CM 2018. Croaţia-Franța, MAREA FINALĂ

Croaţia a învins Anglia cu 2-1 şi va juca în finala CM 2018 din Rusia. Acolo, echipa lui Modric va întâlni Franţa.

Anglia a condus cu 1-0 după golul înscris de Trippier din lovitură liberă în minutul 5. Croaţia a egalat în minutul 68, prin Perisic. Mandzukic a marcat pentru 2-1, în favoarea Croaţiei, în a doua repriză de prelungiri.

Franţa a câştigat prima semifinală de la CM 2018 din Rusia după ce a învins Belgia cu 1-0.

 Croaţia joacă pentru prima dată în semifinalele Cupei Mondiale după ediţia din 1998. Trupa lui Dalic a ajuns până în acest punct după două meciuri în care s-a impus la loviturile de departajare, eliminând Danemarca şi Rusia.

Anglia nu a mai ajuns în penultimul act din 1990 şi deja fanii visează că trupa lui Southgate va trece de Croaţia şi chiar va câştiga şi în faţa Franţei. „IT’S COMING HOME?” e sloganul lor, aluzie la faptul că trofeul va ajunge pe tărâm englez, ţara care a inventat sportul-rege.

Franţa a câştigat prima semifinală de la CM 2018 din Rusia după ce a învins Belgia cu 1-0.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

7 Comentarii

  1. Traiasca Croatia!Nu vad bine nationala africana numita generic ” a Frantei”!Am pierdut la pariuri dar nu imi pare rau,Croatia a aratat FOTBAL!Brexit a fost,s-au tinut de cuvant!

  2. In Nationala Croatiei nu exista nici un jucator naturalizat – toti sunt croati crescuti, educati si cu o evolutie extraordinara de fotbalisti! Sunt seriosi si oameni de caracter! Dincolo de imagini si filmulete, aseaea tarziu am trait, la Zagreb, senzatia ca este Anul Nou, din cauza focurilor de artificii care au luminat orasul! Bravo lor, au meritat!

  3. Nationala Frantei a ajuns dupa doi ani intr-o finala de mare competitie in fotbal ( finala campionatului european 2016 a pierdut-o in disputa cu nationala Portugaliei, pe pamant francez, unde vioara principala a fost fenomenul Cristiano Ronaldo ! ), finala campionatului mondial disputat in Rusia. Este o echipa bine inchegata iar antrenorul echipei este Dider Deschamps, care in 1998 era capitanul nationalei Frantei care a devenit campioana mondiala … ! Croatia nu este favorita in finala de maine, dar echipa asta este formata din mari, mari, jucatori care duc greul la formatiile de top din Europa, eu as saluta daca Croatia ar deveni o campioana mondiala, jucatorii sai merita cu prisosinta titlul asta pentru eforturile facute la turneul asta final din Rusia, pentru jocul lor plin de o dorinta de a castiga indiferent de valoarea adversarului ! HAI CROATIA !

    • Asa-zisa „nationala” a Frantei (francezii ii spun „les bleus”, dar mai curind cred ca ar trebui sa fie numita „les noirs” !, e adevarat ca nu au ajuns inca la stadiul de „All Blacks”, adica echipa de rugby care, pe unde ii prinde, pe acolo le-o trage !) nu a aratat aproape NIMIC la aceasta cupa mondiala ! In afara unui fotbal jucat dintre cele mai urite, doar la rezultat si ala la limita, a avut si sansa unei grupe foarte usoare (meciul cu Danemarca a fost un fel de „Premiul Nobel pentru pace” !), pe argentinieni de abia i-au batut (cu un Messi aproape inexistent pe teren), de la Uruguay a lipsit suspect Cavani (se pare ca isi menajeaza picioarele mai degraba pentru PSG, unde cistiga o caciula de bani, decit pentru nationala si mindria de a-si reprezenta tara !), iar belgienii, cu un Romica Lukaku pe post de statuie din Insula Pastelui si un Hazard individualist, au fost depasiti de situatie, in urma unui meci pe care eu cel putin il consider printre cele mai urite ! Iata de ce doresc din toata inima ca NATIONALA Croatiei, o adevarata nationala, sa bata aceasta adunatura de banane !

  4. Nationala Frantei a ajuns dupa doi ani intr-o finala de mare competitie in fotbal ( finala campionatului european 2016 a pierdut-o in disputa cu nationala Portugaliei, pe pamant francez, unde vioara principala a fost fenomenul Cristiano Ronaldo ! ), finala campionatului mondial disputat in Rusia. Este o echipa bine inchegata iar antrenorul echipei este Dider Deschamps, care in 1998 era capitanul nationalei Frantei care a devenit campioana mondiala … ! Croatia nu este favorita in finala de maine, dar echipa asta este formata din mari, mari, jucatori care duc greul la formatiile de top din Europa, eu as saluta daca Croatia ar deveni o campioana mondiala, jucatorii sai merita cu prisosinta titlul asta pentru eforturile facute la turneul asta final din Rusia, pentru jocul lor plin de o dorinta de a castiga indiferent de valoarea adversarului ! HAI CROATIA ! –

  5. Nationala Frantei a ajuns dupa doi ani intr-o finala de mare competitie in fotbal ( finala campionatului european 2016 a pierdut-o in disputa cu nationala Portugaliei, pe pamant francez, unde vioara principala a fost fenomenul Cristiano Ronaldo ! ), finala campionatului mondial disputat in Rusia. Este o echipa bine inchegata iar antrenorul echipei este Dider Deschamps, care in 1998 era capitanul nationalei Frantei care a devenit campioana mondiala … ! Croatia nu este favorita in finala de maine, dar echipa asta este formata din mari, mari, jucatori care duc greul la formatiile de top din Europa, eu as saluta daca Croatia ar deveni o campioana mondiala, jucatorii sai merita cu prisosinta titlul asta pentru eforturile facute la turneul asta final din Rusia, pentru jocul lor plin de o dorinta de a castiga indiferent de valoarea adversarului ! HAI CROATIA ! – –

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.