Turism academic cu pretext cultural

Nimănui din politică nu-i crapă obrazul la ce proști și nepricepuți reprezintă cultura română în străinătate. Nimănui nu-i pasă de banii cheltuiți pentru tihna oportuniștilor trimiși să se plimbe prin lume și să facă ceva economii pe seama slujbei de promotor al spiritualității românești. Diplomații culturali au leafă de înalți trimiși ai culturii noastre și muncesc ca niște pitici ai gîndirii dîmbovițene.

Din moment ce Lucian Romașcanu nu chelește cînd o susține pe madam Cutare, fost om de încredere al acoperitului nostru Vladimir Plahotniuc și al filo-rusului Iurie Roșca, ce mai vrem? O Babucă cu de toate la activ va promova cultura română între românii de peste granița estică a țării noastre. Ce mai vrem? Putem zice că suntem celebri în lumea largă și vom fi chiar și printre rușii care ne înjură de mama focului pe dincolo de Prut!

Dezmățul de incompetență și abuzuri care se petrec cu alegerea trimișilor ICR prin țările în care ne vrem vizibili și credibili continuă ca în toate celelalte instituții ale statului român. Cum sunt plasați clienții politici, curviștinele și beizadelele în posturi prin toate instituțiile românești, la fel se petrec lucururile și la ICR, și la ministere, și la partide și coboară la vale pînă la primării și poliții locale.

Nu merge decît o lege! Ai proptea, ești beizadea! N-ai, stai Dracului la locul tău și nu te mai uita la vîrful scării!

Cum sunt promovați sfertodocții în universități și în ministere, la fel sunt promovați și în Academia Română sau prin instituțiile subordonate. La fel se mișcă rangul la poliție și la biserică, inclusiv la cimitir. Ce se petrece cu trimiterile de la ICR ilustrează cu o fidelitate de oglindă felul în care funcționează toată societatea românească. Sunt pline instituțiile noastre de oameni cu pile, de oportuniști cu protecție înaltă, de personaje care n-au habar cu ce se ocupă, de figuranți care nu te poți atinge și care sunt gata să dea lecții de morală și onestitate celor care trudesc din greu. Proștii și sfertodocții fac regulile și ierarhiile, tot ei împart dreptatea și puterea și tot ei jubilează la împărțirea onorurilor. Toate legile se opresc la ei și la deciziile chioambe ale șefilor lor.

Mă întristează peste măsură atitudinea scăldată a președintelui Academiei Române. Instituția atît de luminoasă în trecutul nostru se prăfuiește pe zi ce trece și se umple de mediocritate și sforărie. Cel care este creditat că a deschis larg porțile SRI-ului la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj (bănui că și cu sprijinul lor s-a instalat la Academie!) lasă onorabila instituție să decadă. Adică să încapă pe mîna unor academicieni fără operă, să țină umbrela unor mediocri care îl servesc ca niște angajați personali (cazul profesorului gălățean Cristian Luca, motopompat de niște ani la IRCCU Veneția).

Tot el poate fi socotit vinovat de traseul ierarhic al anonimului filosof Mircea Dumitru, motopompat prin vot vicepreședinte al Academiei Române, cunoscut ca informator și ca om bun de semnat hîrtiile Academiei și de ținut locul președintelui în timp ce Ioan-Aurel Pop coboară la București doar o zi-două pe săptămînă. Pînă și înmormîntarea academicianului Răzvan Theodorescu a fost montată pe repede înainte, astfel încît președintele Academiei Române să se poată întoarce la Cluj să-și admire opera.

Istoricul de prestații televizate se face că nu știe nimic de directorii IRCCU Veneția și Roma, deși scrisoarea lui Grigore Popescu Arbore îl implică fără tăgadă. Merită citită ca mostră de artă epistolară, dar și eleganță în exprimare și în descrierea mizeriei care băltește în promovarea culturii române.
Ce pute la București pute și la Veneția!

Feudă românească la Institutul cultural de la Veneția

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 45

55 de Comentarii

  1. cand romanii sunt spalati pe creieri de 33 de ani, se educa incultura si analfabetismul functional, cand tinerii umbla pe strada cu ochii in telefon (copiii cand isi asteapta parintii in diverse locuri, de asemenea sunt toti cu ochii in telefoane – brainwash si boala, distrugerea viitorului unei natii) mai vorbim de „cultura”…? vorbim de o poolime adormita CARE REFUZA SA ISI CUNOASCA DREOTURILE SI SA CITEASCA CONSTITUTIA PENTRU CARE AU MURIT ROMANII IN 1989 STRIGAND „LIBERTATE”…da, dar atunci romanii citeau. atunci romanii se duceau la teatru, la opera si opereta… adevarata arta nu mizeriile care sunt „tinute” acum pe scenele din Romania. generatii „in cap”. de asta suntem unde suntem. s-a urmarit indobitocirea si incultura. s-a urmarit ANIHILAREA GANDIRII SI CREDINTEI. si iaca ce avem…

    • Traditia cea ‘buna’ se pastreaza fiind dovada ca Romania este un stat mafiot-securist. Nici inainte nu se ocupau institutiile responsabile cu cultura neamului de trimiterea afara pe banii statului a celor considerati specializati a o face. Lista finala a ‘specializatilor’ era cea a securitatii. Procedeele s-au pastrat prin baietii care populeaza aceste institutii.

  2. Pai turismul l-au invatat de la trintorul de la Cotroceni, cel mai mare turist pe banul romanului! Daca el poate, noi de ce nu?

  3. Dihania Mută de la Cotroceni e mentorul lor , dă lecții la oricine în lume cum se cheltuie banul public doar prin somn și nepăsare

  4. Nu există în România actuală instituție sau personalitate care să facă, în afara țării, mai mult decât a putut face Diaspora. Asocierea, în cultura de masă internațională, între român și hoț spune tot despre succesurile diasporeze. Nici operele științifice de colorat, scrise în pușcăriile Patriei, nu pot influența măreața lucrare a Diasporei.
    Lucrare bine făcută dom’le. Vorba cronicarului, „den pom bun, roadă bună op să iese”. În traducere pentru intelectuali, „garbage in, garbage out”.

  5. Ai spune că Nistorescu a relevat legile fundamentale ale mișcării prin cotloanele și chiar prin catacombele culturii românești. Știam și noi cam ce se întâmplă văzând atașamentiștii agățați de diversele misiuni culturale în țară și în străinătate, dar parcă coteriile din cultură n-au fost expuse niciodată atât de clar și neîndoielnic pentru cine vrea să le înțeleagă. Smârcul putrefact din ICR a început cu osebire în vremea ministeriatului lui Andrei Pleșu, când au fost promovați ostentativ numai Patapievici și Cărtărescu peste tot, în toate cele ce sunt, în țară și în Europa, fără vreun rezultat palpabil în cultura lumii. De aspectele instituționale zilnice nu s-a mai ocupat nimeni, mai ales să asaneze mlaștina ICR ce începea de la sediile partidelor și se întindea până la vârful Academiei Române, a cărei duhoare s-a urcat până la cer. Parcă nu era de ajuns că suntem o cultură mică, situată la marginea periferiei culturii europene, vezi numărul de premii Nobel obținute de România(sic!) comparativ cu țările limitrofe. Mai era nevoie să compromitem și să alterăm și acel puțin cultural pe care-l mai deținem prin promovarea tuturor loazelor neghioabe în toate sinecurile culturale, cazurile Londrei și Veneției în scandalurile ICR fiind relevante.

    • Te invarti ca pisica ametita in jurul cozii fara a sesiza esenta. Repetarea ca papagalu’ a unor texte deja rasuflate nu explica deloc fenomenul. Parca ai face activism userist.

  6. Daca energiile psihice ale masei medii de oameni care urmaresc sporturi sau frivolitati pseudo-culturale ar putea fi deviate catre canalele rationale ale unei miscari de eliberare a constiintelor, atunci am fi invincibili. Cabala luciferiana este perfect constienta de asta, iar marasmul spiritual in care ne aflam este by design.

  7. …NO,NO …NUMA-NCET CU PROMOVAREA CULTURII ROMÂNE!!! CARE CULTURĂ? POATE PE MAHNO ȘI BANDERA! CULTURA ROMÂNĂ ANTEBELICĂ ȘI CEA SOCIALISTĂ -S-AU PROMOVAT SINGURE,BA LE-A MAI AJUTAT ȘI ” GUVERNAREA TIRANULUI ȘI SINISTREI”,;IAR DUPĂ LOVITURA DE STAT BINE ORGANIZATĂ DE NEROMÂNI ,CE SĂ MAI PROMOVEZI? CĂ DE AI SCOS UN CUVÂNT DESPRE ROMÂNII CREATORI DE ADEVĂRATĂ CULTURĂ -HOP-ERAI NAȚIONALIST,ANTIEUROPEANL,POLITICALY INCORECT! AȘA CĂ LĂSAȚI-I SĂ SE REPREZINTE! CĂ NU O FAC PE BANII POPORULUI CI PE AI UE,CĂ DE ACOLO RĂSARE SOARELE ȘI LUNA-NO-DA ȘI DELA„NEVIIORCK”

  8. În această țară prăbușită-n vrie,
    Culturnicii put, neștiind să scrie.
    De puțit put toți în Academie.
    “ Un bou, ca toți boii puțin la simțire,
    În zilele noastre de soart-ajutat…
    Învață la școală cartea de cetire”
    Și fiind un bou sub acoperire,
    A devenit boul un bou învățat.”

  9. La cit sint de imbecili toti trepadusii astia, plecati pe „poneiul roz” sa reprezinte cultura romana prin lume (?!?) cred ca nici macar portari la caminul cultural de la Veneția de Sus, judetul Brasov, nu merita sa ajunga !

  10. Exista in lume fenomene inexplicabile, sau mă rog, pe care mintea omenească le poate explica. Cine-ar putea, de pildă, să înțeleagă cum se poate ca într-o bună zi o tanti compromisa, fără un dram de pregătire să se scoale de dimineata cu ideea fixa că nu mai poate să trăiască daca nu ajunge în fruntea ICR-ului. Am crezut că, dacă scăpăm de dictatura, or să dispară și sfertodocți; nu au dispărut. Am crezut că, dacă democraria aduce automat și competență; nu-l aduce. Neîndoios că, pentru unele categorii de sfertodocți, ca de pilda nomencla…turista, fomista și carierista din tagma odiosului oligarh fugar, incultura nu poate fi un defect. Este o valoare de o prostie academica. Este singurul mediu prielnic pentru a parveni, cu ajutorul Multglorificatei Academii. Dar și al PSD-ului. Nimic surprinzător în această teribila constatare. Păcatul nenorocit care domnește în cultura noastră și care consta în a împărți scaune după grupări de găști interesate, după simpatii personale, a devenit o boala cronicizată. Duhoarea inculturii bântuie ICR-ul ca o himera parșivă. Asta e! In Romania, unde sub fiecare bolovan se ascunde o comoara de prostie academica, pentru coana incompetenta plahotniucista de un tupeu enciclopedic, se caută un scaun de rezerva. Iar dacă nu există, atunci trebuie inventat. PSD nu s-a lepădat de oligarhat! Oare nesimtirea lor, a tutuLORA complicilor, nu-i semn de prostie universala?

  11. Nistorescu ne ofera o noua dovada ca nu e receptiv la critici, sugestii, adevaruri vizibile fiind inghetat in proiect…Vorba sa,
    reflecta perfect societatea romaneasca si comportamentul romanilor…Un subiect rostogolit precum bolovanul lui Sisif si nu vrea sa accepte ca ICr este O OFICINA TIPICA a Securitatii ETERNE rebotezate si ca acolo ajung ofiteri cu misiuni precise care nu au vreo legatura cu Cultura…Pe vremuri mai era plasat cate un PROFI culturnic, dar intre timp OFICINA s-a de-s-conspirat in asa masura incat ne-am face si mai de rasul Lumii „elita culturnica” ceausista…Culturnicii ceausisti incep treptat sa plece si de unde sa iei sau sa clonezi noi generatii superindoctrinate? Terenurile militare de instructie sunt mai productive…Prostocratia
    e in tot si in toate…De aici ni se trage…Sa promovam culturnici desteptocrati indiferent ca sunt filo-rusi/sovietici…

  12. Aiurea!: ceea ce voiam sa spun, insa avand limba de lemn nu ma fac intotdeauna inteleasa – de aceea iubesc OAMENII DESTEPTI, CULTI SI AGILI PENTRU CA II SIMTI DE LA O POSTA SI AI SANSA REALA DE A INVATA CEVA IN PLUS – este ca, daca Natia Romana ar fi fost TREAZA, asa cum ii vedeam pe toti, de la vladica la opinca, pe vremea dictatorului, cand se mistocarea prin colturi si, credeti-ma, ca am intalnit multi oameni inteligenti si talentati – NOROCUL MEU DE A INTALNI OAMENI CU ADEVARAT SPECIALI! – AM FI REACTIONAT IN ACESTI 33 DE ANI IMPOTRIVA TRADARII, MINCIUNII SI DISTRUGERII TARII SI A NOASTRA CA NATIE. unii au murit ucisi de noua securitate pentru ca vorbeau despre toate acestea! jurnalistii care s-au bucurat de LIBERTATE atunci, imediat, dupa 1989, AU INVATAT SA TACA. JURNALISMUL A INVATAT PRIMUL SA TACA! PENTRU CA AU VAZUT CE AM VAZUT SI NOI: DISTRGEREA UNEI DICTATURI PENTRU A RIDICA ALTA! cand oamenii sunt prostiti, pacaliti si indobitociti cu cine sa te revolti? cati dintre cei cu mici firme dupa lovilutie, atacati permanent de „garda financiara” se uneau si ieseau in strada? dadeau shpagi ca sa scape! NU SUNTEM UNITI! CUM A MURIT TUDOR VLADIMIRESCU?? CUM A MURIT MIHAI VITEAZUL? nu, ceausescu a fost un dictator ticalos NU UN PATRIOT! alambicat si zapacit…cam asta am vrut sa spun…sunt convinsa ca ma veti intelege…in fine. am avut si avem ce am acceptat: somnul ratiunii naste monstri.

  13. @ Charlie – sharla iar latri la Luna ? Ce sa ia bun de la tine dl. Nistorescu ? Multumeste-te ca ai „lantul „mai lung si ajungi la blidul cu merinde si apa.Apropo ,ai uitat bolsevico-comunistoizii pe linga securisti.

  14. Sandu Dragnea e de vina. Scrie de o mie de ori: ,,placuta suedeza de frana cu dedicatie” si vei fi absolvit de pacatul urii ignorante si selective. Daca te combini cu charlie pe foaie, va trimit un vaccin salvator si niste pastile cu iod pentru Gusa.

  15. & V-au „păcălit” vest europenii să se facă ei „sovietici” , ?

  16. Citez:”Monica Babuc (n. 29 martie 1964, Bardar, Ialoveni Rep Moldova) este o politiciană și profa de istorie din Republica Moldova.. Între 30 mai 2013 și 8 iunie 2019 a ocupat mai multe funcții de vârf în Guvernul Republicii Moldova, cea de ministru al culturii (30 mai 2013 – 26 iulie 2017) și cea de ministru al educației, culturii și cercetării (26 iulie 2017 – 8 iunie 2019). A fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova, în două mandate, între 2014 și 2015, și între 2019 și 2021. Între 18 iunie 2019 și 4 decembrie 2020, a ocupat funcția de Vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova”
    PS O tovarase de nadejde, nu pavoazăm ICR doar cu masonii DIE din famiglia Arbore; astia trecuti de 75 de ani sunt mai fragili in CV

  17. NU INTELEG, MUGUR ISARESCU si-a dat demisia o zi ca guvernator al BNR si a devenit academician, presedintele comisiei de sttinte economice și stiinte juridice??trece pe la ACADEMIE cum trec berzele peste capitală?la stinte istorice o domnisoara fara operă a devenit membru, iar menajera unui mare istoric, după moartea acestuia i-a luat locul la academie cu opera sa??cel care l-a scos pe i antonescu din randul istoriei si academiei, dovedit informator, devine vicepresedinte? au proioritate acoperitii, de la manole , la mircea??clujenii iau cu asalt academia, nu erău, dar e cusută cu ață albă , de la secretarul general, la noii membri??cine conduce??in ce scop??după n iorga, academia mai refuză un istoric de talia lui iorga, prof ioan scurtu,pe motiv ca a fost consilier de stat la cotroceni?????dr mircea ce-a fost?manole ce este??marii regalisti, economisti a la cândea, daianu,etc ce sunt???vrea si v stoica??mircea visează, spatele trage sfori sijonglează, poate CNSAS ISI MUTA EDIUL ÎN CALEA VICTORIEI??? MARE DEZAMĂGIRE!!!

  18. Securitatea a inceput sa trimita la Lupta cea Mare si Cuci, nu numai pupaze barbate precum core/ileana=Rollasonata…Apropo, core care Asta e ce A fost tot timpul un ceausist anticeausist proceausist sovietic, da semne de revenire la realitate consimtind ieri
    ca miscarile de populatii sunt fenomene vechi, anterioare prestatiilor Söros…Nu l-a numit MILIARDAR COMINTERN cum se cuvenea,
    dar nici nu mai conteaza…In schimb conteaza ca nu l-a plesnit direct pe camaradul din HAITA doru popescu ANTISEMITUL/CE URASTE EVREII, FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN si ANTIROMAN care sustine aberant ca ROMANII erau pe aceste meleaguri cand NEANDERTHALIENII nu coborasera inca din baobabi convertindu-se din „maimutzoi” in „proto-umanoizi”…Cuc nefericit, Nistorescu trebuia sa invete de la mine sa vada REALITATEA si sa o propage, nu sa se lase influentat de PROFI care-l folosesc si nu-si da seama…Nu e oare o deosebire uriasa intre Iurie Rosca si Nistorescu cu toate ca amandoi au venit de la tara devenind jurnalisti
    ai TINERETULUI, dar devenirea lor s-a despartit, Rosca luand-o spre extrema stanga „pro-rusa”/”putinista”, in timp ce Nistorescu
    a cotit-o la dreapta?

  19. Domnule Nistorescu, la cererea pubi(l)cului spectator apatic, va cerem, sa va cereti demisia din functia de editorialist si sa lasati locul lupilor tineri din redactie sau chiar dintre comentatori. E clar ca sunteti depasit de vremuri, de BMW-uri, de politia cu girofaruri si chiar de inteligenta dumneavoastra personala si intima. M-as autopropune, dar ma simt minimal de la o pastila verde care are stantat capul lui Putin pe ea, asa ca il propun pe genialul hunter si revizor de Editat, ATEI FARA DUMNEZEI, FARA PATRIE/APATRIZI NEANDERUCRAINEANI SI ANTIROMAN BOLSEVICI, COMINTERNISTI MONSTRUOSI. Am observat si eu ca o dati cotita ca arboretul din Codrii Vlasiei. semnez, Un cuc care isi cauta cuibul de Legionella pneumophila.

  20. Atita timp cit Preş. Dulapu risipeste zeci de milioane pe deplasari aiurea ce pretentie sa mai ai la cățelandrii din jurul lui…sfirshitul mandatului se apropie, procurorii sint gata…sasul asta prapadit va afla in curind ce inseamnă „sluga si-a facut datoria, sluga trebuie sa plece”…

  21. Omul de Neanderthal (Homo neanderthalensis sau Homo sapiens neanderthalensis) este o specie sau subspecie extinctă de oameni arhaici din genul Homo, care a locuit în Eurasia de acum aproximativ 430.000 de ani până acum aproximativ 40.000 de ani.
    După dispariția lui Homo neanderthalensis, Homo sapiens fossilis devine specia predominantă. La Anina, în Peștera cu Oase, a fost descoperite cele mai vechi oseminte umane din specia Homo sapiens sapiens din Europa, Ion de la Anina, ale căror resturi de mandibulă datează de 42.000 de ani.
    Din Neolitic dateaza; Neoliticul timpuriu (6600-5500 BC, Culturi: Carcea-Salcuta/descoperita si in orasu meu de bastina/ Craiova, Starcevo Criș, Ciumesti-Piscolt)
    Din Neoliticul dezvoltat (5500-5000 BC, Culturi: cultura ceramicii liniare, Vinca (timpurie), Lumea Nouă, Dudești, Hamangia)
    Din Eneolitic timpuriu (5500-4500 BC, Culturi:Boian, Vadastra, Hamangia, Vinca-Turdas, Precucuteni)
    Din Eneolitic târziu (4500-3700 BC, Culturi: Cucuteni-Ariușd, Sălcuță, Bodrogkeresztur, Tiszapolgar, Decea Mureșului, Cernavodă I)

    RECTIFICARE … doru popescu CU Dumnezeu si cu CU PATRIE …
    Doru popescu CU Dumnezeu (religia STIINTEI a Domnului ZAMOLXE (a GETO-DACILOR)/550 BC si religia DRAGOSTEI cea CRESTINE a Domnului IISUS (religie paleo-CRESTINA propavaduita pe ACEST taram/50 BC, devenita OFICIAL religie de rit CRESTIN/BIZANTIN a lui Constantin DACUL/325 AD de pe taramul ROMANIEI/383 AD si a TARII ROMANESTI/450 AD, iar mai apoi devenita religie CRESTIN-ORTODOXA/1054) si CU PATRIE (ROMANIA/383 AD, de sub Brazda lui Novac/324 AD, din Tara Romaneasca/450 AD), FIIND NASCUT si BOTEZAT in CRAIOVA/ROMANIA.
    SCUZE … pentru NECUNOSCATORI … orasul Craiova face parte din ROMANIA … TARAM/TARA/PATRIE/STAT NATIONAL stravechi (dpv. ISTORIC/de 10.000 de ani, LOCUIT in mod CONTINUU si SEDENTAR dpv.GENETIC/de peste 8.000 de ani).
    Taram ROMANESC care NU SE AFLA … NICI pe taramuri semite … si NICI pe maidane.

  22. Omul de Neanderthal (Homo neanderthalensis sau Homo sapiens neanderthalensis) este o specie sau subspecie extinctă de oameni arhaici din genul Homo, care a locuit în Eurasia de acum aproximativ 430.000 de ani până acum aproximativ 40.000 de ani.
    După dispariția lui Homo neanderthalensis, Homo sapiens fossilis devine specia predominantă. La Anina, în Peștera cu Oase, a fost descoperite cele mai vechi oseminte umane din specia Homo sapiens sapiens din Europa, Ion de la Anina, ale căror resturi de mandibulă datează de 42.000 de ani.

  23. RECTIFICARE … doru popescu CU Dumnezeu si cu CU PATRIE …
    Doru popescu CU Dumnezeu (religia STIINTEI a Domnului ZAMOLXE (a GETO-DACILOR)/550 BC si religia DRAGOSTEI cea CRESTINE a Domnului IISUS (religie paleo-CRESTINA propavaduita pe ACEST taram/50 BC, devenita OFICIAL religie de rit CRESTIN/BIZANTIN a lui Constantin DACUL/325 AD de pe taramul ROMANIEI/383 AD si a TARII ROMANESTI/450 AD, iar mai apoi devenita religie CRESTIN-ORTODOXA/1054) si CU PATRIE (ROMANIA/383 AD, de sub Brazda lui Novac/324 AD, din Tara Romaneasca/450 AD), FIIND NASCUT si BOTEZAT in CRAIOVA/ROMANIA.
    SCUZE … pentru NECUNOSCATORI … orasul Craiova face parte din ROMANIA … TARAM/TARA/PATRIE/STAT NATIONAL stravechi (dpv. ISTORIC/de 10.000 de ani, LOCUIT in mod CONTINUU si SEDENTAR dpv.GENETIC/de peste 8.000 de ani).
    Taram ROMANESC care NU SE AFLA … NICI pe taramuri semite … si NICI pe maidane.

  24. Diagnostic de maestru, ca de obicei! Cultura romana a luat-o pe aratura odată cu ministeriatul abramburist al lui Andrei Plesu, care si-a favorizat la greu prietenii, în absenta oricărui program. ICR, o paduchelnita, este o instituție perfect inutila cata vreme, în tara, cultura este vraiște. Academia Romana nu are cap. Ea nu mai contează și nu mai servește la nimic. Nici măcar la organizat înmormântări, cum s-a putut vedea recent.

  25. RECTIFICARE … MA CONFUNZI cu „unul” numit Charlie … unul fara de popor, fara de tara si fara de religie …
    RECTIFICARE … MA CONFUNZI cu „unul” numit Charlie … unul fara de popor/CALATOR, fara de tara/APATRID si fara de religie/PAGAN NECREDINCIOS …
    Charlie … atata timp cat NU iti NUMESTI … poporul tau, tara ta de bastina si religia ta … RAMAI doar un NEroman/STRAIN APATRID si un NECREDINCIOS/PAGAN. Iti este CHIAR ASA de RUSINE cu ELE ?
    ASADAR … INCA O DATA … Charlie defineste-te …
    Charlie … Unde esti NASCUT ? Unde ai fost BOTEZAT si in ce RIT religios ?

  26. Poate face cineva vreo deosebire intre Cuc-ul care concubineaza proactiv cu Pupaza si in ordine, Batranul, Sarumana Rasputin, gigel sau marius, rene/URA FATZA DE ROMANIA/doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN RUSIFICAT si Yahweh, Salvamar in dejectiile pe care mi le adreseaza de cate ori ma leg de Securitatea Eterna si de Rasputin si Cominternul ETERN? Sau cand PROPUN RESTRUCTURARI DE SUBSTANTA, incepand cu Constitutia de unde sa dispara paragrafele CONTINUITATII militarizarii Secu si a calitatii ABUZIVE de „magistrati” a procurorilor, continuand cu ROLUL DECORATIV al LEGENDATILOR in Deal si DESFIINTAREA PENSIILOR Si VENITURILOR SPECIALE, inclusiv ale MILITARILOR Securitatii si la toti ceilalti militari DE LA COLONEL IN SUS!!!
    REINFIINTAREA SIIJ si DECONSPIRAREA OFITERILOR DE SECURITATE MAGISTRATI, ca si a TUTUROR ILEGALILOR si ACOPERITILOR din TOATE INSTITUTIILE STATULUI!!! Voi vreti COSMETIZARE, NU RESTRUCTURARE!!! Voi vreti POLITRUCI cu DIPLOME AUTENTICE, NU PROSTOCRATI!!!

  27. Charlie … atata timp cat NU iti NUMESTI … poporul tau, tara ta de bastina si religia ta … RAMAI doar un NEroman/STRAIN APATRID si un NECREDINCIOS/PAGAN. Iti este CHIAR ASA de RUSINE cu ELE ?
    ASADAR … INCA O DATA … Charlie defineste-te …
    Charlie … Unde esti NASCUT ? Unde ai fost BOTEZAT si in ce RIT religios ?

  28. Din seria: excursii pe caiet ! „Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste ceva”.

  29. De cateva ore, se aud manele.
    Recunosti muzica greceasca, muzica frantuzeasca, muzica turceasca dar muzica romaneasca? Ce mai este?

  30. Protvul, Sarbu si Teo Trandafir ei au adus manelele si „intelecualii” nostri si „intelectualele” noastre nu mai pot trai, nu se mai pot distra fara ele.

  31. ICR-ul trebuie desfiintzat.
    cultura romaneasc este reprezentata cu cinste de miloanele de romani gonitzi din tzara si dezmostenitzi de guvernele postdecembriste..
    familiile lor si copii lor vorbesc romaneste si se mindresc ca poarta nume romanesti.
    Datorita acestor milioane de dezmostenitzi a bagat occidentul in seama romania…
    ei sint cei care au convins Occidentul si NATO ca Romania este si trebuie sa intre in rindul tzrilor civilizate…
    Nu au fost cei de prin ICR-uri si MAE-uri care au facut asta…
    politicienii actuali se lauda cu merite care nu sint ale lor…
    oamenii de valoare ai romaniei sint in diaspora….
    in tzara doar hotzie, jaf si tradare

  32. Poate cineva o explica de ce s-au straduit sa manelizeze societatea? Imi amintesc ca nu au fost acceptate usor, la inceput.

  33. @doru popescu/Asta-i corcitura evreiasca, kazara, taiata imprejur dar rabinul l-a mai si scapat din mana s-a cazut in cap cand ii modela vrejul cu briciul. Asa se explica imbecilatatile debitate de forma de viata respectiva pe acest forum.

  34. @ Charlie , iar te legi de Yahweh ? Pai nu-i cel ce v-a dat „Tablele Legii”?Si dupa delitiumul de la 14:36 tu vrei sa te conduca „prostocratii”?Vrem si noi sa dispara ‘pensiile speciale”si „capitalismul de cumetrie”, darde acolo pina la a DELIRA , precum tu, Sharla … E cale lunga.Da tu nu ai fost cumva un „tat major”prin armata si voiai sa stea „smirna”toti cind apareai tu ? Nu te poti lasa de narav ,Nu? vrei ca Nistorescu si toti ceilalti sa ia pozitie de drepti si sate catalogheze cu : „Sa traiti”tov Sharla ,ca ca tine nu gasim. Si cult si”elevat”si diestept de dai …. In gropi.M-ai muscat ,te ard. Si-ti recomand din nou : Oglinda si palmele. S-l palmuiesti pe cel ce te priveste din oglinda. Si binenteles un „hogeac”pe linga o farmacie. Prietenii stiu de ce.

  35. Doamnele și domnii de pe lista (editat) ce semnează „Charlie”, ar trebui să evite a mai comenta pe același forum. Cu siguranță, există cititori pentru dejecții și insulte grotești.
    Totuși, cum se poate ca un jurnalist de talia lui Cornel Nistorescu, acceptă manelizarea cotidianul?
    Mă bucur când citesc articole scrise de ilustre personalități ale României, dar dacă nu se iau rapid masuri, Cotidianul va întra cu siguranță în atenția unor „avertizori de integritate”, care, fără a putea prezenta dovezi, pot sesiza „organele.”.
    Hei, maestre Nistorescu, faci ceva, sau rămâi cu alde charlie, Tică, naș de cununie, etc.?
    Până la urmă, va înțeleg, fiecare ar manca o pâine, dar nu din cele aruncate în haznaua vieții lor de indivizi fără Dumnezeu.

  36. Asta e Cultivarea prostului gust, frivolizarea si cancel cultur-nicizarea ei, detasarea valorilor artistice reale si de radacinile culturale si spirituale native, cultivarea unui materialism absolut gretos, detinerea show bizz-ului ca instrument de succes prin care se poate controla mental publicul si implementa puncte specifice dintr-o agenda complexa, uniformizarea copiilor si sexuaizarea lor de la o varsta frageda, obisnuirea maselor cu simbologia si mesajele oculte ale cabalei elitiste si probabil mai sunt care imi scapa. Niste muzică de inima totusi a reușit sa scape de grila de control psihopatica a Mafia divertismentului. Divertisment, divertissement = diversiune, deviatie.

  37. Liber la turnatorii anonime fara precizarea „temeinic”
    „În cadrul evaluării legii efectuate cu prilejul celei de a doua cereri de plată, Comisia Europeană a transmis autorităţilor naţionale obiecţiile sale. În opinia Comisiei Europene, „indicii temeinice” din cuprinsul articolului este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime. În plus, mai spune Comisia Europeană, prevederea nu ar asigura potenţialilor avertizori „nivelul adecvat de certitudine juridică” şi ar putea descuraja raportările.”

  38. Dacă s-ar calcula în % câți dintre cei care sunt angajați în sinecurile ICR din toată Lumea am vedea că peste 70 % dintre angajați, dar mai ales cei din conducere nu sunt români, ci de alte naționalități, iar peste jumătate dintre ei sunt dintre cei de care amintea la un moment dat șefa ICR din NewYork :
    – Eu la angajare nu-i caut în pantaloni…. 😉
    Așa că ar trebui să-i caute altcineva, dacă nu în pantaloni, că nu-i frumos, măcar la C:V-uri la început și pe parcurs și la eficacitatea activității desfășurate și la efectele ei pentru propășirea culturii Române și a României în general !
    Dacă ne gândim doar la sumele uriași plătite pentru chiriile sediilor deținute, cred că am putea să le asigurăm un spațiu decent în cadrul actualelor sedii ale ambasadelor și astfel poate că am putea urmări mai bine randamentul acestei instituții creată cu mari speranțe și ajunsă să dezamăgească cumplit , fie prin lipsa de activitate, fie prin natura obiectului ei, de cele mai multe ori insignifiantă, atunci când nu este chiar dăunătoare interesului Statului Român !

  39. Birocrații ăștia de la Marea Uniune Europeană, MUE prelung…. pardon, prescurtat ,se întrec în a ejacula tot felul de directive, pe care restul Țărilor membre, mai bine zis resturile cocoțate în fruntea lor, de toate culorile ( dar mai mult de un galben căcăniu) și de tot râsul, nu numai al cur cilor, le implementează cu viteza sunetului arginților primiți în schimbul cedării suveranității și a intereselor naționale.
    Acum s-au gândit să-i transforme pe „turnători”, una dintre cele mai criticate și disprețuite grupări/scursuri sociale în „avertizori”, și încă de integritate 😉 , să nu se simtă și ei prost, dar nu plătiți, ci priviți, de către oamenii de bun simț care formează marea masă a celor ce iubesc România, nu și asemenea practici degradante !

  40. Repet pentru a patra oara comentariile mele precedentela articole similare. @Otova spune si el la fel, ca si alti romani. ICR-urile sunt anacronice! Nu se justifica existenta lor in secolul 21. Daca vrem prezenta culturala romaneasca in afara granitelor tarii, putem apela la diaspora. Va garantez ca va costa 1-2% din ce se cheltuieste acum. Nici de ambasade nu avem nevoie in fiecare tara. Doar republicile bananiere au ambasade in toate capitalele lumii. Avem nevoie de centre regionale care acopera administrativ mai multe tari. In mod sigur pentru a le oferi servicii romanilor trebuie sa amplasam aceste centre regionale in tarile in care diaspora romaneasca este foarte numeroasa cum ar fi Italia, Spania, Germania, UK plus alte tari de interes economic cum ar fi China, Rusia, SUA, Canada, Uruguay (Elvetia Americii de Sud). Sunt dezamagit ca D. Nistorescu nu pune punctul pe „i”, sa spuna ce este evident: ICR-urile sunt obsolete. Risipa de bani trebuie sa inceteze!!! Sa desfintam ICR-urile si sa reducem numarul ambasadelor. Nu fac parte din diaspora! Sunt un romant „trezit” care vede ce fac altii si care incearca sa fie obiectiv si cu simt practic. Desfiintati ICR-urile!!!

  41. Iapa lui Badârcea și măgarul lui Nastratin, au golit acest ziar de suflete. Au emigrat masiv pe feisbook, la alte publicații. A rămas împăratul C.N gol, goluț. Menaj a troix?

  42. Cultura romaneasca este reprezentata afara de actiunile unor biserici romanesti si ale comunitatilor romanesti mari, cu posibilitati financiare. O pot face si ambasadele si consulatele in colaborare cu romanii de afara, deci fara a impovara statul roman. Dar de obicei acesti politruci apeleaza la invitati pe criterii personale. Sunt adusi si veritabili artisti romani din tara ( pe langa alte ciurucuri, multe maneliste) dar greul il duc romanii de cultura si arta care apartin disporei si care se produc cu ocazia unor aniversari romanesti. Astfel de romani sunt acum suficient de multi in afara tarii.

  43. Promovarile de acest fel dateaza de demult, cel putin de cand a fost promovata „academiciana” si alti „tovarasi” , si au devenit o practica obisnuita incepand cu 90, cand o gramada de politicienii cu functii importante au adus in politica sau institutii pe cineva dintre apropiatii sau cunostintele lor. O lista cu nume de personaje care au ocupat functii cu ajutorul unor „binefacatori” ar fi uriasa. De fapt, in asta consta politizarea, a devenit cvasitotala. Cand cineva ocupa un post cu ajutorul unui „binefacator”, fie depinde de acesta, fie au impreuna un aranjament din care profita amandoi.

  44. Politizare zici? Nu prea le ai cu realitatea, le ai doar cu cliseele. Este vorba de mafie in toata regula. Romania a devenit un stat mafiot securist. Comparativ putem spune ca inainte Romania era chiar un stat normal.

  45. Spuneam ieri la 20:59 urmatoarele: Nominalizatii, de mine mai sus, securistoizi ceausisti rasputinizati s-au prezentat la apel in frunte cu Editat (vezi pseudonimul ales de acest hemoroid), tomlin, care-si zice de o buna bucata de vreme Yahweh, in afara de Salvamar Tica-losul, iar URA FATZA DE ROMANIA GENERICA e nimeni altul decat doru popescu FARA Dumnezeu
    si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN RUSIFICAT, in afara ca e si „rene”, poietul ratat!!! Ce pescuieste acest securist LEGENDAT in SUA sub Ceausescu la ultimul meu comentariu? Cumva RESTRUCTURAREA DIN TEMELII a SOCIETATIISECURISTE ROMANESTI? Nu, dragi camarazi din HAITELE reunite ale Securitatii ceausiste rasputinizate!Primatul preia din alte comentarii ce.mi apartin doar abordarea temei
    pensiilor si veniturilor speciale si in paralel RASTALMACESTE ORDINAR moral-caracterial chestiunea PROSTOCRATIEI!!! Numai o ha, ha, halera dogmatizata poate comite o asemenea MISTIFICARE A REALITATII ca eu, Charlie PUN PROSTOCRATII ALATURI DE DESTEPTOCRATII
    care AU DISTRUS PRIN ROTATIE ROMANIA dupa 1989!!! Deci RESTRUCTURAREA RADICALA propusa de mine INSEAMNA SA-I TRIMITEM LA PLIMBARE PE TOTI ACOPERITII cu diplome false/cumparate, NU SA-I ROTIM pentru COSMETIZARE!!! RESTRUCTURAREA RADICALA A STATULUI ROMAN ii baga-n TURBARE pe Yahweh/tomlin si pe ceilalti Gealati ai Securitatii!!!

  46. Cine este Charlie …
    „MAIDANEZ cu ZULUFI creti
    Fura GASCA din cotet
    El se jura ca nu fura
    Dar l-am prins cu GASCA in MANA.”
    (DIATRIBA dupa tablou „Charlie cu gasca” a CELEBRULUI nostru ZUGRAV national ROMANESC, Grigore a lui ESCU/1880, tablou aflat actual in Muzeul NATIONAL de Artă al TARII noastre ROMANIA).

  47. TARAM/TARA/PATRIE/STAT de tip NATIONAL numit ROMANIA/din 383 AD si 1959 … TARAM mioritic LEGENDAR, SPECIFIC, SPECIAL si NONgeneric (ORIGINAR, ORIGINAL, UNIC si UNITAR) al NEAMULUI nostru cel ROMANESC (dpv. GENETIC de peste 8.000 de ani si dpv. LINGVISTIC de tip PIE de idiom pre-LATIN de tip SATEM de peste 5.000 de ani), al STRABUNILOR nostri (cei ai CIVILIZATIILOR neolitice, geto-dacice, daco-romanesti si ROMANESTI). TARAM din care face parte si CIVILIZATIA Carcea-Salcuta/6500-5500 BC, descoperita in orasul meu de bastina/Craiova, oras de sub Brazda lui Novac/324 AD, din ROMANIA/383 AD, din Tara Romaneasca/450 AD.
    Taram ROMANESC care NU SE AFLA … NICI pe taramuri semite … si NICI pe maidane.
    TARAM numit ROMANIA/din 383 AD … TARAMUL cel LEGENDAR al RAIULUI paleoCRESTIN al MAICII DOMNULUI (de pe la 50 AD) al NEAMULUI nostru cel ROMANESC si CRESTIN (de rit BIZANTIN/de la 325 AD si CRESTIN-ORTODOX/de la 1054). In al carui RIT sunt botezat si eu in orasul Craiova/numit PELENDAVA si mai apoi PONSIONA in epoca anilor 50-325-1054 AD.

  48. Mi-ar place ca Nistorescu sa reabordeze problema ShoshoTroaca, cunoscuta ca una dintre febletzele sale, sub aspectul „putinismului”
    ei desantzat, „patriotard”!!! Ultima ei DIVERSIUNE RASPUTINOIDA fiind scoaterea la licitatie a unor morminte/locuri de veci pe care nu le reclama/nu le intretine nimeni…AGENTII SOVIETICI dislocati pe forum au pus problema „profanarii de morminte”, IDEOLOGIA GENOCIDULUI marxistoid/bolsevicoida fiind experta in domeniu…Vezi si ceausistul rasputinizat Justinianus din HAITA lu Yahweh…

  49. PS. Nici un ANTIroman si/sau NEroman/STRAIN (APATRID fara de popor si fara de taram) … NU este in masura de a EFECTUA o RESTRUCTURAREA RADICALA A STATULUI ROMAN … TARAM stravechi LOCUIT in MOD CONTINUU si SEDENTAR (de peste 10.000 de ani/dpv. ARHEOLOGIC) de catre un acelasi POPOR ancestral (de peste 8.000 de ani/dpv. GENETIC si dpv. SPIRITUAL) … POPORUL NOSTRU actual numit ROMANESC din TARA NOASTRA (nord dunareana) numita ROMANIA/inca de la anii 383 AD.

  50. DEOARECE … MORMINTELE STRAMOSILOR si STRABUNILOR NOSTRI … se AFLA pe TARAMUL cel STRAVECHI (dpv.ISTORIC/ARHEOLOGIC si dpv. GENETIC de pe la anii 5500 BC/incepand de la CULTURA SI CIVILIZATIA Cucuteni), ACELASI TARAM cu cel al CIVILIZATIEI noastre ROMANESTI de astazi (dpv. LINGVISTIC, CULTURAL si SPIRITUAL/RELIGIOS) …
    … dpv. LEGAL acele TARAMURI (ocupate doar VREMELNIC de catre „alte neamuri maidaneze”), APARTIN de DREPT (ISTORIC si JURIDIC) … NEAMULUI nostru cel ROMANESC.
    Si asta, „indiferent” ce afirma „alte neamuri” sau „alte organizatii” VREMELNICE [doar] in ISTORIA aceastei lumi …

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.