Campionul mondial se retrage

Pilotul german Nico Rosberg (Mercedes) şi-a anunţat, vineri, retragerea din Formula 1 şi la mai puţin de o săptămână după ce a devenit campion mondial pentru prima oară.

Nico Rosberg are 31 de ani. „În cei 25 de ani de curse, visul meu, singura mea mare dorinţă a fost să devin campion mondial în Formula 1. Cu toată munca, sacrificiile, acesta a fost ţelul meu. Şi acum l-am atins! Mi-am urcat muntele, sunt pe vârf şi totul pare perfect. Când am câştigat cursa de la Suzuka, iar destinul câştigării titlului se afla numai în mâinile mele, am început să simt presiunea cu adevărat şi am început să mă gândesc la încheierea carierei, dacă reuşeam să devin campion mondial. La Abu Dhabi, duminică dimineaţă, am ştiut că aceea putea fi ultima mea cursă, iar acel sentiment mi-a eliberat capul de gânduri înainte de start. Am vrut să mă bucur de fiecare secundă a acelei experienţe, ştiind că ar putea fi pentru ultima dată. Apoi s-au stins luminile şi am avut cele mai intense 55 de tururi din viaţa mea. Am luat decizia (de retragere) luni seară. După ce am reflectat o zi, primele persoane cărora le-am transmis asta au fost Vivian şi Georg (n.r. Georg Nolte, membru al echipei lui Nico), urmaţi de Toto”, a scris Rosberg pe Facebook.

Pilotul german Nico Rosberg a devenit duminica trecută noul campion mondial al Formulei 1, după ce s-a clasat pe locul doi în Marele Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a anului. Cu nouă victorii de circuit în acest an, Nico Rosberg a obţinut primul titlu de campion mondial din carieră.

Miercuri, Nico Rosberg a declarat că are o colaborare dificilă cu coechipierul său, Lewis Hamilton, dar faptul că se cunosc din copilărie îi ajută să treacă peste momentele tensionate.

”Colaborarea noastră va fi mereu una dificilă. Noi suntem mereu rivali, dar faptul că ne cunoaștem din copilărie, asta ne ajută să trecem peste momentele tensionate”, a spus Rosberg într-o conferință de presă.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
George Anghel 1101 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.