Vasile Puşcaş va coordona Catedra „Jean Monnet” la UBB

Fostul negociator şef al României cu Uniunea Europeană Vasile Puşcaş va coordona, ca titular, începând din toamnă, Catedra „Jean Monnet” – „Politici europene şi negocieri în UE” la Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca.

„Comisia Europeană, prin Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură, a publicat, la sfârşitul săptămânii, lista proiectelor selectate pentru finanţare (2011-2014), în cadrul programului european «Jean Monnet». În urma rezultatelor selecţiei Comisiei Europene, Vasile Puşcaş este, începând din septembrie 2011, titularul Catedrei «Jean Monnet Ad Personam» – «Politici europene şi negocieri în UE », care va funcţiona în cadrul UBB. Proiectul coordonat de Vasile Puşcaş îşi propune promovarea creativităţii, a competitivităţii, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial în România”, se arată într-un comunicat de presă al Institutului de Studii Internaţionale (ISI) al UBB din Cluj-Napoca.

De asemenea, proiectul are în vedere şi „stimularea excelenţei în procesul de predare, cercetare şi reflecţie în studiile integrării europene din învăţământul superior”.

Proiectul va începe din 1 septembrie 2011 şi se va desfăşura pe o perioadă de trei ani, urmând ca în cadrul acestuia, pe lângă cursuri la nivel de licenţă, masterat şi doctorat, să fie organizate workshop-uri şi mese rotunde destinate societăţii civile, mediului academic, autorităţilor publice locale şi naţionale, care vor iniţia proiecte de identificare şi promovare a oportunităţilor României pe piaţa internă a UE.

„Pentru acest tip de unitate de educaţie şi cercetare sunt selectaţi profesori cu o experienţă academică internaţională deosebită, care au fost şi practicanţi, la nivel înalt, în domeniul integrării europene” se mai arată în comunciat.

Vasile Puşcaş este şi directorul programului de masterat „Managementul Relaţiilor Internaţionale şi al Politicilor Europene” din cadrul UBB, care este parte a acestui proiect „Jean Monnet”.

Totodată, Puşcaş predă „Negocieri Europene” în cadrul UBB, precum şi la Institutul Universitar Internaţional de Studii Europene de la Gorizia (Italia).

Vasile Puşcaş a înfiinţat, în 1998, la Cluj-Napoca, Institutul de Studii Internaţionale (ISI), implicat în numeroase programe de analiză şi evaluare a politicilor europene şi a evoluţiei sistemului internaţional contemporan.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.