A murit cântăreața Angela Ciochină

Cunoscuta artistă Angela Ciochină a murit la marți, la vârsta de 60 de ani.

Artista a fost găsită decedată la locuința sa. Aceasta suferea ciroză hepatică. Cel mai probabil artista o să fie înmormântată la cimitirul Bellu.

Angela Ciochină s-a născut la 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, județul Neamț. A fost solistă vocală, compozitoare și profesoară de canto. A absolvit Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din București, fiind colegă cu regretatata Mihaela Runceanu, potrivit site-ului www.bestmusic.ro, citat de Agerpres.

Imediat după terminarea facultății a fost angajata la Ansamblul ”Doina” al Armatei. A întreprins turnee în țară cu Ansamblul artistic al UTC (1975-1981) și cu Ansamblul ”Doina” al Armatei (1978-1981). De asemenea, a susținut concerte și în străinătate în țări precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia și Turcia.

A lansat câteva șlagăre de mare succes cum ar fi: ”Ești numai tu” (repertoriu internațional), ”Odată cu cântecul” (George Grigoriu), ”Am vrut” (Dan Stoian), ”Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), ”Un copil” (Jolt Kerestely), ”Marea mea” (Horia Moculescu), ”Salcia” (Horia Moculescu).

Un mare succes al carierei sale a fost albumul ”Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. Angela Ciochină a fost și o apreciată profesoară de canto, conform site-ului www.topromanesc.ro.

S-a retras din muzică la sfârșitul anilor ’80. În 2007 Angela Ciochină s-a reîntors în comuna natală Urecheni din județul Neamț.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.