalii impotriva familiei. Stilul e bine cunoscut, in special de PSD-istii din Maramures care au fost de multe ori santajati de Dragnea. Poate capata curaj si-l denunta pe ticalos.

  22. Eu ii stiam oameni corecti, curajosi, si aprigi pe maramureseni, am colaborat o vreme cu firme din Satu Mare. Daca nu l-au reclamat pe Dragnea pana acum, insemna ca m-am inselat, am avut o imagine falsa despre ei, m-am lasat pacalit de reclame mincinoase.

  23. Îl citez pe domnul Johannis: „Nu știu care sunt dedesubturile acestei abordări, cine știe ce înțelegeri secrete face domnul Dragnea acolo cu evreii.”

    Cine ştie?! SIE ştie! Preşedintele României primeşte ZILNIC rapoarte şi note informative din partea serviciilor secrete. Dacă Preşedintele României bănuieşte că s-au parafat „înţelegeri secrete”, nu are decît să sesizeze Serviciul de Informaţii Externe.

    Atare înţelegeri secrete s-au făcut demult. Ele nu depind de reprezentanţii vremelnici ai puterii politice. Nu mergi în Israel, sau în America, pentru a face, ad-hoc, „înţelegeri secrete”. Astfel de aranjamente de culise se fac prin intermediul iudeo-masoneriei.

    În consecinţă, domnul Johannis vrea să ne prostească atunci cînd se întreabă, retoric, despre „înţelegeri secret”. Fie ştie, exact, despre ce înţelegeri este vorba, fie poate afla. Spionii din cadrul SIE nu sînt chiar ciumeţii breslei.-

  24. BA DA. PRESEDINTELE POATE REVOCA SI UN PRIM MINISTRU DACA ACESTA ATENTEAZA LA SIGURANTA NATIONALA A STATULUI ROMAN. NU ESTE CAZUL AICI DAR POATE FACE ASTA. ADICA AR TREBUI SA O FACA DACA ESTE NECESAR.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.