Parlamentul European, videoclipul de promovare la alegerile europene

Parlamentul European (PE) a lansat luni dimineaţă videoclipul de promovare a alegerilor europene din 6-9 iunie, în cadrul celei de a doua etape a campaniei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine”.

Între 6 şi 9 iunie 2024, peste 370 de milioane de persoane din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene sunt chemate să voteze la alegerile europene.

PE a lansat luni a doua etapă a strategiei sale de comunicare care se desfăşoară sub sloganul „Foloseşte-ţi votul. Sau alţii vor decide pentru tine” şi are drept obiectiv să-i încurajeze pe cetăţenii europeni să voteze.

Potrivit PE, această a doua etapă a campaniei de comunicare în perspectiva alegerilor va include evenimente mass-media, comunicări online, implicarea unor parteneri publici şi privaţi, iniţiative de mobilizare a comunităţilor şi programe educaţionale special concepute pentru a rezona cu oamenii din întreaga Uniune Europeană.

Videoclipul de patru minute cu mesajul „Foloseşte-ţi votul”, care conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din mai multe ţări ale Uniunii, se înscrie printre demersurile acestei campanii de comunicare.

În videoclip, persoanele vârstnice le transmit generaţiilor următoare poveştile lor de viaţă despre democraţie şi insistă că acest drept democratic nu poate fi considerat un dat.

Videoclipul „Foloseşte-ţi votul” şi nouă versiuni adaptate pentru televiziune, cinema, radio şi reţelele sociale sunt distribuite în toate statele membre începând de luni, 29 aprilie.

Conceptul filmului a fost dezvoltat de agenţia de publicitate &Co din Danemarca, pe baza unui briefing al Parlamentului European, şi regizat de regizoarea Mette Carla, potrivit informaţiilor furnizate de PE.

Mette Carla a urmat Şcoala Naţională de Film din Danemarca, unde a absolvit ca regizor de documentare. În 2019 a câştigat un Leu de Argint la Cannes pentru filmul „Voiceless Women”.

Videoclipul de patru minute conţine mărturii ale unor persoane vârstnice din zece ţări ale Uniunii Europene: România, Franţa, Finlanda, Cehia, Germania, Spania, Letonia, Italia, Olanda şi Polonia. Filmările au avut loc la Pavilionul Langelinie din Copenhaga, Danemarca, pe 17 şi 18 ianuarie acest an.

Videoclipurile vor fi încărcate pe site-ul de internet al Parlamentului European privind alegerile şi pe canalul de YouTube al Biroului Parlamentului European în România.

Filmul este subtitrat/dublat în toate cele 24 de limbi oficiale ale UE, precum şi în unele limbi regionale.

Cu scopul de a face filmul cât mai accesibil posibil, din filmul de 4 minute au fost adaptate o versiune cu transcriere, o versiune cu descriere audio şi o versiune cu limbaj internaţional al semnelor.

În 2019, peste jumătate dintre alegătorii eligibili din Europa s-au prezentat la urne, respectiv 50,6 %. Sondajul de opinie Eurobarometru din primăvara lui 2024, la care au răspuns peste 26.000 de cetăţeni din toate ţările UE, arată că peste 60% dintre europeni sunt interesaţi de alegerile europene din 6-9 iunie, cu 11 puncte procentuale mai mult decât în primăvara anului 2019. În plus, 71 % dintre respondenţi susţin că probabil vor vota, o cifră cu 10 puncte procentuale mai mare decât în sondajul anterior.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. 1. Iata pentru ce vor CALAII vostri sa-i votati, ca sa mearga la JEFUIT si in organizatia satanista UE :

    „UN MEMBRU AL PARLAMENTULUI EUROPEAN A FOST CENZURAT DUPA CE A INCEPUT SA O CRITICE PE URSULA VON DER LEYEN. Europarlamentarului german Christine Anderson i s-a redus vocea la tăcere după ce a expus corupția contractelor de vaccinare de tip „amical” ale Ursulei von der Leyen cu Pfizer. Microfonul lui Anderson a rămas deschis până în momentul în care a declarat că un „parlament care acoperă această corupție este la fel de corupt – și jefuiește…”. Apoi, microfonul este inchis. Un bărbat a strigat că vrea să audă ce are de spus Anderson, dar această cerere a fost respinsă. Iată cât de mult respectă Parlamentul European democrația. Democrația este moartă în Europa. În Malta, cei care o susțin pe Metsola strigă că candidata lor este cenzurată pentru că TVM nu acoperă toate știrile despre ea. Sperăm că TVM va acoperi această poveste despre cum, sub regimul Metsola, Parlamentul UE cenzurează vocile disidente. Christine Anderson este membră germană a Parlamentului European și este considerată astăzi una dintre cele mai curajoase persoane din Parlamentul UE pentru că a avut curajul de a pune la îndoială contractul de vaccinare pe care von der Leyen l-a semnat cu Pfizer prin spatele deputaților europeni.

  2. 2. De partea sa, Christine Anderson a scris această postare, în care a explicat că a cerut o modificare pe termen scurt a ordinii de zi pentru a clarifica contractele de vaccinare dintre Comisia Europeană și Big Pharma. În postare, ea a scris: „Când exprim aceste trei cuvinte: Pfizer, Corupție și von der Leyen, Președintele Parlamentului îmi închide imediat microfonul!!! Acest lucru este urmat de un vot de 7 secunde în care toate celelalte partide resping propunerea mea. (am lăsat în mod deliberat procesul scandalos nedifuzat în videoclip), Imediat după aceea, Parlamentul se suspendă pentru pauză. Asta e tot. Dacă, într-un pseudoparlament, centralismul tehnocrat întrupează partide de tip bloc, cimentate care nu sunt interesate nici măcar să clarifice cele mai grave acuzații de corupție în valoare de două cifre de miliarde de euro împotriva propriei lor președinte al Comisiei, Ursula von der Leyen ( parchetul investighează deja), oare această construcție anti-cetățenească nu ar putea fi numită pe bună dreptate R/URSS? În ciuda a tot ceea ce se întâmplă, cele mai bune salutări, A dumneavoastră, Christine Anderson, europarlamentar@AfDimEUParl”.”

  3. Parlamentul European e o forma fara fond creata pentru a da gugustiucilor iluzia ca au un cuvant de spus in luarea deciziilor la nivel de Kolhoz. Daca ditai Congresul SUA e deja pus cu botul pe labe precum un catelus in lesa unor bajeti care invart miliardele ca pe matanii, despre ce PE vorbim? Cantati bah la alta masa!

  4. Mărturii din 10 țări, fix din acelea în care naționaliștii au un cuvânt de spus. Să le tremure fundul la
    popo…, scuze, populari?

  5. Cum au învins COVID- ul sunt filmulețe? Sunt curios sa văd.. Cum au distrus energia atomică tot va fi interesant.. O deosebită plăcere voi avea să urmărim splendoarea manifestărilor LGBT.. Da, să nu uităm și succesele în politica externă cum a fost Maidanul naziștilor susținut de comisari…

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.