A fost anunțat calendarul pentru procurorii-șefi

Ministerul Justiției a anunțat, oficial, că a declanșat procedura de selecție a procurorilor pentru funcțiile de șef al DNA, DIICOT și al Parchetului General.

Ministerul organizează, în perioada 2 decembrie 2019 – 22 ianuarie 2020, selecția procurorilor pentru propunerile de numire de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, procuror-șef al DNA și procuror-șef DIICOT.

Procurorii pot depune cereri de înscriere, până la data de 23 decembrie, ora 24.00, la Direcția resurse umane a Ministerului Justiției din București.

Cererile de participare la selecție vor fi însoțite de următoarele documente, potrivit anunțului publicat de Ministerul Justiției.

– dovada îndeplinirii condițiilor de vechime prevăzute de lege;
– declarațiile prevăzute de art.54 alin. (2) raportat la art.48 alin.(10-11) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
– un proiect privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participa la selecție, care se depune atât pe suport hârtie, cât și în format electronic, pe suport specific; proiectul va fi încadrat într-o limita de 30 pagini, iar anexele nu vor putea depăși 10 pagini. Planul și anexele vor fi redactate cu caractere de 12, font Times New Roman, spatiere la 1,5 rânduriun curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european prevăzut în anexă H.G. nr. 1021/2004;

– minim 10 lucrări întocmite de procuror în compartimentele în care și-a desfășurat activitatea, în ultimii 5 ani;
– ultimul raport de evaluare a activității profesionale a procurorului participant la selecție;
– orice alte înscrisuri relevante.

Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se va afișa la sediul Ministerului Justiției și se va publica pe pagina de internet, până la dată pe 24 decembrie, ora 24.00.

În perioada 14 ianuarie – 17 ianuarie 2020, procurorii participanți la selecție vor susține, în fața Comisiei de interviu, un interviu constând în:

– susținerea proiectului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere pentru care participă la selecție;
– verificarea aptitudinilor manageriale și de comunicare;
– evaluarea poziției candidatului în raport cu valorile profesiei și a funcției pentru care candidează ( integritate, responsabilitate și răspundere);

Rezultatele selecției se vor afișa la sediul Ministerului Justiției și se vor publica pe pagina de internet pe 21 ianuarie 2020.

Calendarul aprobat va putea suferi modificări în funcție de numărul procurorilor înscriși.

Procurorii participanți la selecție vor susține în fața Comisiei un interviu. Membrii comisiei pot adresa întrebări procurorului participant la selecție direct sau prin intermediul ministrului justiției.

„Motivarea propunerii/propunerilor efectuate de către ministrul justiției trebuie să cuprindă o analiză a modului de îndeplinire de către fiecare candidat a criteriilor care vizează procedura de organizare și desfășurare a selecției, a criteriilor de evaluare a interviului, precum și temeiurile care au justificat selecția”, mai anunță Ministerul.

Comisia de interviu este formată din presedintele comisiei (ministrul Justiției), membrii comisiei (secretari de stat ai Ministerului Justiției; un procuror care a urmat cursuri de management și organizare instituțională desemnat de Secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii; un reprezentant al Institutului Național al Magistraturii, desemnat de către directorul Institutului Național al Magistraturii; un specialist în management, organizare instituțională și comunicare desemnat de Academia de studii economice – Facultatea de management, București – membru; un psiholog desemnat dintre psihologii Consiliului Superior al Magistraturii; un consilier al ministrului Justiției).

„Propunerile ministrului justiției vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii, în vederea obținerii avizului acestei instituții. Ulterior obținerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul justiției înaintează propunerile Președintelui României, în vederea numirii în funcțiile de conducere”, mai arată anunțul Ministerului.

În prezent, toate cele trei parchete pentru care s-a declanșat procedura de selecție sunt conduse de interimari: Călin Nistor (DNA), Bogdan Licu (Parchetul General) și Giorgiana Hosu (DIICOT).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

2 Comentarii

  1. AS FI FOARTE INCANTATA CA CEDO SA RESPECTE DREPTURILE VICTIMELOR CI NU A CRIMINALILOR INDIFERENT DE NATURA ACESTORA! O PRIVIRE DE ANSAMBLU LA NIVEL NATIONAL, CONTINENTAL, INTERNATIONAL, VICTIMELE SUNT IN RAPORT INVERS PROPORTIONAL CU CRIMINALII, VICTIMELE NEANCALCAND NORMELE DECENTEI! EVOLUTIA UMANA ESTE IN ETAPA DE INVOLUTIE, ATATA TIMP CAT CEL SLAB ESTE CONSIDERAT CEL CE NU A INCALCAT SI NU A VIOLAT NICIO LEGE, IN COMPARATIE CU CEI CARE LE INCALCA LA DRUMUL MARE! INTERVINE O INVOLUTIE JURIDICA, ATATA TIMP CAT DIN PUNCT DE VEDERE JURIDIC NU SE FACE DIFERENTA INTRE CE ESTE OM CINSTIT SI UN CRIMINAL ATAT LA PROPRIU CAT SI LA FIGURAT, CEL PUTIN PENTRU ACEST SECOL! IAR INVOLUTIA JURIDICA ESTE IN RAPORT INVERS PROPORTIONAL CU EVOLUTIA TEHNICA IN ACEST SECOL!

  2. Ce gluma buna! Ce concurs? Sunt demult stabiliti cei care si-au pregatit saliva pentru clabucii de pupat partea dorsala a lui Johannis! Succesuri!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.