Copilul în stare critică după anestezie la dentist

Medicii Spitalului „Grigore Alexandrescu” depun toate eforturile pentru a menține în viață copilul în vârstă de patru ani care a intrat în comă, după ce i s-a făcut o anestezie la dentist, starea micuțului fiind foarte gravă, potrivit oficialilor unității medicale. Conform sursei citate, copilul se află în stare foarte gravă.

„S-a instalat insuficiența multiplă de organe. Se depun toate eforturile pentru a fi menținut in viață”, explică reprezentanții spitalului din Capitală.

Copilul a ajuns luni seara la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, fiind transferat din Pitești. El a intrat în comă după ce, la dentist, i s-a făcut anestezie generală.

La solicitarea Ministerului Sănătăţii inspectorii DSP au început să facă verificări la clinica respectivă, pentru a vedea dacă s-au respectat protocoalele medicale. Ei au aflat că medicii de aici nu aveau voie să facă anestezie totală pentru că în autorizaţia de funcţionare nu reiese faptul că acest cabinet are o secţie de ATI.

Inspectorii DSP au amendat clinica cu 20.000 de lei.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz.

„S-a adminsitrat o sedare intravenoasă, deci generală, pe care a administrat-o un medic de anestezie şi terapie intensivă, deci nu un stomatolog, a fost o echipă practic. Din experienţă vă spun că, dacă a fost o problemă, a fost o problemă legată de această anestezie general”, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele Colegiului Medicilor Dentişti, dr. Dragoş Stanciu.

Medicul anestezist Adrian Dinescu, cel care a făcut anestezia copilului de patru ani, a spus că a respectat toate protocoalele medicale şi că a folosit în cazul copilului de patru ani o analgo-sedare pe care a mai folosit-o în trecut de multe ori.

„Am o experienţă de peste 400 de copii care au efectuat anestezia în această formă, familia pacientului şi-a dat acordul pentru această clinică, lucrurile au decurs normal până la un moment dat. Am instituit resuscitarea cardiopulmonară rapidă, şi pacientul a plecat din clinică stabilizat. Consider că în momentul în care am avut un astfel de incident şi o complicaţie am acţionat în parametrii profesionali”, afirmă, pentru MEDIAFAX, medicul anestezist Adrian Dinescu.

Clinica nu avea dreptul să facă anestezie generală

Antena 3 informează că a obţinut documentul care face lumină în cazul băieţelului de numai 4 ani din Piteşti care a intrat stop cardio-respirator şi apoi în comă, după ce a fost anesteziat de medicul stomatolog. Este vorba de autorizaţia sanitară de funcţionare a clinicii stomatologice, dar şi de infomaţii-cheie în acest caz.

Mai exact, medicii au făcut un cocktail de anestezice în cazul micuţului care a fost adus în stop-cardiorespirator la un spital din Capitală şi este în comă.

Documentul amintit confirmă faptul că această clinică nu avea dreptul să facă anestezie generală, nu era autorizată pentru o secţie de anestezie şi terapie intensivă, aşa cum se întâmplă în cazul unei anestezii generale: există un compartiment special, un salon de trezire, aparatură, ventilaţie, defribrilator, o persoană care trebuie să stea lângă pacientul anesteziat.

În prezent, sunt patru anchete în acest caz. Poliţia din Argeş face o anchetă pentru vătămare corporală din culpă, DSP din Argeş face o anchetă pentru a stabili dacă sunt respectate condiţiile igienico-sanitare, dar şi Inspecţia Sanitară şi Colegiul Medicilor, pentru a decide dacă medicul stomatolog este vinovat în acest caz.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

3 Comentarii

  1. Nu cumva este imaginea perfecta a studiilor si a oricarui medic din Romania ultimilor 30 ani?! Asa pare!

  2. Pe vremea mea, adica la varsta acestui copil am avut tratamente, abcese la masele si in afara de un spray local nu se dadea nimic, Anestezie generala??? Ce parinti bolnavi. Ce l-au dus la castrat sau urma sa-i scoata stomacul si fara anestezie generala nu puteau? O lume nepasatoare sa scape de tipetele copilului, acum vor avea o mare drama sau tragedie de dus in spate chiar daca se vor consola cu ideea ca medicul e vinovat.

  3. De acum, diar parintii sunt vinovati, ei au acceptat, desi nu stiau exact ce face medicul respectiv! Cetateanul oblisnuit, nu are studii de medicina sa poata lua o hotarare! El stie exact: medicul il trateaza, il salveaza dar in niciun caz, sa il omoare! De ce medicul respectiv i-a administrat anestezice copiliului daca la varsta de 4 ani nu este indicat? E ca cu lista de medicamente impuse(caco intentionat)?! E complicitate totala intre marii capi incepand de la studiile universitare pana la afaceri cu medicamente si aparatura spitale! Nu va suparati ca „ala pe cireada”, este realitatea inceputa de prin 2008-2009 si, desi se stie clar, se continua in forta induferent de concluzii!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.