Putin reproşează Uniunii Europene criza globală

1 martie

Sancţiunile impuse de Occident Rusiei „provoacă” o criză mondială şi generează cele mai mari dificultăţi pentru Uniunea Europeană, a afirmat joi preşedintele rus, Vladimir Putin.

„Sancţiunile provoacă o criză globală. Iniţiatorii sancţiunilor, ghidaţi de ambiţii cu perspectivă scurtă, amplificate politic, de rusofobie, îşi afectează într-o mai mare măsură propriile interese naţionale şi bunăstarea propriilor cetăţeni. În primul rând, vedem o inflaţie accentuată în Europa”, a declarat Vladimir Putin în cursul unei reuniuni pe teme economice.

„Este evident că obsesia Occidentului cu sancţiunile va conduce în mod inevitabil la cele mai dificile şi greu de gestionat consecinţe pentru cetăţenii Uniunii Europene şi pentru cele mai sărace ţări din lume”, a subliniat Putin, conform postului de televiziune CNN şi cotidianului Le Figaro.

Statele Unite, Uniunea Europeană şi Grupul G7 au aplicat sancţiuni financiare şi comerciale masive Rusiei din cauza invaziei militare în Ucraina.

La nivelul Uniunii Europene au apărut tensiuni din cauza concesiilor care ar urma să fie acordate Ungariei pentru a accepta noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Oficiali de la Bruxelles citaţi de site-ul Politico.eu au declarat că mai multe ţări se opun ca Ungaria să beneficieze de compensaţii dacă va accepta oprirea peste câţiva ani a importurilor de petrol din Rusia.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat marţi cu premierul Ungariei, Viktor Orban, în cadrul eforturilor de a ajunge cât mai rapid la un acord pentru oprirea de către Uniunea Europeană a importurilor de petrol din Rusia. La rândul său, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a deplasat luni după-amiază în Ungaria, în cadrul negocierilor cu Viktor Orban. După vizită, Ursula von der Leyen a anunţat că există „anumite progrese”.

Guvernul Viktor Orban a anunţat săptămâna trecută că se opune „formei actuale” a proiectului Comisiei Europene privind oprirea etapizată a importurilor de petrol din Rusia, Ungaria argumentând că, deşi ar beneficia de o derogare, i-ar fi afectată grav securitatea energetică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 9
Author

33 de Comentarii

  1. Corect, Categoric criza se datorează liberalizării prețurilor energiei, imbecilității prograsmului ”greeen deal”..și cel mai mult datorită ”sancțiunilor” contra… europei. Simplu, clar, vizibil,..

  2. Putin & co stiu ca Rusia a devenit o tzara de evitat .

    Politic , economic , social , cultural … etc .
    Nimeni dintr-o tzara civilizata nu vrea sa aiba de a face cu Rusia .
    Daca Rusia ar da gratis gazul si titeiul Europei si tot degeaba m Rusia este condamnata la izolare si saracie iar dependenta de tehnologia chineza o va transforma in semicolonie chineza .

  3. Propaganda Desantata promovata de Mamica Skamatorului Zelesnkyy, tovarasa Victoria Nuland, da Rateuri la Soddoma Brussels.
    Ciolovekul KGB Vladimir – Criminalul – asa cum este Alintat de Zombie Joe TaliBiden si Administratia Strigoilor de la Washington DC a Devenit Akarul Paun pentru toti Puppetii Globalisti in Solda lui Lucifer.
    Amerika fiind Falita inca din timpul lui Richard Nixon, a carui Presedintie a fost Ruinata de Khazarul Henry Kissinger, a intrat in Colaps la fel ca Turnurile Gemene la 9/11.
    Dollarul American valoreaza cu putin mai mult decit un scuipat, iar Hirtia costa mai mult decit Cerneala.
    Astea fiind spuse, pina si Orbii Vad ca se Doreste Armagheddon Nuklear daca Lumea Nu mai aceepta Hegemonia Americii.
    Criminalul Putin si tovarasul Xi au Surprize Mari pentru Zombie Joe TaliBiden si Puppetii „Lumii Libere”.
    SLAVA SKAMATORUL ZELENSKYY SI MAMICA DINSULUI, TOVARASA VICTORIA NULAND !

  4. Bre,e lsa mintea cocosului ca la iarna o sa iasa tambalau mare prin toata Europa..Inca de pe acum janghinele bruxelleze ne pregatesc de ,,Epoca de Aur,, 2.o ,,sfatuindu-ne,,sa mai strigem cureaua,sa nu mai folosim apa ,gaz,curent,,ca ,,e,,criza ,sa mai punem o haina peste de nu-i caldura si alte ,,recomandari,,de acest fel.Ghinion.Bre,hai ca rumanul,maghiarul,rusul..au ,,antrenament,,la facut foamea si stat in frig ,da pe obezii occidentali invatati numai cu papicul si confortul nu-i vad deloc cu mamaliga intre dinti si cu turturi la nas pipaind caloriferele de caldura.Cum era aia ? Rominia euriopeana,Rominia norr-maa-laaa,Rominia lucului binee fecut.Hi..hi..hi..dragii miei rumani.Ghinion.Ps.Recomandarea guwernatorului nea Isarescu e..Beti un ceai de tei.Va calmeaza.Apai noah,tine si de medecament,si de foame si de frig.Sa traiti bineee..Pas cu Pas.

  5. S-a omis să se scrie în articol sublinierea lui Putin că „vina pentru acest lucru este în întregime a elitelor țărilor occidentale, care sunt dispuse să sacrifice restul lumii pentru a-și menține hegemonia globală”. E mai clar acuma, nu? Cum face unssula o strigare disperată, cum crește prețul petrolului și al gazului la bursă. La fiecare strigătură se mai umflă o dată de parcă ar face-o la ordin. Ce nu e clar? Europa se năruie sub apăsarea propriei sale neghiobii. Neghiobii pentru că e condusă de neghiobi. Foștii elevi ai lui kaka șvab la fel de deștepți ca și descreieratul lor profesor.

  6. „Sancţiunile provoacă o criză globală. Iniţiatorii sancţiunilor, ghidaţi de ambiţii cu perspectivă scurtă, amplificate politic, de rusofobie, îşi afectează într-o mai mare măsură propriile interese naţionale şi bunăstarea propriilor cetăţeni. În primul rând, vedem o inflaţie accentuată în Europa”

    Doar dupa o astfel de declaratie poti sa discriminezi un macelar bolnav de nervi canceros dupa un AVC de acum 3 ani !

  7. UE pierde cel mai mult, Ucraina pierde, Rusia pierde, USA castiga. Ghici cine a vrut acest razboi si cine vrea sa se prelungeasca razboiul?

  8. Vladimir Putin are perfecta DREPTATE,privind criza globala,provocata de Joe Biden.

  9. Noi, Noi romanii avem vreo datorie fata de Ucraina ??? Foarte simplist se bat doi dintre dusmanii nostrii ce bucurie mai mare ?! Mai bine tacem naiba din gura sa nu ne bage vreunul din ei in seama,ca noi suntem niste vai mama noastra, dupa ce s-a furat tot de pe aici de langa noi si nu am vazut nimic – am stat ca prostii cu ochii in soare !

  10. —RUSIA,A FOST PROVOCATĂ,CU MULTĂ TRUDĂ,SĂ PLECE PUȚIN PRIN VIZITĂ LA RUDE, VEDEȚI CU TOȚII,CUM ESTE TRATATĂ.
    —ȘEFUL *PUTIN*N-A AVUT ÎNCOTRO.A ONORAT INVITAȚIA.VIZITA, VA MAI PARCURGE UNELE ETAPE,DAR,NU MULTE.
    —ADVĂRATELE INVITAȚII *SCRISE EFECTIV* DE UNCHIUL *SAM*,SE VOR FACTURA,DAR PÂNĂ ATUNCI *NOI*VOM ALPAUDA.

  11. Sa va spun o noutate de neimaginat pentru o tara civilizata.Ati auzit de turismul contra Putin? N-ati auzit dar o sa va explic ce am auzit si vazut la televizor aici in Spania.Germania planuieste translatarea batrinilor lor in Spania in iarna ce vine din cauza restrictiilor la gaz.La consum de gaz si electricitate industria are prioritate in fata consumatorului casnic in orice tara.Este adevarat ca in Spania nu este frig ca in Germania dar si in Mallorca se poate vedea zapada uneori.In nordul Spaniei te ia dracul de frig daca nu ai caldura.Dar problema e alta:puterea satanismului nu are limite.

  12. Deci fraierilor. Mai trag o rachetă azi, mai trag una mâine, și tot așa, că dacă stau să mă gândesc, câștigăm și eu, și parteneru’ de peste ocean. Cu ăsta ne-am tot înțeles, până la urmă. Rău va fi doar de proștii de la mijloc. Ăia care-și zic UE, parcă.

  13. Hello.- Foarte corect,aveti perfecta dreptate in opinia D-vs. ! Din pacate spalatii pe creier inca nu isi dau seama ce vremuri ne asteapta si nici riscurile unui razboi mondial nu il vad inca ,daca se continua inarmarea Ukrainei.

  14. Jigodia de Fotea care nu leagă două cuvinte în engleză îl trage de urechi pe ambasadorul rus în România și ne spune că România și-a asumat intrarea în NATO! Mă jigodie, statul român a organizat vreun referendum privind intrarea României în NATO? Cine a hotărât intrarea României în NAtO cumva Soros?

  15. Putin are intotdeauna dreptate. Chiar si invazia Ucrainei este din vina Occidentului.
    Daca nu ma credeti pe mine, intrebati-i pe lingaii lui si va vor confirma. Unul nu va spune altceva impotriva idolului de la Cremlin.

  16. -Russia in principal vinde materii prime:
    are tot interesul sa arate ca criza ESTE PROVOCATA DE
    s.u.a, u.e, china;
    -Putin are alte interese,
    una e una si alta e alta!

  17. Un criminal, ce isi indeamna cetatenii soldati, la crime fara rost, omoruri de copii, atrocitati, groaznica violare a pacii unor oameni, mai are ceva de spus? Mai are sustinatori, acest dement oribil?

  18. Domnule „ironic”, sunt de aceeași părere. Deși nu folosește mare lucru, totuși – pe principiul că mulți vede, puțini cunoaște – ce spui dumneata, ar fi bine de avut în vedere și de onorații comentatori, înainte de orișice emisii.

  19. @ Ileana Fekalson….Ai ghicit. Invadatea Ucrainei NU exista daca NATO ii spunea lui Putin ca nu vor primi Ucraina in NATO….
    Singurul vinovat de declansarea razboiului este NATO. Romania a intrat in NATO ca sa va bage UE parizer la Supermarket. Numai ca Rusia de teme de NATO, o vrea cat mai departe de granitele Rusiei….. Vedeti? Voi romanii mancati parizer de la UE pe baza fricii Rusiei. Va convine parizeru, dar Rusiei nu i convine frica….De aici a iesit Razboiul actual din Ucraina….Romania este unul din principalii vinovati. Si a oferit teritoriul pentru extinderea NATO.

  20. Mai multe sanctiuni rezulta in perturbarea aprovizionarii cu materii prime care devin mai scumpe si care inseamna mai multi bani pentru Rusia si Putin! Bine gandit! Putin sta se minuneaza si evident se bucura ca a dat peste niste prosti!

  21. Diferenta va fi ca in timp ce in Rusia alimentele vor ramane la preturi rezonabile la fel ca si benzina, gazul si energia electrica, in vest sute de milioane de hastagisti irecuperabili (elitele) vor suporta tot mai greu lipsurile si cresterile uriase de preturi. In rest, tot inainte pana la prabusirea colhozului european.

  22. Singura veste bună este că UE se va prăbuși sub conducerea luminos progresistă a Ursulei. Se va încheia și cu identitatea digitală, cu certificatul verde și cu toate celelalte inepții pro dictatură susținute de criminalii de la Bruxelles. UE a devenit o mizerie, dacă se dezbină pe sine este o veste extraordinară! Da, e adevărat, europenii vor muri pe capete până când situația va deveni insuportabilă iar cetățenii vor răsturna această coaliție a morții denumită UE. Planul https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/europe-fit-digital-age/european-digital-identity_ro trebuie să cadă altfel vom deveni sclavi. Jos UE! Trăiască România!

  23. @Editat Biden, asta se intampla de mult.
    Nu stiu acum preturile, acum 10 ani un apartament cu trei camere in Baleare (in extrasezon),utilitati incluse, era 350 €/luna.
    Plin de nemti, olandezi si chiar polonezi.

  24. @Editat Biden, am uitat sa va spun de navele de croaziera in extrasezon. Pline cu turisti pensionari. Pretul unei croaziere de doua saptamani este de doua ori mai mic decat ar fi cheltuit stand acasa.
    Este o practica uzuala de multi ani.

  25. Cu exceptia unor produse de fitze, rusii isi produc singuri tot ceea ce au nevoie plus ca au agricultura suficienta. Iar tehnologie de varf pentru productia militara pot importa fara restrictii de la chinezi (la fel ca americanii).

  26. @Ion : Ursula nu conduce nimic asa cum cred fraierii. Ca exceptie, poate totusi ca il conduce pe Johanis. Ursula este pusa acolo de marii mafioti oligarhi care conduc toata lumea incolonata in noua ordine mondiala.

  27. Aidoma lui Hitler, mentorul sau, nazistul rus da vina pe cei pe care se opun nelegiuirilor si crimelor sale, pe care le cunoaste, le instiga, dar nu vrea sa le recunoasca in fata admiratorilor sai acefali. (Nu ma refer doar la rusii care sunt dresati sa priveasca doar acolo unde ii indruma despotul, ci si la cei care cauta justificari rationale – desigur, puerile! – crimelor si dezastrelor pricinuite de acest bolnav.) Omul insusi nu mai gandeste, actioneaza instinctual, aidoma sobolanului care i-a fascinat copilaria umila, damblagindu-l pentru toata viata. Nu trec insa nici cu vederea laboratoarele KGB spre care -a indreptat tot instinctual, ele conferindu-i scoala de decenii a manifestarilor schizoidale tipice ahtiatilor de putere. Imi amintesc fata lui de sobolan speriat cand poporul ucrainian nu a iesit in fata tancurilor necrutatoare cu flori… Nu mai erau siloviki-i care l-au inzestrat cu puterea si s-au facut cu totii pres in fata lui, ci niste oameni liberi care nu mai doreau sclavia rusa, seculara. Atunci a amenintat toata omenirea ca va muri cu ea de gat. Desigur, ca si Hitler, care ii invinuia pe evrei pentru razboaiele purtate, si Putin ii invinuieste pe ucrainieni (si pe altii!) ca nu s-au aplecat in fata numelui lui. Care va fi urmatoarea miscare? Instinctele sobolanesti sunt cunoscute. Dintre acesti siloviki s-or mai gasi si fiinte rationale ca sa-l opreasca? Daca nu, fabrica lui de trolli, macina in continuare prostiile ideologizate naiv, insailate cu ata alba, dar putreda, care se vede de la o posta.

  28. Si aici e o fenta! Poate ca s-a referit la tara lui dar toate sunt in functie de guvernarea politica a fiecarei tari. Putin a primit ce a oferit ucrainei dar nu s-a asteptat sa ramana singur la invadare, ucidere si distrugere in masa. Asa ca, fiecare cum si cat poate, a devenit practica la nivel global.

  29. Si asta e doar inceputul ! Am zis aici ca sanctiunile sunt o arma cu doua taisuri …si cine scoate sabia de ea v-a pierii. Prin adoptarea de sanctiuni economice intr-o „economie” grav lovita de recesiunea provocata partial de covidel – de fapt de un set de masuri idioate luate in pandemie – acum suntem victimele a celor doua runde de masuri „economice” suprapuse, si am intrat in razboi hibrid de partea ukranilor.

  30. Boris UK l-a comparaat pe Allo!geniul Zelea cu Churchill. Adevar care nu a fost explicat. Eu cred ca rostul acestui razboi este o facatura, pentru a se crea o noua Cortina de Fier, cu scopul de a tzine imperiul rus la distantza asha cum a mai fost, convenient oligarhilor, spuma comunishtilor, de a exploata la blana bogatziile ruse, dar shi pe goimii rusnaci. Pina la urma oligarhii din vest cit shi est se vor intzelege, ca doar au aceiashi esentza Talmudiky, iar luptele continua atita timp cit vor fi omoritzi cit mai multzi creshtini, shi daca se poate citzi > ortodoxi care refuza spalarea de creirashe de catre Gloabeleshti. Marele Macel WW2 Pobeda a facut aceleashi crime cu creshtinii, care au fost minatzi spre comunism in zbor, datorita mirosului de salam cu Zoia, tinichele shi parvenitism parazitaar, samd. Deasemenea luptele continua pina se ajunge la noul hotar al Cortinei de Fier, cind Gloabeleshtii vor beli hotarele Ukrainei, care va suferii contractziile inevitabile ale distrugerilor provocate. Asta ca sa nu se mai emita pretentzii shi despagubiri de la fratzii lor mai mari, punindu-se punct shi la cei care mai au intentzia de a cere despagubiriile provocate de Rushii in WW2 shi chiar WW1,ex.Polonezii, poporul Alles!Bulles, samd. Jocurile se fac deasupra natziunilor implicate, care nu trebuie sa simta, exact ceea ce face shi Taxarea in toate tzarile. Altfel Boul lor de Aur va sucomba odata cu ei. Oricum Imperiul Rus nu va mai fi cea fost shi el, pentru ca securitatea lor amnintzata nu este Europa, ci Asia, care este shi va fi tavalugul Omennirii. Era corect de la inceput ca rushii sa fie aliatzi Occidentului, dar se pare ca Intelighentzia lor ca shi la noi a fost terminata la Canal, Gulag, lagare, etc…
    O zi buna.
    Con
    P.S. Procesul este controlat 100%, nu mai poate scapa de sub control (=sigurantza actorilor in lupta) shi dureaza mult pentru atingerea tuturor obiectivelor lor. Hitler a fost copil mic…Acum avem Covit=Cyclonel reinventat, samd.

  31. Putin se bazeaza pe faptul ca UE inca ii cumpara gazul, ba si petrolul. Altfel, economia sa era in colaps, ceea ce se si va intampla, din toamna. Ca si europenii, care au ajuns sa depinda de gazul rusesc, Putin depinde de fapt de importuri facute in schimbul gazului si petrolului. Rusia nu produce suficienta hrana, iar spectrul unui razboi civil in Rusia devine din ce in ce mai real. Bineinteles ca lumea e in criza, dar Occidentul trebuia sa impuna sanctiuni si sa trimita ajutor militar Ucrainei, caci daca nu ar face-o acum, costurile viitoare ar fi incredibil de mari, urmate de o criza cu mult mai mare decat cea de azi, ce poate fi suportata.
    Sincer ,eu as refuza sa mai platesc gazele, declarand oficial ca nu il mai pot recunoaste pe Vladimir Putin drept reprezentant legal al Rusiei, si as astepta pana ce Rusia ar avea un Presedinte veritabil si sanatos la trup si la cap.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.