Asta este una dintre cele mai tari jucării pe care le-ai văzut. Cât costă o asemenea capodoperă

Mercedes-Benz AROCS 3245 este piesa de rezistenţă creată de LEGO Technic, o jucărie care îi încântă atât pe copii, cât şi pe bărbaţii în toată firea. Camionul este rezultatul unei colaborări semnate între cele două companii gigant, Mercedes şi LEGO.

Mercedes-Benz AROCS 3245 atinge sentimentele mai multor categorii. Este visul copiilor, al băieţilor mari şi al fanilor LEGO. Creaţia este o operă de artă şi reprezintă fructul parteneriatului semnat între Mercedes şi LEGO Technic. Este construit din 2.793 de piese, costă aproap 1.100 de lei, necesită multe ore de muncă, dar rezultatul este fantastic.

Manualul de instrucţiuni conţine nu mai puţin de 482 de pagini şi chiar dacă eşti născut cu un talent special pentru îmbinat piese, timpul de care ai nevoie pentru construcţia camionului nu scade sub nouă ore. În medie, cele 2.793 de piese sunt ansamblate în zece ore. Produsul finit după toată această muncă este un camion de construcţii, de 31 de centimentri înălţime, 14 centimetri lăţime şi 54 de centimetri lungime.

Camionul LEGO Technic se mândreşte cu o tehnologie de multe ori străină chiar şi automobilelor în mărime naturală. Toate roţile au suspensie independentă. Cele patru roţi din faţă se pot înclina la un unghi de 23 de grade. Cele două punţi din spate au o flexibilitate de până la 19 grade. Cauciucurile sunt pneumatice, iar suspensiile au o flexibilitate care ajută camionul să se adapteze la obstacolele puse de un teren accidentat. Braţul este acţionat de o pompă hidraulică şi o reţea de furtunaşe care permit utilizatorului să mişte cupa într-un mod foarte aproape de realitate. Camionul are şi lumini de avertizare – dispuse în partea din spate a cabinei.

Tot sistemul este pus în mişcare de şase baterii, care se înlocuiesc uşor, prin ridicarea cabinei. Sunt însă şi elemente care se acţionează manual, precum picioruşele laterale, care oferă stabilitate la încărcare. După cum aţi putut observa până acum, s-a lucrat extrem de mult la detalii, astfel încât jucăria să împrumute cât mai multe de la un camion real. Chiar şi motorul a avut parte de o atenţie deosebită. Este un motor cu şase cilindri cu pistoane care se mişcă. De fapt, motorul este printre primele piese pe care le veţi construi, daca veţi reuşi să intraţi în posesia unei asemenea jucării.

Modelul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani. Însă un copil de 11 ani are nevoie de ajutor serios pentru a reuşi să definitiveze această capodoperă. Cum spuneam, manualul cu instrucţiuni cuprinde nu mai puţin de 482 de pagini, unele având nevoie de o studiere în amănunt.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.