Catedrala Mântuirii Neamului, aproape gata. Când va putea găzdui slujbe?

Catedrala Mântuirii Neamului este un proiect monumental și simbolic pentru România și Capitală. Planurile de finalizare reprezintă un moment important în dezvoltarea acestui loc de cult. Potrivit Patriarhiei, există mai mult de lucru de făcut în interior decât în exterior.

Biserica Catedrala Mântuirii Neamului se apropie de finalizare, iar Patriarhia Română plănuiește să resfințească această catedrală în toamna anului 2025, chiar dacă nu toate lucrările vor fi complet finalizate până atunci.

Cu o capacitate de peste 5000 de persoane, catedrala este cea mai mare biserică din România. Reprezentanții Patriarhiei Române au detaliat stadiul lucrărilor la catedrală pentru basilica.ro. Exteriorul clădirii a suferit modificări semnificative, cu tencuială albă finalizată până la cota +45 de metri. Cu toate acestea, partea de jos a bisericii rămâne necompletată și tencuită în proporție de 40%-45%.

Potrivit Patriarhiei, există mai mult de lucru de făcut în interior decât în exterior. Planurile includ tencuirea și pictura, în special pentru Turla Mare, absida de nord și alte zone.

Pentru toamna lui 2025, Patriarhia își propune să aibă gata sala principală și să poată găzdui slujbe, activitățile religioase urmând să continue în timpul lucrărilor de restaurare, un obicei obișnuit, de altfel,  în biserici.

  

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

18 Comentarii

  1. CATEDRALA JEFUIRII NEAMULUI ..CATI BANI AU FOST SIFONATI CATRE MAFIA POLITICA?

  2. miliarde a costat aceasta noua Casa a poporului?
    La o tara sărăciata și indatorata pe zece generații, aici erea urgenta?
    Avem mii de lăcașuri de cult, erea nevoie de un zgarie-nori popesc având patru lifturi și poleiala aurita?

    Asemenea cheltuieli aiurea, îndepărtează lumea de religie!

  3. Bai, voi muriti de foame si bagati banii in asa nenorocire!? Buhhhh

  4. Băi atei Editat, țara e la pământ nu din cauza Catedralei Neamului! Daca nu se făcea această construcție măreață credeti ca aveam școli,drumuri, spitale,etc? Vina e a trădătorilor,hoților, justiției,clasei politice, a oamenilor fără Dumnezeu.

  5. E oribila. N-are nimic românesc în ea.Cine-i „arhitectul”?

    • Care vede cladirea asta nu se sperie?Concureaza cu „circurile foamei”.
      Parca ar fi fost ales intentionat.
      Exista multe alte biserici si manastiri ortodoxe mai vechi sau mai noi, dar cu gust chiar merita vazute, vizitate pline de istorie/cultura chiar si in sate uitate, pictate si pe dinafara cu sfinti sai scene biblice de ilustri necunoscuti, cu bun gust. Putini le stiu, in afara de localnici.

  6. LEANOoooo … 🙂 IE „oribila” c NU este :

    Moschee,
    Shil,
    Templu de Creshtini RATACIUITZI … 🙂

    Etc.

    Vezi TU f’un Creshtin PONDERAT, care vede DCREDINTZA in Iisus ca un Model ade Poziie MORALA, ca face SPUME ca VOI< Unii Indrcitzi, ca DE CE isi fac Altzii

    Moschei,
    Shiluri,
    Temple …

    Cazuu' TAU este Simptomatic.

    CUM,
    DE CE,
    CAND,
    UNDE,

    va activaratzi, trezitzi DIN ADORMIRE … 🙂 de GOARNA Vestitoare (DE CE ?) ca va actvaratzi BDI (Brusc, Deodat, Instantaneu … 🙂

    Tz-am zis Io ca te DezBraci de Haracter ,,,
    PAREAI Citita suficient ca sa fii SI Deshteapta … 🙂

  7. Am citit comentariile de mai su si nu=mi vine sa cred de subtirimea argumentelor. In Romania ultimilor 30 de ani banii care nu au mers in investitii (in orice domeniu) au poposit in buzunarele celor aflati la butoane. Nici un leu din cei investiti in catedrala nu ar fi ajuns in farfuria celor saraci. Tara ramane cu o contructie monument care va dainui si dupa ce noi vom parasi aceasta lume(frumoasa/urata, utila/nefolositoare – depinde de gusturile celor care-si exprima parerea)

  8. Bravo @gogu! PSD+PNL+USR si in curand noii securoizi AUR ne-au saracit si vor continua sa ne jefuiasca daca ramanem adormiti in prostie si continuam sa-i votam pe prostanacii astia impostori! BOR are nevoie de un menaj masiv cu deschiderea dosarelor securitatii comuniste. O singura raza de lumina: Catedrala Mantuirii Neamului!

  9. Si tu ce ai romanesc in tine? Fugi la kibutz, ca pierzi falafelu`!

  10. Bor ul cum este el o anexa a securitatii , a primit un mall unde pitziponcii
    ortodocsii scapa de niste bani .
    Si pleaca un pic resoftati din magaoaie .
    Adica voteza tot cu securitatea .

  11. cineva cati bani are BOR-ul? Platesc taxe, declara ceva? Nu vedeti ca traiti in Evul Mediu? Ma mir ca va dati copiii la scoala si mergeti la medic!
    Daca sunteti religiosi, aprindeti o candela in casa voastra si impartiti mancarea cu cei mai flamanzi copii. Ipocritilor!

  12. Un medic este arestat daca primeste bani de la pacienti, sau un cadou, etc. Popii nu sunt arestati cand cer bani de la enoriasi pentru nunti, botezuri, inmormantari, etc. Si popii sunt tot bugetari, salariati ai statului.Ei nu dau bon fiscal la nimic. Ei de ce au regim diferit? Popii, inca o clasa bugetara parazita intretinuta de poporul roman. Sunt mai multe biserici decat scoli, mai multi popi decat medici.

  13. @Contestatarul: si-n ce te priveste, vad ca esti în stare naturala, des-cult.

  14. Pe 5 Mai 2024 va fi Pastele ! Si nu stiu daca se vor da Pensiile mai Devreme ! Probabil ca dupa Pastele din Anul 2024 , va fi Prima Zi de Pensie !

  15. Intreaba Scoala si medicina sunt doua locuri unde esti spalat pe creier ca si in biserica. Alt loc unde te poti spala pe cap este politica. Asa ca in momentul cand acuzati sectaristi religiosi, sa va uitati la varful nasului vostru pentru ca nu sunteti cu nimic mai buni decat talibanii religiosi. Abia am iesit dintro frauda medicala globala, cu tampiti fanatici mascati cu carpe pe bot si vaccinati care ingroasa mortalitatea in statistici si buzunarele unor psihopati cinici.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.