Ce se întâmplă cu ventilatoarele americane cu care se lăuda Klaus Iohannis?

Lung e drumul de la vorbe până la fapte când vine vorba de președintele României și laudele sale.

Pe 25 aprilie, Klaus Iohannis ne informa că a purtat o convorbire telefonică cu liderul american în contextul pandemiei de coronavirus, moment în care, potrivit Cotroceniului, „Președintele Donald Trump și-a manifestat intenția de a trimite țării noastre ventilatoare pentru dotarea spitalelor”.

Două zile mai târziu premierul Ludovic Orban spunea la Digi 24 că „200 de ventilatoare ne vin din SUA ca urmare a discuției între președintele Donald Trump și președintele Klaus Iohannis. Vom beneficia de o excepție”. De asemenea, Orban declara că o companie a adus planul de producție a ventilatoarelor în România, condiția fiind ca acestea să ajungă în spitale.

De la anunțurile cu 200 de ventilatoare ce ne vin din SUA a trecut aproape o lună. A rămas în urmă doar un comunicat de imagine al Cotrocenilor, preluat cu mare pompă atunci de aproape întreaga presă.

Americanii trimit ventilatoare. Rușilor!

În acest context, o informație face zilele acestea înconjurul agențiilor. Un avion militar american a sosit joi după-amiaza la Moscova, având la bord 50 de aparate de ventilaţie pentru unităţile medicale ce tratează bolnavi de Covid-19, la câteva săptămâni după ce materiale medicale similare au fost trimise de ruși la New York.

Acesta este „primul lot dintr-o donaţie umanitară pentru Rusia de 200 de aparate de ventilaţie fabricate în SUA”, în valoare totală de 5,6 milioane de dolari, a transmis ambasada SUA la Moscova într-un comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a reprezentanţei diplomatice americane a subliniat pe Twitter că „în vremuri de criză, SUA şi Rusia trebuie să conlucreze pentru a salva vieţi”. Alte echipamente trebuie să sosească săptămâna viitoare din SUA.

Pe de altă parte, aparatele de ventilaţie ruse nu au fost utilizate în SUA şi fac obiectul unor verificări în ambele ţări: aparate de acelaşi model s-ar fi aflat la originea a două incendii în spitale din Rusia, unul la Moscova pe 9 mai, altul la Sankt-Petersburg pe 12 mai, care s-au soldat în total cu șase morţi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 17
Ioana Radu 8517 Articole
Author

20 de Comentarii

  1. Pai o sa le primim. Dupa ce se termina pandemia, SUA o sa ni le vanda pe cele folosite si care le raman in plus. Ca nici ei nu au nevoie de toate si doar n-o sa le arunce sau dona moka. Asa fac si cu armele, pe alea vechi le vand partenerilor „speciali”, ca RO. Cu plata integrala in avans.

  2. Ce altceva mai stie sa faca acest vanzator de tara si de oameni in afara de a minti, a fura case, a se lauda, a jigni, a se plimba pe banii romanilor si a lenevi?

  3. Marele MINCINOS,HOT si LENES a vorbit de altceva,dar nu spune.Probabil de gazele din Marea Neagra si sa-i mai trimita o sapca.Acest IMPOSTOR a facut ceva penteru ROMANIA sa faca si acum? El trimite oameni in GERMANIA la munca de SCLAVI,pentru a salva economia GERMANIEI,ca doar acolo are parintii si celelalte rude.In ROMANIA el mai sta pana termina acest mandat si sa vada ce mai poate FURA el personal si FDGR-ul succesorul ORGANIZATIEI NAZISTE-GRUPUL ETNIC GERMAN.

  4. Promettre c’est noble, tenir c’est bourgeois!A promis si Trump sa arate ca SUA mai are de un de da,dar e tara saraca,acum nu trebuie sa credem toate promisiunile!Si PSD a promis ca va coopera pe perioada epidemiei,si ia-i de unde nu-s

  5. criza, numarul a scazut si unele judete chiar nu mai au cazuri noi deci in curand se va incheia, desi vremea rece va face pe unii sa raceasca si nu se stie daca din prea mult zel vor fi transformati in Covid ca sa le mai ”iasa” ceva…

  6. O sa inceapa dupa 1 iunie…din vina lui Johanis care a trimis sclavi la cules sparanghel cu covid.

  7. Isi etaleaza sapcheta primita cadou de la Trumpache,in aplauze.Plavanul nu pare sa inteleaga ca e aplaudat la misto si cu zambete ironice.Suiera vantul de Sibiuu in spatiul gol dintre cele doua urechi..Nea Lucovici avea involuntar dreptate -Vom beneficia de o exceptie-/De nea Plavan e vorba,draguto.Era misto daca dadeam la schimb un plavan pe 200 de ventilatoare americane..Cu tot cu sapcheta si nevasta.

  8. Americanii au trimis Rusilor vreo 250 bucati- parte dintr’o tentative IEFTINA de a deconecta Rusia de China- ceea ce nu se va intamplat . Rusii si nu numai nu’i vor mai crede pe Americani in veci vecilor-si pe buna dreptate.

  9. Americanii sunt interesati de relatiile cu PARTENERII seriosi, nicidecum de COLONIA americana Romania. Colonia e colonie, sa tina ciocul mic, sa linga dindosul stapanilor si sa plateasca pentru a fi ocupata militar, ca n-o sa stea soldatii ocupanti ai coloniei flamanzi.

  10. Nu ne-am prins noi, cele 200 de ventilatoare promise erau chinezarii din alea de plastic, de se vind vara pe la tarabe, la mare, si care se „monteaza” pe sapca, ca sa mai faca ceva racoare purtatorului ! … Nene, sint eu satul de minciunile mele, daramite de ale astora ! (ps : probabil ca daca-l intreaba cineva pe Trump de „convorbirea telefonica” acesta, din politete, va spune ca „nu-si mai aduce aminte” !)

  11. Ești exemplul perfect de ticăloșie. Reușești, în același timp, să faci pe prostul. Ești „virgina” care face
    cu mult succes centura. Tot timpul îl ridici în slăvi pe Iohannis. Acum, când s-a vazut că Trump nu dă doi bani
    pe el, tu bați câmpii cu necooperarea dintre guvern și PSD, fie ea și reală. Unde e, măi, legătura, la Titu?

  12. De ce va inpacientati? Am înțeles ca americanii omologheaza, acum, ventilatoarele cu basca si pardesiu cu capota in forma de sparanghel. Cotrocenistul, cu masca pe fata pusa pe dos, a primit asigurări ca un exemplar va fi livrat impreuna cu un set de avioane rablagite la pret de ultimul ragnet tehnologic, pe care le vom achiziționa ca sa ne apărăm de atacul aerian al virusilor valului doi.

  13. Singurele lucruri care ne vin cert din USA, sunt instructiunile CIA si FBI pentru agentii lor( persoane la varf in Romania)! Ar trebui intrebati, atat Klaunus Magnus Invictus Stupidus, cit si maimutza vorbitoare, Sica Mandolina de aceste 200 ventilatoare( gata infestate! Sic)! Mai ales ca ies des la tv in direct!

  14. NUUUUU … SASUL NU A INTELES ,.. A ZIS CA I LE DA COBTRA COST CU PLATA IN AVANS ,…. DAR SUNT MAI SCUMPE DECAT CELE SUS COREENE ,,, SI S-A OPUS ARAFAT … CA AVEA SI EL UN ARANJAMENT CU PALESTINIENII …

  15. In noiembrie 2019 poporul era in delir pt ca va fi condus de un savant, nu de o proasta. Acum are savantul in frunte, de ce i-o fi nerecunoscator acestuia?

  16. Avem ce am ales prin vot, promisiuni deșarte, șomaj prelungit în timp ce firmele și-au reluat activitatea.
    Sclavagism cu acordul Guvernului , angajați aflați încă in șomaj tehnic chemați la munca de pe 15 mai de patroni, adică muncesc bieții oameni la nababi pe 75% din minim pe economie platit de stat adică de fraieri!!

  17. Mare confuzie! Cum poti confunda un profesor suplinitor la tara cu un savant? Si o curca e mai buna decat mincinosul hot de case presedintele pedeleprelor care n-a fost niciodata presedintele romanilor!

  18. Pai imbecilul se bucura ca a primit o sepcutza, pentru ce sa mai luam si ventilatoare? Asta minte de ingheata apele!

  19. Natura a ales ca Unii mari si puternici sa aiba nevoie mai mult de instrumente pt ca lor Covid le-a dat mai multe cazuri grave…as fi vrut ca si noi sa avem raportari ca in Polonia, Ungaria, Bulgaria si Grecia. Ei au putut, noi NU. Sa speram ca pofta de putere va fi reglata la nivelul Corpului Calos si guvernantii vor intra in anorexie…atunci sigur Romania nu va mai fi o raportoare in exces…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.