Dinu C.Giurescu, despre candidatura pentru PC

dinu-giurescu

Academicianul Dinu C.Giurescu a declarat miercuri seară, la Antena 3, că Dan Voiculescu l-a convins să candideze din partea PC la parlamentare după ce a văzut în președintele fondator al conservatorilor un „ecou” al propriilor domenii de interes.

„Propunerea a venit din partea dlui Dan Voiculescu și m-a luat prin surprindere, fiindcă până la telefonul domniei sale nici nu-mi trecea prin gând măcar (să candidez, n.red.). Am avut o întrevedere, am discutat împreună, am văzut că ceea ce mă doare pe mine găsește ecou la domnia sa, împărțirea teritorială a țării, legea educației, pădurile, situația țărănimii, agriculturii, mă rog, ceea ce am dezbătut eu de atâta vreme la Antena 3 și atunci mi-a spus că Parlamentul și Camera Deputaților să fie mult mai active, să aibă un rol în dezbaterea acestor lucruri și că e păcat să stăm deoparte, dacă ești singur nu ai foarte mare putere, dacă ești încadrat de oameni care vorbesc la fel…Atunci i-am obiectat vârsta și mi-a zis că depinde de ce ai în cap, nu ce vârstă ai. Și atunci am acceptat. Pentru mine este o încercare, dar spunea cineva că Dumnezeu îți deschide o ușă așa ușor, ți-o întredeschide, dacă vrei să intri bine, dacă nu, e treaba ta, așa că pornim la treabă. Știți, eu când stăteam de vorbă și cu dl Voiculescu mă gândeam Domn’e, ce a făcut omul respectiv?. Indiferent de ce spun unii și altții, eu mă gândesc ce a făcut pentru obște în acești 22 de ani, pentru mine acesta este criteriul hotărâtor”, a declarat Giurescu.

Academicianul Dinu C.Giurescu va candida într-un colegiu de deputat din sectorul 4 al Capitalei, acolo unde primar este conservatorul Cristian Popescu Piedone și unde va candida la Senat și Dan Voiculescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.