Diaconu poate candida la europarlamentare

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei.

Sâmbătă, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au admis contestatia depusă de actorul Mircea Diaconu la decizia BEC de a-i respinge candidatura la europarlamentare, pe motiv că fusese declarat incompatibil de ANI pentru că era şi senator, şi director al Teatrului Nottara.

Şeful ANI, Horia Georgescu, a declarat că Agenția Națională de Integritate va ataca decizia Tribunalului București de admitere a contestației lui Mircea Diaconu.

Biroul Electoral Central (BEC) a decis săptămâna trecută că Mircea Diaconu nu poate candida la alegerile europarlamentare, în contextul în care a fost declarat incompatibil în 2012 de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, BEC fiind sesizat în acest sens de ANI.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.