Maraton de vaccinare în Buftea, în acest weekend 

La centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Spitalul de Obstetrică Ginecologie Buftea, județul Ilfov, va fi organizat un maraton de vaccinare între 14 și 16 mai 2021, între orele 8 dimineața și 24. Imunizarea se va realiza fără programare prealabilă, practic doar pe baza buletinului de identitate, cu serurile produse de Pfizer-BioNTech sau Moderna, scriu jurnaliștii de la B1Tv. De această oportunitate pot beneficia inclusiv locuitorii din zona limitrofă orașului Buftea.

Pentru accelerarea campaniei de vaccinare, astfel de maratoane au fost organizate în mai multe orașe din țară, unde s-au bucurat de un val de entuziasm din partea populației, fiind imunizate zeci de mii de persoane. Așa s-a întâmplat și la cel din Capitală, în weekendul deja încheiat, când au venit să se vaccineze circa 20.000 de persoane, dublu față de estimările inițiale ale autorităților.

Cele mai recente date arată că, până luni seară, la nivel național au fost administrate peste 6 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19, din cele patru seruri autorizate pentru utilizare în UE, Pfizer-BioNTech (circa 4,9 milioane), AstraZeneca (circa 649.000), Moderna (circa 534.000) și, cel mai recent avizat dintre ele, Johnson & Johnson (5.270).

Maratonul care a dat tonul

Startul maratoanelor de acest tip a fost dat la Timișoara. Peste 6. 700 de persoane au fost imunizate cu prima doză a vaccinului anto-covid la Maratonul vaccinării organizat la Timișoara. Inițiativa evenimentului a aparținut prof. univ. Dorel Săndescvicepreședintele Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă, presedintele Comisiei ATI a Ministerului Sanatatii, șeful Clinicii ATI, Spitalul Județean Timișoara.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.