Liviu Antonesei – Statul polițienesc și presa de partid și de stat

Astăzi despre „cazul Kaufland” și despre cît de bine merg mînă în mînă mărirea salariilor polițienilor, eliminarea transparenței din achizițiile publice „de urgență” și „ajutorul pentru presă” de vreo 200 de milioane de lei acordat de guvernanți… Jurnalul merge mai departe…


Statul polițist e pe cai mari!

Trei au fost loviturile de maestru ale actualei puteri cu prerogstive excepționale pe mîna căreia au intrat cetățenii români de la începutul stării de urgență încoace: 1. Hotîrîrea de guvern prin care achizițile de urgență au fost „eliberate” de povara transparenței, 2. Mărirea salariilor a peste 60.000 de polițiști și 3. Acordarea unui sprijin sub formă de publicitate oficială, de vreo 200 de milioane de lei, presei năpăstuite de epidemie. Par diferite, dar sînt a naibii de asociate, de complmentare. Pentru că laolaltă dau seama asupra felului în care este pus între paranteze statul de drept, drepturile și libertățile cetățenilor și se dă frîu liber hoțiilor din banii publici, care mereu devin explozive în condițiile „speciale” în care statul, prin repreesszentanții săi desigur, își autoatribuie puteri excepționale. Voi discuta toți acesști factori nu neapărat în ordinea cronologică în care au intervenit în viața societății noastre, dar încercînd să surprind, vorba unui clasic marxist și fost președinte, „sinergia faptelor”!

Purtătorii de cașchte și-au intrat în mînă foarte repede. Amenzi exorbitante pentru încălcarea, adesea imaginară, a prevederilor stării de urgență, de pildă 20.000 de lei unei bătrîne care nu avea declarația pe proprie răspundere completată conform, sau numai de 10.000 unui primar de sector și ibovnicei sale, care ieșiseră la plimbare cu bicicleta prin parcul închis. Cert este că aceste amenzi, mai mari sau mai mici, între 2.000 și 20.000 de lei, acordate mai „echitabil” sau de-a dreptul inechitabil, au adunat echivalentul a peste 120 de milioane de euro, de s-a speriat nu doar presa străină – cea aborigenă fiind de nesperiat!-, ci și instituțiile europene. Pînă la urm, CCR le-a stabilit lipsa de consitutționalitate, de temei legel. Că a existat un plan de amenzi, cum am afirmat de la bun început, a fost deja confirmat de mai mulți actori ai evenimentelor. Dar polițienii nu s-au afirmat numai prin amendarea fără frontiere, ci și prin comportamentul incalificabil față de cetățeni, prin sutele de persoane insultate și bătute, prin mitele și favorurile sexuale pretinse de unii, ba chiar și prin doi morți, unul împușcat și altul alergat, numai buni de adăugat cifrelor debile ale mortalității de coronavirus.

Eu aș spune că tovarășii cașchetarzi s-au descurcat destul de bine, de asta probabil s-au și repezit Pănză de Corabie și Lucovid să le mărească salariile. Sigur, motivul invocat a fost un act de dreptate, polițiștii locali au salarii mult mai mari decît cei care țin de Interne: Păi, dacă așa este – și este, penru că puterile locale sînt la fel de nessimțite cu banul public – soluția, mai ales în condiții de criză economică ce devine explozivă, ar fi fost anchetarea modului în care au crescut salariilor polițienilor locali, dar și ale celorlalți salariați ai primăriilor și consiliilor județene, nu această dreptate pe dos. În stilul ăsta, mă trezesc că îmi mpăresc ăștia pensia de cîteva ori și se apropie amețitor de pensiile adevărate, cele speciale! De care nu se ating, deși au la îndemînă o soluție care nu poate fi atacată nici de CCR, nici de mama acesteia, impozitarea! Cum să se atingă de pensiile speciale? Acestea sînt încasate de foști parlamentari, securiști de toate obediențele, militari, procurori, judecători, unii dintre și și reangajați la stat sau la privat pe salarii la fel de nesimțite. Cum să se atingă de veniturile lor? Ei reprezintă baza reală de putere a oricărei puteri aparente care se va instala de-acum în România. Eu cred că de-acum băieții si-ar putea permite chiar și alegeri libere și corecte, fără amestecul serviciilor în viața partidelor și în cea electoral-politică, atăt de trainică este această bază de putere!

Dar nu despre vreun act de dreptate a fost vorba în mărirea nesimăită a salariilor cașcetaților, ci de fidelizare. Sigur, ei s-au dovedit vrednici de încredere și pînă atunci, bocancii nu obișnuiesc să gîndească, dar să-i vezi de-acum încolo! De altfel, am avut cu toții ocazia să-i vedem la lucru grație unor filmulețe care îi aratau la treabă în ceea ce se numește deja „cazul Kaufland”, da, am văzut opt haidamaci tineri și musculoși năvălind peste un bătrrîn ca să-l imobilizeze, cu lvituri, cu răsucitul mîinilor la spate, cu tot tacîmul. Dar voi discuta acest caz separat, pentru că nu ilustrează doar fidelitatea polițaiilor cu lefurile mărite, ci și ce anume înseamnă să cumperi presa exact cînd trebuie!

Cazul Kaufland” și moartea subită a presei

De fapt, formula e cumva exgerată, presa este muribundă de vreo zece ani, iar de la începutul epidemiei a intrat în moarte clinică. Care nu era cuminte, nu primea oricum publicitate de la firmele asociate puterii, benficiare ale afacerilor netransparente cu ststul, unele site-uri mai erau închise sau amenințate cu asta, dar acum ceea ce se chema cîndva independența presei a primit o măciucă de 200 de milioane drept în moalele capului. „Cazul Kaufland” funcționează nu doar ca un revelator al noului look al polițienilor, ci și unul la fel de bun al stării acesteia. Arată-mi ce-ai scris despre caz și îți spun cîți bani ai luat de la stat! M-au amuzat pînă la rîsul cu lacrimi declarațiile unei frunoase doamne, patroană și șefă de revistă glossy, dar în același timp, politică, culturală și chiar religioasă, că publicația dumisale nu va cere și nu va primit nimic din acest „ajutor de stat”! Ar fi culmea să se repeadă la mizilicul de 200 de milioane cineva care știe atît de bine mecanismele finațării directe și, mai ales, ale celei discrete. Probabil, mai sînt publicații care nu au acceptat această mituire pe față, dar nu au simțiti nevoia să se bată cu pumnii în chiept, Niște naivi care mai cred că independența presei nu se vinde. Sau niște ambițioși care cred că aceasta nu se vinde atît de ieftin!

Am analizat cu atenție și filmulețele care relatează „cazul Kaufland”, adică versiunea scurtă și editstă și pe cea lungă mai degrsbă natur, dar și cam tot ce s-a scris despre acesta pe site-urile ziarelor, al televiziunilor și pe cele independente. Și așa este, e destul să vedem ce s-a scris despre acest caz în diverse „organe” de presă ca să ne dăm seama la ce masă cîntă. În media independente, mult mai puține de cîte se laudă că ar fi, intervenția violentă a malacilor în uniformă a fost criticată, uneori chiar aproape la fel de violent, dar măcar numai prin cuvinte, nu și dupaci în cap, în rinchi și la coaste. Sînt cam aceleași care au criticat și măsura termoscanării. Unele dintrecele socotite quality au relatat destul de neutru su cu ușoare accente cirice la adresa polițienilor. Dar din motove, să zicem, de „echilibreu” au pus alături și speech-ul justuficstiv al lui Harap Alb sau acea laudatio a represiunii comisă de CTP! Așa a procedat, de pildă Adevărul și cîteva ziare locale onsultate. Dar relatările cele mai mustoase, sînt produse de presa de partid și de stat, în frunte cu grupul Digi 24, care a fost mereu cu puterea, oricare era aceasta, dar de la începutul epidemiei încoace a devenit cea mai sonoră goarnă a guvernului. În frunte, pe site și și la TV, cu fostul jurnalist negru în cerul gurii, care și l-a vopsit roz și și-a scos cu ciocanul colții de cîine de pază al democrației. Dacă un ins care lăuda minerii în iunie 1990 a fpst vreodstă așa ceva. De cînd cu bolnița, CTP nu încetează cu odele la adresa Ficusului, deși acesta e la fel de tern ca de obicei, nu se oprește din laudele la adresa măsurilor clar autoritare, iar simțul critic și-l desfășoară exclusiv la adresa poporenilor și a criticilor abuzurilor juntei care conduce acum țara. Și=a găsit un bun cal de bătaie în cei bătuți, arestați legea, amendți de polițieni la incidentul de la Kaufland. Fin critic de film a descoperit chiar că relatarea video a fost editstă, filmstă de un profesionist etc. Și care ar fi problema? Este vreo lege cre spune că cineaștii amatori trebuie bumbăciți de milițiști? S-o fi uitat el și la versiunea lungă a filmului? A văzut ochii vineți și fețele tumefiate ale protagoniștilor? Un alt apucat, de la un site probbil turcesc după nume, Fanatik, face o anchetă și descoperă că unul din protagoniștii nefericitei întîmplări a fost membru MISA. Iarăși, care este problema? S-a dat cumva ordin de zi pe unitate la bătut yoghini? Și să nu uit, același CTP se mira că oamenii implicați în poveste erau pregătiți, știau legile încpînd chiar cu legea fundamentală. Uitasem, lui îi plac cei care nu cunosc legile, nu-și cunosc drepturile și libertățile, se lasă duși ca miei la tăiere și oile în strungă.

Rețeaua Kaufland trebuie închisă?

Lovitura de teatru a venit în seara zilei de 20 mai printr-un comunicat al companiei Kaufland în care, destul de amestecat, își cere scuze de la consumatori, susține că a foat victima unei înscenări și că, începînd din seara cu prcicina la toate magazinele rețelei va fi scoasă termoscanarea! Hopa! La asta chiar nu mă așpteptam, dar dacă tot s-a întîmplat să intervină, trebuie să ne punem cîteva întrebări, pentru că avem un precedent, grav sau benefic, după direcția din care privești. Dacă grupul scote termoscanarea, îneamnă că știe că e inutilă și ilegală. Dar autoritățile susțin prin toate goarnele lor – iaca era să-l uit pe judecătrul Cristi Danileț! – că e legală și folositoare! În acest caz, nu există soluție în afară de închiderea rețelei de distribuție pentru încălcarea legii și „zădărnicirea luptei cu epidemia”! Sau pot face ceea ce e normal, să retragă naibii termomtrizarea și termoscanarea de la porțile fabricilor, instituțiilor, magazinelor etc. În fond, s-au vîndut deja peste 1 milion de scanere, comisionaele s-au încasat, prea multe nu se mai pot vinde că piața e saturată. Și așa, în afară de enervarea tot mai intensă și extinsă a populației, la alt efect nu ne putem aștepta. Eu spun că e momentul, DNA a începur deja să ancheteze modul în care au fost făcute achizițiile „de urgență” la UNIFARM. MS din primele sute de milioane de lei cheltuilte…Vor fi în aceste prime sume și banii cheltuiți pe măștile necoforme cumpărate din China? Vom vedea, deocamdstă Tolo nu are detalii.

Liviu Antonesei – Jurnal din celulă și ogradă (43). Statul polițienesc și presa de partid și de stat

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8
Author

25 de Comentarii

  1. Liviule,tu te adresezi persoanelor cu putina educatie.Din fericire lumea e diversificata si nu prinzi decat in cercul ala inchis.Adica pentru oamenii inchisi la minte.

  2. „Razboiul” impotriva virusului cu origine obscura se face cu „arme ” cu spectru larg. Cat mai larg posibil…

  3. mai frate UCIDEREA copiilor nostri,
    rastignirea lor intubata pe paturi de spital infectat de catre indivizi fara masca,ce mai si scuipa pe produse
    trebuie tratata cu aceeasi moneda,nu cu =a venit de i-a julit!

  4. Liviu Antonesei scrie pentru oameni normali, nu pentru adulatorii nebotezați ca CTP. Cu mintea mea, măi, ZMEU-mamă, eu văd că scrie pentru românii cu tricolor în suflet, care știu cum e cu distanțarea socială față de proștii nației cu putere de decizie, neîntâmplător fără urmași. Căci eventualii urmași ar putea suferi pe nedrept de pe urma taților-trădători de țară de dinainte de pandemie, din timpul ei, dar mai ales după ea. Cititorii lui Liviu ar putea fi urmașii celor care au luptat în ismene și opinci la Mărășești și Oituz, urmași cărora se căznește UNUL să le pună piciorul pe cap. Cum spunea Ludovic Orban, Generalul și gaulaiterii pitici nu iau prizonieri. De aia au lipsit bolnavii de medicamente și asistență medicală? De asta țin spitalele goale? HOHA și-a dat explicit acceptul? A dispus personal? Dar astea sunt gândurile unui încuiat la minte cam de vârsta lui Liviu. Știu eu, măi mamă, ZMEUL meu, poate se schimbă prin OUG sau prin ALEGERI corecte conducerea țării și vei fi obligat să te transformi în Broască râioasă, ori și mai rău, un PEE-SEEE-DIST. Mai rău decât răul, măi Zmeul meu, ar fi să te transformi în Radu TUDOR, în clopot care bate în dungă la Cotroceni și-l asurzește pe Generalul apucăreț: PE-SE-DE! PE-SE-DE!… Căci rar au avut românii un obsedat mai închis la minte… În ce privește termoscanerele, afacerea e pe sfârșite, comisionul luat. Românii trebuie să fie atenți la următoarea afacere prezidențialo-liberală: importul masiv de sârmă ghimpată cu miros de ȚARĂ-LAGĂR, KLAUSLAND, împrejmuind ȚARA CODULUI DE BARE, supranumită prin cancelariile lumii ca MITOMANIA… ZMEULE, ZMEULE, textul tău nu păstrează distanța socială între virgule, puncte și următorul cuvânt. Oare de ce, ZMEULE, mamă?

  5. Toata lumea aobservat alinierea „presei” la ordinul de zi ! Regizarea scandalului kaufland. Regizat sau nu, a fost binevenit. A despartit apele presei, a aratat cat de slab pregatita e politia si nu in ultimul rand a facut o firma sa renunte la tampenia aia cu masurarea temperaturii. Una peste alta a meritat.

  6. Bineînțeles că lor mă adresez, măcar au bun simț, asta deosebit de cei cu educație multă și proastă, cărpra le-a băgat partidul PPCSSMD în cap și își închipuie că-s mari dacă te iau la perpulis și chiar la pertu!

  7. Episodul de la K arata, inca o data ipocrizia aliniatilor – nu bataia oficialilor ii deranjeaza pe ei (nici gazarea, nici impuscarea), ci subiectii si obiectii…daca maltratatii sunt cartitori la mirobolantele masuri, trebuie nimiciti, chiar daca, mai ieri erau dintre cainatii „gazati” de ciuma rosie in piata…”Criminalii” jandarmi si militieni s-au dat peste cap si au devenit pazitorii vestalelor cotroceniste…Cand adversarii sunt la putere, legile trebuie incalcate, in alai, cu geaca rosie in frunte, in numele a ceva, democratie/libertate/integritate/transparenta/gen, care se va transforma in inconstienta si fake-news si atac la siguranta cetateanului, ori cea nationala, cu simpla schimbare a locului din opozitie in putere…chiar n-are importanta ca abuzatii sunt #isti, ori adepti MISA (Ciolos ce parere are?! ori judecatori, ori procurori notorii?!), ei au demonstrat ceea ce stiam toti…transformarea fortelor de ordine in forte de represiune, schimbarea rolului constitutional de apararea cetateanului, a drepturilor si libertatilor lui (ca asa suna juramantul pentru „incaltatii” statului) in slugi obediente, gata sa calce in picioare, ori chiar sa omoare, la ordin politic…ce si cat e in stare acest politic, s-a demonstrat cu alte ocazii…

  8. Bravo, domnule Antonesei! Sunteți unul dintre puținii intelectuali ai țării care spune lucrurilor
    pe nume. Din păcate, aerul devine tot mai irespirabil, ăstora de la putere le place ideea de dicta-
    tură, ba chiar o pun în practică. Încă ceva, nu puneți la suflet zicerile penibile ale vreunui zmeu
    care se însoțește cu Baba Cloanța.

  9. Toti care va dati mari patrioti aici, in frunte cu autorul,voi nici nu va cunoasteti istoria.Voi adulati numai oameni de nimic, infractori,dar demagogi.Adulati eroi inventati de comunism si eroi formati dupa revolutie gen Iliescu-Dragnea.Injurati vestul,uitand ca datorita vestului existam ca natiune.Ganditi inca ca omul pesteriiCe nu cunoasteti atacati.Si da,Antonesei scrie pentru creduli.Pentru dezinformati.Acum ca veni vorba,voi nu puneti la indoiala ceea ce spune? Nu cautati alternativa sa faceti comparatie? Sa mergeti numai pe teorii inventate si sa negati realitatea in care traim,este penibil.Baga strambe Antonesei despre statul politienesc, nu e prost,nu o spune din naivitate.El stie de pe cealalta vreme ce inseamna asta.Dar baga strambe la fraieri.Iar cei care il mai si cred sigur au trait in comunism.Nu exista termeni de comparatie.Daca ar fi fost asa nici un postac in frunte cu Antonesei numai era pe aici.Asa ca Liviule,mai usor cu imbarligarea.Iar cei care cica sunt ironici la ce scriu eu..Ati vrea voi,la voi e un misto gretos.Daca to vrea sa va informeze corect acest Liviu ,sa povesteasca ce se intampla pe timpul lui ceasca cu cei care faceau scandal ca nu vor nus ce,ca ei sunt buricul pamantului.Nu mai exista vorba buna si negociere,pana la incatusare luai o bataie sora cu moartea.Asa ca Antonesei,nu mai prosti lumea.

  10. SUPER ARTICOL ! JURNALISTI ADEVARATI NU „SUBVENTIONATI” SA ELOGIEZE „MASURILE” ARAFATICE ABUZIVE CARE INCALCA DREPTURILE FUNDAMENTALE SI INVIOLABILITATEA SI DEMNITATEA PERSOANEI ! FELICITARI, TOT RESPECTUL ! PISICA ESTE ADORABILA !

  11. Liviu Antonesei , a fost o inscenare ! Regizorul se numeste Adamescu ! Gasesti filmuletul pe net , postat chiar de el !

  12. Inducand frica in poporului si pedaland pe inocularea frici alogeni au desfiintat libertatea si maculat demnitatea umana – astea sunt marile tragedii. Daca neamtul nostru nu a reusit cu rigoarea teutona, ceva tot ii reuseste: dictatura ii satisface toate rumorile si neputintele (din ce in ce mai evidente si mai prapastioase). Ca sunt derapaje – poate ar putea fi uman explicate, dar totusi de unde atatea cozi de topor (insensibile si lipsite de minima sclipire inteligibila)?

  13. Prea mult spatiu ocupat publicistic pentru lucruri care fiind stiute de toata lumea, au devenit deja banale in democratia noastra originala. De fapt, asa cum s-a inceput acum 30 de ani, cu fostii UTC+PCR, deveniti din fosti activisti, specialisti in orice domeniu, nu putem iesi din cloaca parazitara, de a produce ceva util tarii, mai ales cind Statul (adica supusii care dau taxe) te plateste. Clisheul este vechi, folosit de bolshevici de a ascute de lupta de clasa, adica este usor sa ataci Tara, cu Institutiile ei Constitutionale, ca sa zapaceasca Poporul cu scop manipulativ. In alte tari, Legea se respecta cu adevarat, si pentru acest lucru pedepsele sunt pe masura, nemaifiind nevoie sa ne spuna un neica nimeni ce trebuie facut. Asa ca toata lumea merge inainte, fara sa paraziteze. Se pare ca din lipsa de tarani, nu mai are cine sa dea cu sapa, ca sa se produca ceva, pentru ca este mai usor sa cari mapa, mai ales ca Bugetul te plateste. Poate ziaristul reuseste sa ne trezeasca util interesul, dar selectiv, fara o abordare prea generala a societatii. Ex.Personal consider, asa cum cadrele medicale au obtinut drepturi banesti, de ce nu si altii nu ar fi avut dreptul…
    O zi buna.
    Con
    P.S. Fotografiile, oare, vor sa induca treaba ca suntem bintuiti de stafiile vechiului trecut…???

  14. Băi, ești nebun! ZMEU ăsta vorbește de vremea lui ceașcă, ca despre alt tărâm… O fi un ZMEU crescut în religia negării evidenței că poporul e luat la mișto zilnic de conducători hapsâni și corijenți școala vieții. Spre disperarrea unor nătângi, mai suntem din acele tărâmuri când se construia temeinic. Se făcea agricultură, turism, Nazismul era condamnat la fel ca socialismul, dacă tu nu știi, măi ZMEULE, măi! Țara asta a avut și mai are încă bărbați și femei adevărate, vei vedea și n-o să crezi! Statul ăla neghiob și comunist avea grijă de sănătatea cetățenilor. Nu regret acele vremuri, dar nici nu le uit. Au venit apoi Petrovii și au făcut praf industria. Nu puteți voi, ZMEII de azi, măcar să revopsiți ce au construit bunicii, ori tații voștri. E greu de explicat unui ZMEU agresiv, plin de certitudini și fără îndoieli, cum este cu țara asta. Românul a făcut mereu haz de necaz, iar Zmeii care nu acceptă miștourile la adresa sa, ce să fie, decât supărați intelectual? Românii au deschidere pentru occident, stai liniștit, ZMEULE, doar că neghiobii din fruntea statului îi fugărește din țară, nu de drag pleacă ei. Sper să apuc ziua când nimicurile ce conduc acum, să umble cu sparanghelul în fund prin Piața Victoriei, fugăriți alde zmeii ce vor urma, căci nimeni, ZMEULE, nu este etern, oricâte case ori locuri de mormânt ar avea. În fine, vreau să te asigur că nu ai stricat ziua nimănui,nu ești un ZMEU original. Altfel spus: de tu ești ZMEU, nu-ți sunt mamă eu! O seară plăcută, oameni buni!

  15. @IOAN Ce conteaza ca a fost inscenare? Inscenare a fost si comportarea militienilor?

  16. Zmeule si ceilalti tablagii care injurati pe aici, vedeti ca va ies epoletii prin postari. Mai rasfirati, tovarasi…

  17. MAMA VITREGĂ A ZMEILOR NĂTÂNGI ,tu spui de comunismul cel aurit si predat in scoli.Dar de cei din puscarii nu zici nimic? Cei de la canal,taranii care au refuzat colectivizarea? De lipsa hranei,parte din ea pe cartela,de lipsa curentului.Apa calda doar sambata si duminica cateva ore.De astfel de comunism nu spui? Cel laudativ il stim .Bunicii mei au suferit de pe irma confiscarii pamantului si a vitelor.Bunicul a facut puscarie 14 ani doar pentru ca a avut curaj sa spuna ca tancurile rusesti nu aduc pace.Oameni din sat au stat ascunsi in paduri,sa nu fie batuti de securitate ca nu au semnat cu colectivizarea.La granita cu Jugoslavia multi,foarte multi tineri au murit doar pentru ca isi doreau o viata mai buna,isi doreau libertate,nu minciuna.De care comunism vorvesti tu ca a avut grija.A,da,a avut grija sa te indoctrinezi,sa-ti tradezi fratele,mama,tata daca spun ceva de orinduire.De Visinescu nu spui nimic,de Pitesti nimic,Experimentul Pitesti.Sunt convins ca le stii,dar indrugi mizerii aici pentru a te convinge singur ca in comunism a fost bine.Probabil ai o nostalgie ca ti-ai pierdut demnitatea in acea perioada.Spui de agricultura? In comune si sate se facea o agricultura arhaica,cu caruta cu cai,car cu boi.O industrie socialista,fara competitie.Era un schimb de marfuri intre state socialiste si arabe.Programe tv anoste,de unii ne uitam la sarbi,bulgari sau moldoveni.Cat de parsivi sunteti sa spuneti ca a fost bine in comunism.Cate vieti ciuntite,drame colective.De asta a fugit Nadia Comaneci,ca a fost bine ?Brancusi a plecat si el,Enescu la fel.Tutea a infundat puscaria,Coposu.Dar ce mai,iti creez icter aratandu-ti adevarata fata a comunismului si a ta.

  18. Unul din articolele pentru care citesc Cotidianul,foarte tranșant real logic conform cu Realitatea … ma simt un om normal si sănătos cand exista si ziariști felicitari

  19. Nebuni si imbecili , sunt peste tot , inclusiv in acel incident ; daca nu ar fi existat provocatorii , n-ar fi existat nici politaii cu reactia lor disproportionata , asa ca… Am mai auzit deunazi o cucoana , de asemeni cu multe muste in nas si ifose , ca ar trebui o cabina separata pt. luarea temperaturii , ca ar fi un lucru intim . Probabil ca stimabila ar fi dorit un termometru in kr , ca la bebelusi . Spera si ea nazdravana .

  20. MOROMETE : Multumesc lui Dumnezeu ca mai exista si oameni cu mintea intreaga , asa ca tine ! Sanatate ! Si atora !

  21. @Moromete: ai dreptate, nebuni și imbecili sunt peste tot. În mintea ăstora, reacția disproporționată poate
    fi fără limite. Pentru cei cu mintea mai puțin întreagă, sigur era mai bine ca impostorii purtători de uni-
    formă milițienească să-și fi golit pistoalele din dotare. Nu le-ar fi zis nimeni nimic. Doar a mai făcut asta,
    de curând, un milițian aflat în legitimă apărare, pentru că victima fugea prea repede. La ora asta cred că are
    o gradație în plus și salariul mărit.

  22. Dan,baiete,autoritatile trebuie sa intervina,altfel ar fi haos.Stiu ca unii asta isi doresc.Vrei sa traiesti civilizat respecti niste reguli de convietuire,de nu ai drum liber sa pleci in orice tara si sa traiesti asa cum vrei tu daca Romania e stat politienesc cum da de inteles ziaristul.Si ma rog, ce act de curaj revolutionar au facut scandalagii? Drepturile cui le-a aparat? Sa fim seriosi,papagali gasesti peste tot,nebuni in libertate sau provocatori.Asa ca canta in alta parte.Sa fi fost in Rusia altele erau reactiile autoritatilor.Asa ca nu mai induceti in eroare pe acei cititori naivi.

  23. @Costi- Zmeul: pe înțelesul tău, nu e nevoie de opt milițieni să imobilizeze un om. Reține, dacă n-ai priceput,
    eu nu-i iau apărarea celui amendat, n-am zis că e nevinovat. Dacă mi-am exprimat o părere, înseamnă că sunt ne-
    civilizat? Ai o gândire foarte periculoasă. România chiar se transformă într-un stat polițienesc. Tu, însă, nu
    poți observa asta din cauza discernământului scăzut. Altfel, din nou ai afișat un text plin de agramatisme. Chiar,
    ție nu ți-e rușine să-ți spună lumea mereu acest lucru? Așa că, vorba ta, cântă tu altă masă! Poți încerca și la
    un birou, să reiei studiile gimnaziale de la capăt.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.