A murit marele regizor!

Celebrul cineast italian Franco Zeffirelli a murit la vârsta de 96 de ani.

Franco Zeffirelli „s-a stins liniştit după o lungă maladie care s-a agravat în ultimele luni”, relatează presa italiană care citează surse apropiate cineastului. Regizorul a murit la reşedinţa sa din Roma.

Zeffirelli, născut la Florenţa la 12 februarie 1923, a devenit celebru ca producător de operă prin spectacolele grandioase pe care le-a pus în scenă şi în calitate de regizor, aducând pe marile ecrane adaptări după piese de teatru precum „Romeo şi Julieta” sau „Îmblânzirea scorpiei”, cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale.

Zeffirelli a rămas activ până la o vârstă înaintată, deşi sănătatea sa era din ce în ce mai şubredă şi şi-a petrecut ultimii ani de viaţă în scaunul cu rotile, înconjurat de câinii săi credincioşi la vila sa de la marginea Romei.

Dintre filmele sale celebre: „Iisus din Nazaret”, „Otello”, „Hamlet” sau „La ceai cu Musolini”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1
Author

3 Comentarii

  1. … iar acum 130 de ani s-a înălțat la cer Eminescu! Rușine, Cotidianul! Chiar atât de mancurtizați am ajuns?! Ne e frică, silă, lehamite sau ni s-a ordonat să nu scriem un rând ȘI despre Eminescu? Chiar nu se poate scrie nimic despre el la 130 de ani de la stingere?! Se vede că acțiunea de ștergere a creierelor și de ghilotinare cu „patul lui Procust” al politicii corecte are mare succes! Ro – tablă de șah unde „se joacă” doar cu piese negre! Și legați la ochi, ca să nu vedem cât de fedeleș suntem legați!

  2. Cotidianule , nu scrii nimic de ziua mortii lui EMINESCU ? Cine te stapaneste ? ar trebui afisat pe prima pgina la fiecare numar.

  3. @Pata de lumina … Or sa scrie mâine, sa nu bata la ochi aniversarea. Prea era si patriot, si cultivat, si … Eminovici, si bolnav, si junimist, si jurnalist si prea-si jelise Bucovina natala (care nu mai e-n România) si le spusese unora pe nume. Nu toate paginile i-ar mai fi publicable pentru multumea vulgara si dezlantuita, marea lor majoritate, însa, da. Aflu ca si la istorie s-a renuntat la scoala. Asa ca literatura, de ce-ar face exceptie? Comunismul nu era bun fiindca prea alfabetizase lumea (si gratuit), capitalismul, în schimb, da, ca-i ajuta sa moara dupa câte-o mare crapelnita si sa redevina analfabeti. Si ele, „fetite vesele de la Bucuresti”, pitzipoace, cât le-o tzine talia… ce nevoie de scoala, cultura, sanatate, civilizatie, bun gust, curatenie, apa-n casa? sau de romantism? ce-i aia Eminescu? de vreme ce nu mai suntem la vremea lui Sorescu (Marin).

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.