DOCUMENT. Dăncilă îl reclamă pe Iohannis la Comisia Europeană

Premierul Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans, în care reclamă o încercare de înlăturare pe cale violentă a guvernului și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis că nu și-a îndeplinit atribuțiile constituționale de mediator în cazul mitingului din 10 august și a făcut apel la continuarea protestelor.

În aceeași scrisoare, Dăncilă spune că forţele de ordine au acţionat legal în 10 august la mitingul soldat cu violențe. Informația despre această scrisoare a apărut pe surse în presă, nefiind făcută publică de către Guvern.

Textul integral al scrisorii lui Dăncilă către oficialii europeni

„Îmi amintesc cu deosebită plăcere ultima noastră întrevedere, care ne-a oferit prilejul de a purta o discuție sinceră și directă cu privire la situația economicp, socialp și politică din România, precum și de a realiza o evaluare a stadiului actual al pregătirilor pentru asigurarea președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.
Foarte multe dintre aspectele pe care le-am prezentat atunci s-au regăsit, de altfel, și în bilanțul primelor șase luni de guvernare. Aș menționa că a, continuat implementarea măsurilor sociale care au vizat , în special, creșterea pensiilor, sprijinirea reîncadrării și angajării persoanelor fără loc de muncă, precum și creșterea salariilor mai ales în domeniile educației și medical. De asemenea, am continuat măsurile care urmăresc procesul de debirocratizare, precum și cele de simplificare, inclusiv dialogul cu instituțiile europene.
În prezent, un accent special este pus pe investițiile strategice, atragerea de investiții străine și aplicarea măsurilor convenite pentru intensificarea procesului de absorbție a fondurilor europene. Rezultatele acțiunilor guvernamentale nu au întârziat să apară. Astfel veniturile la bugetul de stat au fost în primele șase luni ale anului cu 12% mai mari decât cele înregistrate în aceeași perioadă a anului 2017. Investițiile străine directe au crescut cu 67,7%, într-un interval de trei ani, atingând 2.21 de miliarde Euro în perioada ianuarie-iunie 2018, fașă de 1,93 de miliarde euro în ianuarie-iunie 2017 și de 1,33 de miliarde euro în aceeași perioadă a anului 2016. Nu în ultimul rând, sumele primite de România de la Uniunea Europeană au înregistrat o creștere de 19,7% față de anul trecut.
În același timp, depunem eforturi pentru combaterea pestei porcine și suntem într-un proces de evaluare a pagubelor rezultateîn urma inundațiilor, aproape fără precedent, cu care ne-am confruntat. În ambele situații de criză menționate am intesificat dialogul cu autoritățile europene relevante în materie.
După întrevederea din luna iulie, am reluat eforturile pentru a lansa un dialog interinstituțional în vederea obținerii unui consens politic, atât cu Administrația Prezidențială, Parlamentul României, cât și cu alte instituții ale statului român.
Bilanțul primelor șase luni de guvernare a fost receptat pozitiv în mare parte, existând totodată observații și critici legitime într-un sistem democratic european care încurajează diversitatea de opinii.
În acest context, a fost anunțată o manifestație de protest, la București, pentru data de 10 august, la care urmau să participe reprezentanții din diaspora românească. Pe măsură ce se apropia data evenimentului și având în vedere că obiectivele acestuia nu erau clar definite, asociațiile românilor din străinătate, inițiatoare ale manifestației, s-au retras de la organizarea protestului.
Astfel, evenimentul  din data de 10 august nu a mai avut organizatori, fapt ce a dat posibilitatea participării unor manifestanți care au instigat la acțiuni violente. Au fost încercări repetate de intrare în sediul guvernului, de forțare a cordoanelor de jandarmi și de incendiere a unor obiective în spațiul public.
În aceste condiții, forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare, iar față de plângerile unor demonstranți care au reclamat faptul că au fost victimele unor abuzuri, au fost demarate anchete cu privire la faptele semnalate.
Manifestația din 10 august a devenit subiect de dispută politică internă, majoritatea liderilor partidelor au făcut apel la calm și la izolarea forțelor perturbatoare a ordinii publice. Cu toate acestea, s-au făcut auzite voci ale liderilor politici care au chemat la continuarea protestelor, aducând acuze instituțiilor statului, forțelor de ordine, respectiv celor care în toate statele membre au rolul de a proteja cetățenii de agresiuni și acțiuni violente. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate.
De asemenea, funcția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine Președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze Guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor
Stimate domnule …. doresc să vă asigur că respectăm dreptul la liberă exprimare şi de manifestare publică, că actul guvernamental de la Bucureşti este în parametrii normali, că în România există stabilitate şi că Guvernul României se pregăteşte în continuare de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene”.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 13
Author

52 de Comentarii

  1. Ce treaba au Comisia Europeana sau ONU (vezi articolul cu Declic) in toata chestia asta si de ce trebuie sa le scriem scrisori de fiecare data cand ceva se intampla in tarisoara asta?

    Cand ceva, uite, pleaca scrisoarea la CE…doar trebuie sa ne plangem de ce s-a intamplat.

    Daca Dancila crede ca Iohannis nu si-a indeplinit rolul constitutional de mediator, atunci sa il reclame la CCR si in Parlament, iar daca se dovedeste ca e adevarat sa se inceapa procedura de demitere.

    • Dăncilă are dreptate. Johannis a instigat și apoi a acuzat jandarmii. După ce patru ani nu a făcut nimic decât intrigi, acum face pe față alte intrigi. Jalnic! Necinste limpede! Ce stat vrem cu astfel de președinte? Poate statul cel mult pe loc! Bine ar fi ca Johannis să fie trimis la Sibiu. De tot!

    • lupul este reclamat la haita….e buna asta.

  2. Este clar ca in 10 August au fost amestecate servicii secrete straine prin actiuni subversive, dar si romanesti prin in-actiune. Jandarmeria a actionat corect. Mitingistii „pasnici” ar fi trebuit sa se retraga cand au vazut ca incep violentele. Prin ramanerea la fata locului, au aratat ca sunt de acord cu aceste violente.

    • Mitingistii „pasnici” si-au acceptat rolul de scut uman pentru ca „revolutia” sa reuseasca si acum vin cu reclamatii. Daca nu voiau sa fie atinsi de gaze lacrimogene nu trebuiau sa actionaze „in solidar” cu huliganii pe care o spun inca o data ii protejau ceea ce nu s-a intamplat la ordonantza 13.

  3. De aproape doi ani încoace, „președintele” penal al României instigă la manifestații neautorizate împotriva guvernului.

    • Singurii penali fosti puscariasi,condamnati penali, si urmariti penali sunt in PSD. Presedintele nu are dosar penal! Constitutia care garanteaza dreptul la protest pasnic fara niciun fel de autorizatie ii da dreptul presedintelui sa instige la ce are chef atat timp cat respecta legile. Pentru toti prostii, neautorizat nu este sinonim cu ilegal.

    • @marga: presedintele are dosar penal, da-i tinut la sertar. Daca da Dumnezeu sa fie suspendat si demis, ia sa vezi ce iese si dosarul la lumina. Dece crezi ca a promovat-o pe L. Stanciu?

  4. Cat tupeu sa aiba femeia asta analfabeta sa scrie asta la Brussels, cand o Lume intreaga a VAZUT Imaginile cu Violentele BRUTALE ale Jandarmeriei la adresa Protestatarilor pasnici, cand Comisia Europena a avertizat deja Romania din cauza Imaginilor socante fata de Oamenii pasnici iar Partide Membre in Parlamentul European din unele tari au cerut deja ca PSD si ALDE sa fie EXCLUSE din grupurile din acre fac parte?!?
    Nici un cuvant despre Abuzurile Jandarmilor la daresa Protestatarilor pasnici, AGRESIUNI care au SOCAT mapamondul, TOATA presa internationala si TVurile au DAT Imaginile socante din Romania!
    Nici o scuza a analfabetei asteaia fata de Romanii AGRESATI de jandarmi desi NU au facut nimic ilegal!
    Rusine, escroaca si sluga a infractorului Dragnea!
    Muritoare de foame erai daca nu te lipeai de Dragnea, si tu si Carmen Dan, 2 analfabete slugi de penal!
    Sper ca Raspunsul Comisiei Europene sa-i INCHIDA Definitiv usa la Brussels acestei analfabete iar viitorul MCV sa le puna capac!

    • Lili, mă tem că Dăncilă este mai școlată ca tine. Un inginer de petrol și gaze este cel puțin peste un absolvent mediocru de fizică, fie și de cluj, sau un jurist plagiator, care îți plac. Așa că lasă minciunile!

    • Cand spui referitor la doamna premier Viorica Dancila si la ministrul Carmen Dan, ca sunt analfabete, slugi de penal, ce simti? Cine e analfabeta si escroaca? Altceva nu cunosti, decat sa arunci cu nori? Vrei prin insulte gratuite, sa influentezi pe cineva? Asa ca lasa injuriile nemotivate, chiat daca te roade, ca ele conduc.

  5. Numai noi, iohannistii, avem dreptul sa mergem cu para la UE. Si ce-i daca d-ul presedinte ii apara pe cei voiau sa ocupe sediul guvernului? Cum zicea d-ul presedinte despre iohanistii sai cu muia’n gura, asta tine de opinia anti-PSD., de liberatea de exprimare, de opinie. Dar sa fie clar, numai noi avem acest drept. Rusine Dancila.

    • Johaniștii nu au făcut patru ani nimic. dar vor funcții.Dăncilă nu a dat nici un rateu cu hotărîri de guvern, care este răspunderea ei. Sperăm să se termine curînd cu gogoșile ce se aruncă pe capul bieților oameni și să avem un președinte cu care să nu te rușinezi.

  6. Ancheta de la Colectiv trebuie refacuta de la ‘ground level’de catre DIICOT si Parchetul Militar ,nu de catre DNA Kovesi PFA, pentru simplul motiv ca nu au existat niciun moment suspiciuni de grosse Koruptionen,ci mari suspiciuni de Teroristen!

    • Și cine au fost teroriștii ? Beneficiarii i-am văzut …? Orice om zdravăn la cap are cel puțin suspiciuni rezonabile in cazul colectiv …vrem sa fie publică expertiza ..

  7. De 30 de ani, romanii indobitociti la ordin, sprijină hoți din diferite tabere doar : PSD, ALDE, PDL, PNL, USR, UDMR, PMP, USL …..rezultatele se vad : sistem sanitar zero, sistem invatamant zero, Justitie & Politie zero, economie zero, infrastructura zero, coruptie şi furt 10000% procente. Deci o scrisoare catre EU inutilă….unde toţi isi doresc doar să fure. Si din Romania se mai poate fura bine inca 100 de ani si apoi e stearsa de pe harta!

    • Ai absoluta dreptate. De aproape 30 de ani, toti cei care au fost la putere (si cei din opozitie) au plecat intotdeauna acasa cu diverse „beneficii”, chiar daca e vorba de pensii speciale, de faptul ca au pus alte persoane din familie pe posturi bine platite, de „cadouri” sau chiar si-au asigurat alte posturi pentru mai tarziu.

      Multi spun ca, de ce sa mai votam sau sa protestam, oricum nu avem cu cine sa ii schimbam. Ideea ar fi ca schimbarea sa vina de mai jos ceea ce practic ar fi imposibil. Sa se schimbe incet incet sefii de departamente, cei ai institutiilor publice si tot asa.
      Asta s-ar putea face daca, la conducerea primariilor si in consiliile locale, ar ajunge oameni calificati care, poate, nu ar fura. Poate acestia ar incepe sa ii schimbe pe cei din subordinea lor.

      Pana la urma, depinde de votul cetateanului, depinde ce cei ce chiar vor o schimbare.

  8. Nu a scris-o Vasilica,nu e in stare,de fapt sereista Anca Alexandrescu a compus-o împreună cu fostul soț ,dizidentul penal colonelul SRI, Dan Andronic! Anca Alexandrescu, femeia PR din ceața penalului Dragnea, consilier onorific al lui Dăncilă!Prostălăii PSD mai cred că Juncker mai poate fi păcălit!De fapt scrisoarea e pentru uz intern!

    • pha lilco lasa semnatura Vioricai, in schimb postarea ta e de kkt ca de obicei. Nu te dezminti.

  9. Doamne ,câtă prostie într-un singur pachet!Protocolul cere că o Scrisoare Oficială de la Primul Ministru al României să aibă antet și, mai ales, să fie semnată cu toate prenumele din buletin,pașaport și actul de naștere!Dar ce să ceri de la Vasilica?Bine că nu îi scrie lui Claude Juncker și vărului său, Jean…

  10. Postaci ai ciumei rosii, sa va mai indrazniti sa o criticati pe Macovei, acum ca prima analfabeta a tarii s-a dus cu jalba in protap sa se faca de ras la UE!

    • te referi la monica beria macovei ??? la băsekara ciuntă , trădătoare de popor ??? pe ea o lauzi și-o ridici în slăvi ?!!!?

    • scuip în diasporele de viermi și șobolani scălâmbi . năimiți de cei ce plănuiesc distrucția româniei .

  11. Protestul este protest iar violentele sunt violente. Guvernul a organizat vilentele fiind inarmat pana in dinti si avand sprijinul gruparilor interlope care au participat la violente. Cetatenii care au demonstrat au fost pasnici dar au fost agresati gruparile interlope ale guvernului si de fortele guvernamentale si gazati cu arme chimice. Viorica Dancila are un tupeu cat casa sa reclame o tentativa de lovitura de stat a unor oameni neinarmati imbracati in camasi si sandale care scandau lozinci impotriva coruptiei si incompetentei guvernului care reprezinta interesele marii coruptii. Nu stiu ce spera aceast premier analfabet de la Comisis Europeana, care a avut si ea observatori in timpul protestelor si in zilele urmatoare. Dancila merge pe principiul hotul striga hotii. Presedintele n-a avut nici un rol in organizarea si coordonarea masacrului organizat de guvern. El dimpotriva, a reactionat impotriva violentei si a cerut pedepsirea violentilor de orice parte s-ar gasi ei. Deci premierul Dancila debiteaza cu nerusinare minciuni la adresa presedintelui. Scopul regimului Dragnea este destituirea Presedintelui pentru ca gruparea infractionala a lui Dragnea sa acapareze in totalitate puterea in stat, eliminand ultimul bastion in marsul lui Dragnea cate dictatura. Numai ca impotriva dictaturii oamenii sunt perfect indreptatiti sa lupte chiar si cu mijloace violente. Varianta ca oamenii sa se supuna ca oile in fata unui nou regim dictatorial este exclusa. De aceea apelam la fortele aliate sa sprijine apararea democratiei in Romania impotriva dictaturii care se profileaza, a actualului lider dictator de partid-PSD.

  12. Domnului presedinte al Camerei Deputatilor Liviu Dragnea, este pus in situatia de a rechema de urgenta pe domnii parlamentari intr-o sesiune de urgenta pentru dezbaterea si luarea de masuri legislative urgente, referitor la evenimentele tragice ale asazisului miting de protest al diasporei din 10august,care nu a fost altceva decat ,o incercare nereusita de lovitura de stat, data pentru rasturnarea guvernului si parlamentului Romaniei.Strategia si modul de actiune a fost pregatit de luni de zile in strainatate si prin contributia directa la nivel de declaratii al presedintelui Romaniei.Este absolut obligatoriu infiintarea unei comisii de ancheta, pentru a afla gradul de implicare al capilor serviciilor secrete la tentativa de lovitura de stat,cat de mult au fost presati de presedintele Johannis,cati informatori ,colaboratori,persoane de sprijin,sedii pentru puncte de comanda si coordonare au folosit,ce sume de bani au cheltuit,dar si aflarea sursei, sumei uriase de bani (peste 2 milioane euro) folositi pentru organizarea mitingului pentru transport ,hrana,si plata provocatorilor,incitatorilor,asazisii suporteri care au atacat necontenit fortele de ordine,incercandu-se chiar incendierea jandarmilor si ocuparea sediului guvernului.Evenimentele tragice si abuzurile presedintelui Johannis, daca nu vor fi combatute si sanctionate conform legii, vor risca sa se repete. Este timpul sa treceti de la vorbe la fapte.Suspectii trebuiesc anchetati , judecati si condamnati nu doar certati de opinia publica,care a inceput sa inteleaga ca Germania doreste un guvern marioneta care sa-i indeplineasca toate cererile ,deoarece la anul, guvernul Dragnea, va administra fondurile UE in calitate de administrator,pentru ca vom fi la conducerea UE timp de 6 luni.Johannis trebuie sa demisioneze,si daca nu vrea sa fie suspendat.

    • Dragnea e principalul instigator al Loviturii de Stat și aducerea la putere a unei dictaturi cu ajutorul șefilor Jandarmeriei!Cum spunea magnificul zaharisit de la ALDE în 2016:”Ce poate să fie mai relevant decât jandarmi intervenind în forță împotriva unor demonstranți? Prin ce s-a întâmplat sâmbătă seară în București se dovedește încă o dată că România încalcă brutal drepturile și libertățile elementare ale cetățenilor”, conchide Călin Popescu-Tăriceanu,președintele Senatului și la aceea vreme

    • Vinovati de ce anume, pentru ca i-au criticat pe corupti in frunte cu Dragnea? Ca au criticat acest guven de analfabeti intre care dancila este cea maineinstruita si incapabila macar sa vorbeasca coerent? Pai astia ne conduc pe noi! Nu e normal sa pritestezi cand in locul doctorului vine sa te trateze gunoierul? Ce ar putea stabili comisia aia? Ca totul este real si cas unt niste hoti si incapabili sa administreze banii dati de oameni pe taxe si impozite? Asta se stie si fara comisie.

  13. Cei care au depus plangeri penale trebuie cercetati intai ei pentru participare la un miting neautorizat si tulburarea linistii publice, sanctionati conform legii si apoi anchetate cele reclamate de ei.Se spune ca au fost huligani, ultrasi in piata dar cei trei arestati sunt dintre protestatarii ‘pasnici’ Fata de tot ce s-a vazut pe tv credeti ca exista vreun protestatar care ar recunoaste agresarea jandarmilor? Or fi fost provocati protestatarii de catre jandarmi sau invers. Deasemeni ar trebui cercetati toti cei care au mintit, instigat la violente si manipulat prin media.

  14. Protestul este protest iar violentele sunt violente. Guvernul a organizat violentele fiind inarmat pana in dinti si avand sprijinul gruparilor interlope care au participat la violente. Cetatenii care au demonstrat au fost pasnici dar au fost agresati gruparile interlope ale guvernului si de fortele guvernamentale si gazati cu arme chimice. Viorica Dancila are un tupeu cat casa sa reclame o tentativa de lovitura de stat a unor oameni neinarmati imbracati in camasi si sandale care scandau lozinci impotriva coruptiei si incompetentei guvernului care reprezinta interesele marii coruptii. Nu stiu ce spera aceast premier analfabet de la Comisia Europeana, care a avut si ea observatori in timpul protestelor si in zilele urmatoare. Dancila merge pe principiul hotul striga hotii. Presedintele n-a avut nici un rol in organizarea si coordonarea masacrului organizat de guvern. El dimpotriva, a reactionat impotriva violentei si a cerut pedepsirea violentilor de orice parte s-ar gasi ei. Deci premierul Dancila debiteaza cu nerusinare minciuni la adresa presedintelui. Scopul regimului Dragnea este destituirea Presedintelui pentru ca gruparea infractionala a lui Dragnea sa acapareze in totalitate puterea in stat, eliminand ultimul bastion in marsul lui Dragnea cate dictatura. Numai ca impotriva dictaturii oamenii sunt perfect indreptatiti sa lupte chiar si cu mijloace violente. Varianta ca oamenii sa se supuna ca oile in fata unui nou regim dictatorial este exclusa. De aceea apelam la fortele aliate sa sprijine apararea democratiei in Romania impotriva dictaturii care se profileaza, a actualului lider dictator de partid-PSD.

  15. Sa preia Romania Presdintia Consiliului Uniunii Europene? Dancila nu stie ca un stat dictatorial nu poate prelua Presedintia Uniunii Europene? Romania este sub dictatura lui Liviu Dragnea, care controleaza tot prin teleormanenii care i-au jurat credinta si care sunt infiltrati in toate structurile cheie ale statului, Dancila fiind una dintre marionetele lui Dragnea. Eu ma cam indoiesc de faptul ca Europa ar dori sa fie condusa de un dictator din Romania. Dar sa asteptam si sa vedem ce se va intampla.

    • Termina cu delirul , voi vorbiti de crime si arderi zilnic , dar acum v-a infiltrat Guvernul unii care fac exact ceea ce vorbiti voi?!
      Eu pot sa aduc mii de probe ca ati planuit violente si crime de pe ziare.com etc , tu poti proba ca Guvernul a angajat huliganii identici in limbaj si comportament cu voi?
      .

    • Tu cred ca nu vezi realitatea din cauza nasului. Ai mintit prea mult la viata ta, Probabil ca ai si furat la greu, cine minte sifura. Asta explica de minune admiratia ta fara margini pentru un talhar ca Dragnea. Dar vezi ca Dragnea n-are mama , n-are tata, da cu tine de pamant la prima suspiciune. Asa sa stii.

  16. Dancila vrea sa preia Romania Presdintia Consiliului Uniunii Europene? Dancila nu stie ca un stat dictatorial nu poate prelua Presedintia Uniunii Europene? Romania este sub dictatura lui Liviu Dragnea, care controleaza tot ce misca in tara prin teleormanenii care i-au jurat credinta si care sunt infiltrati in toate structurile cheie ale statului, Dancila fiind una dintre marionetele lui Dragnea. Eu ma cam indoiesc de faptul ca Europa ar dori sa fie condusa de un dictator din Romania. Dar sa asteptam si sa vedem ce se va intampla.

  17. Dancila daca e demisă astăzi tot a făcut mai multe decât nu werner ..care în afară să urască PSD a mai dat foc la colectiv a Incercat cu bamboo și acum au vrut să scoată mortul ..și de necaz vrea să scoată jandarmeria vinovată pt răscoală SUSPENDAT IMEDIAT DIN FUNCTIE SA DAM CU EL LA GUNOI

  18. Daca nu mai e Inalta Poarta, atunci e UE. Apucaturile prostesti insa au ramas aceleasi si am ramas prostii Europei. Lui Dragnea i-a luat Dumnezeu si bruma de minte care o mai avea.

    • bă potaie !lasă dracului intoxicările prostești pe care le deversezi nătâng .

  19. Aceasta madam Bula agramata, alalfabeta ,fara git si urita ca moartea,ar face bine sa isi vada de treaba si sa lase politica pt. ca nu este pt. ea asa ceva.

  20. Minciunille grosolane din Scrisoarea Veoricai trimisa preşedintelui CE, comentata acum in toata Presa europeana si in toate Cancelariile occidentale, reprezinta un moment foarte grav şi va avea urmări foarte serioase, arătând câtă dreptate au cei care spun, la Bruxelles şi în alte capitale, că există în România un climat total impropriu susţinerii în condiţii de normalitate a Preşedinţiei Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019.
    În aceste condiţii în care imaginea României a luat-o razna pe mirişte, înspre ce ne îndreptăm în relaţii internaţionale?
    Isi imagineaza aceasta analfabeta ca ea poate prosti o Lume intreaga, asa cum PSDragnea ii prosteste pe votantii analfabeti din sudul subdezvoltat si Moldova saraca?

    Uite ca NU:
    „Asta-i mai lipsea lui Dragnea, UN ATAC EXTERN DE LA NIVEL ÎNALT: „Condamnat definitiv înaintea ultimelor alegeri la 2 ani de închisoare pentru fraudă electorală…”
    PSD devine din ce în ce mai nefrecventabil în marile cancelarii occidentale.
    După atacurile venite din Austria, acum Partidul Social Democrat din Elveția lansează un atac extrem de dur la adresa lui Dragnea, pe care îl acuză că e ”păpușarul” din spatele violențelor care au avut loc în Piața Victoriei.
    Potrivit acestora, Dragnea e principalul VINOVAT pentru ceea ce s-a intamplat la protestele din 10 august.
    Totodata, Partidul Social Democrat din Elvetia afirma ca, de mai bine de 1 an, PSD si ALDE incearca subminarea treptata a statului de drept si slabirea sistemului judiciar.
    „Partidul de guvernamant postsocialist PSD impreuna cu partenerii lor de coalitie „liberali” ALDE sunt de mai mult de 1 an angajati in subminarea treptata a statului de drept si in slabirea sistemului judiciar. Ei fac tot posibilul pentru ca Directia Nationale Anticoruptie, sprijinite de UE, sa functioneze in gol.”
    https://evz.ro/partidul-social-democrat-elvetia-atac-dragnea.html

  21. Nici astia NU cred Minciunile din Scrisoarea Veoricai:
    „S-a cerut intervenția UE! Este SCANDALUL momentului în România: „Ar trebui să începem cu procedura”.
    CE e chemată să apere statul de drept în urma protestelor dispersate cu violenţă în România.
    Coliderii Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană din Parlamentul European solicită CE să lanseze mecanismul privind statul de drept, instituit împotriva Poloniei şi care se află în prezent în dezbatere pentru Ungaria, informează VINERI The Guardian.

    CE a activat anul trecut Articolul 7, o procedură fără precedent împotriva guvernului polonez, Polonia riscând astfel să-şi piardă dreptul de vot în UE din cauza reformelor ei judiciare controversate.

    „Oameni din România caută ajutor pe lângă UE şi eu cred că noi ar trebui să li-l dăm”, a afirmat Ska Keller, copreşedinta Grupului Verzilor/Alianţa Liberă Europeană pentru The Guardian.

    Deşi grupul nu caută să copieze acţiunea juridică împotriva Poloniei, el doreşte ca CE să înceapă negocieri cu Bucureştiul asupra schimbărilor în legile justiţiei şi a campaniei anticorupţie.
    „Există o întreaga scară de escaladare şi ar trebui să începem cu procedura de la un nivel inferior”, a apreciat Ska Keller.

    România este susceptibilă să fie probabil obiectul unei monitorizări crescute, în timp ce se pregăteşte să-şi asume Preşedinţia prin rotaţie a UE pentru prima dată în 2019, notează publicaţia britanică.
    5-lea mare grup din PE, astfel încât au o influenţă limitată.
    Cu toate acestea, apelul grupului în favoarea unei dezbateri în PE cu privire la România ar urma probabil să fie susţinut şi de unii deputaţi europeni liberali şi de centru-dreapta.”
    https://www.capital.ro/s-a-cerut-interventia-ue.html

  22. Presu ora guran a lu pulan de teleorman
    Cretini din popor vreti tiranie v au ajuns 30 de ani de libertate
    Jegurilor

  23. Fost ministru de Externe, despre SCRISOAREA Vioricăi Dăncilă către Jean-Claude Junker: Cred că a produs amuzament la Bruxelles.
    Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, susține că scrisoarea transmisă de Viorica Dăncilă președintelui CE, referitoare la protestul din 10 august, afectează imaginea României.

    „A afectat si încrederea si predictibilitatea privind politicile Guvernului de la București. Probabil incearca sa isi legitimeze demersurile si abuzurile generate de demersurile in forță impotriva manifestantilor de acum o saptamana. Ca formă, cred ca a produs amuzament la Bruxelles. Nu există în logica relațiilor internaționale o astfel de practică.
    Cu cateva luni inainte de preluarea presedintiei Consiliului UE că Guvernul României este incapabil să gestioneze problemele interne.
    In acest moment, e o afirmație pe care o susțin numai cei apropiați de Guvern. Este contrazisă de societate, de structurile care reprezintă jurnaliștii, de partenerii noștri externi.
    Ce se întâmplă e un simplu manifest politic care ne fac de râs la Bruxelles, pare un joc cât se poate de redus ca și inteligență politică”, a declarat Cristian Diaconescu la Digi24.
    https://www.stiripesurse.ro/fost-ministru-de-externe-despre-scrisoarea-vioricai-dancila-catre-jean-claude-junker-cred-ca-a-produs-amuzament-la-bruxelles_1283988.html

  24. L. Orban, o acuză pe V. Dăncilă:
    ”E HALUCINANT modul în care premierul Dăncilă își permite să MINTA într-o Corespondență OFICIALA, cu privire la situația din România și este cu atât mai grav faptul că păpușarii ei cred că pot dezinforma în acest mod oficialii europeni.

    Scrisoarea premierului, care NU a fost făcută publică de Guvern, nu face decât să confirme o dată în plus faptul că puterea politică de la București e RUPTA de realitate și acționează cu rea-credință, întrucât încearcă să prezinte o versiune vădit falsă asupra evenimentelor recente.

    În privința protestelor din 10 august, soldate cu violențe și sute de răniți, întreaga media europeană a relatat abuzurile forțelor de ordine și intervenția total disproporționată împotriva manifestanților pașnici.
    Alegațiile din scrisoarea premierului trădează culpa în care se află, prin încercarea disperată de a acredita o teză recurentă alimentată de PSD cu ajutorul propagandei.
    Protestele antiguvernamentale pot doar influența decidenții politici să opteze pentru o cale sau alta, existând și varianta actualului Guvern de a se face că nu aude vocea cetățenilor.

    Bineînțeles că Dăncilă e INCAPABILA să înțeleagă conceptele democratice, de vreme ce abia înțelege ceea ce i se pune în față să citească. Incultura politică de care premierul dă dovadă atentează grav la interesele României și la democrația de care, încă, se bucură cetățenii acestei țări.

    Modul în care își permite să mintă cu nerușinare în documente oficiale arată o dată în plus că această marionetă, executantă a unor Ordine antidemocratice, trebuie să plece”.

  25. vino ghiutănştain · vino ghiutănştain · · · VINO HIUTĂNŞTAIN !!!! :::::::::::::::::::::::::: vino . vino . VINO !!!!!!

  26. votați întru cinstirea crimei băseskare
    votați pentru stăpânul şöröş (cel jupuitor !)
    votați spre propăşiri de ghiutănştaini , de iude stârpe şi pacepe
    şi-a tot ce e duşman turbat de om şi de popor .

  27. Tot ce-i băsist şi iohanist e criminal de stat şi țară
    Tot ce-i băsist şi iohanist e urâciune , lepră hâdă – îmbrăcată-n trădător
    Tot ce-i băsist şi iohanist e ghiutănştain turbat . şi iudă stârpă . şi pacepă
    Cu colți urâți
    Cu gheare însângerate

    Cu ură de popor

  28. Doar o handicapată poate trimite asa ceva…au fost televiziunile germane franceze, cetățeni străini bătuți ambasadele au cerut sin nou explicații și proasta României crede că păcălește lumea. Asta nu-i normală pur și simplu!

    • Daca era normala nu o desemna Dragnea Prim Ministru. Dragnea are nevoie de o marioneta. Iar Dancila este cea mao potrivita, nu gandeste nici cat o papusa de paie.

  29. Miza acestei scrisori este cu bataie lunga. Prin aceasta se pune demiterea presedintelui Romaniei ca instigator si sustinator de actiuni contra guvernului. Nu le pasa de cum ne vad cei din Comisia Europeana. Daca le pasa nu puneau in fruntea guvernului o asemenea persoana sa ne faca de ras pe toate meridianele lumii.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.